ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Δημοσκόπηση Pulse: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, ανεβαίνει και η ΝΔ

Μοιραστείτε το στο facebook





Μια νέα δημοσκόπηση στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται την πρώτη θέση των προτιμήσεων του εκλογικού σώματος με ταυτόχρονη άνοδο της Νέας Δημοκρατίας και του.. ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει σήμερα το «Ποντίκι».
Η δημοσκόπηση είναι της εταιρείας Pulse και στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,5% και ακολουθούν η ΝΔ με 21,5%, το ΠΑΣΟΚ με 15,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8%, ενώ το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και η ΔΗΜ.ΑΡ συγκεντρώνουν από 6%.

Κάτω από το όριο του 3% και μακριά από την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση βρίσκονται οι Οικολόγοι-Πράσινοι, ο ΛΑΟΣ, η Δημοκρατική Συμμαχία και η Δράση που συγκεντρώνουν από 2%.

Προτιμότερο είναι όμως να συγκρατήσουμε τα ποσοστά των κομμάτων χωρίς αναγωγή των αναποφάσιστων, καθώς όπως έδειξαν και οι εκλογές οι αναγωγές της αδιευκρίνιστης ψήφου σε αυτό το πολιτικό τοπίο, είναι ιδιαιτέρως επισφαλείς :
Τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά χωρίς αναγωγή: ΣΥΡΙΖΑ: 22%, ΝΔ: 19,5%, ΠΑΣΟΚ: 14%, Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7,5%, ΚΚΕ: 5,5%, Χρυσή Αυγή: 5,5%,

ΔΗΜΑΡ: 5,5%, Οικολόγοι-Πράσινοι: 1,5%, ΛΑΟΣ: 1,5%, ΔΗ.ΣΥ: 1,5%, ΔΡΑΣΗ: 1,5%

Δημιουργία Ξανά: 1,5%.

Είναι σαφής ο «αέρας νίκης» του ΣΥΡΙΖΑ, όπως διαμορφώθηκε και επικοινωνιακά από τις πρωτοβουλίες της Κουμουνδούρου, κατά τις ημέρες που είχε την διερευνητική εντολή στα χέρια του και όλη την προσοχή του εκλογικού σώματος.

Η ΝΔ δείχνει να αντιδρά μετά την πύρρεια νίκη της στις εκλογές της 6ης Μαΐου, ενώ σημάδια ζωής δείχνει και το ΠΑΣΟΚ. Από εκεί και πέρα οι ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ εμφανίζουν σημαντική μείωση των ποσοστών τους, μικρότερη μείωση δείχνει η Χρυσή Αυγή, ενώ η ΔΗΜΑΡ κινείται περί του εκλογικού ποσοστού της.

Αναμένονται πολλά «σκαμπανεβάσματα» στα ποσοστά των κομμάτων ως τις αρχές Ιουνίου, που επιτρέπεται η δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων και κάθε «δεδομένο» δύναται να ανατραπεί, καθώς οι πρώτες μετεκλογικές μετρήσεις δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν περισσότερο με πολιτικά κριτήρια και λιγότερο με οργή και αγανάκτηση.

Μ.Ο.

1 σχόλιο:

  1. ΟΧΙ. Βενιζέλος και Σαμαράς οι «yes men» της Μέρκελ

    ΟΧΙ. Στο πρόγραμμα του Συνασπισμού (της βασικής συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ) για τους μετανάστες.
    www.syn.gr/programma/b10.htm


    ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή