ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΣΟΚ – Δηλητηριασμένα δολώματα στον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα

Μοιραστείτε το στο facebook






Νεκρό ζώο και συγκεκριμένα σκυλί από δηλητηριασμένα δολώματα, εντόπισαν οι φύλακες του Εθνικού Δρυμού Βίκου – Αώου – Πίνδου στην περιοχή της Βάλια Κάλντα. Οι δύο φύλακες γύρω στις 10.00 το πρωί..
του Σαββάτου (21/7) διερχόμενοι από την είσοδο της Κρανιάς, θέση Σαλιατούρα, προς το εσωτερικό του Εθνικού Δρυμού Βάλια Κάλντα εντόπισαν κουφάρι και δηλητηριασμένα εντόσθια αγελάδας. Δίπλα από τα δηλητηριασμένα εντόσθια βρέθηκε το νεκρό σκυλί.
Οι φύλακες απευθύνθηκαν στον Δ/ντη Δασών ο οποίος απουσίαζε σε άδεια και τους παρέπεμψε στην Υπηρεσία, την οποία και βρήκαν κλειστή. Κατόπιν απευθύνθηκαν στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κρανιάς ο οποίος εθελοντικά προσφέρθηκε με σκαπτικό μηχάνημα να θάψουν τα κουφάρια τα οποία όμως ως δια μαγείας είχαν εξαφανιστεί. Ποιοί είναι αυτοί που προσπαθούν να διαταράξουν τη λειτουργία του οικοσυστήματος στον Εθνικό Δρυμό; Καθώς η παρουσία δηλητηριασμένων δολωμάτων σε ένα τέτοιο οικοσύστημα είναι δυνατόν να διαταράξει την ισορροπία του, με τραγικές συνέπειες.
Ο δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης ενημερώθηκε αμέσως για το περιστατικό και κατήγγειλε την αποτρόπαια αυτή πράξη και όσους κρύβονται πίσω από αυτήν. Ενώ τόνισε πως ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση είχε καταφέρει να τρέξει το πρόγραμμα life που είχε να κάνει με την προστασία της άγριας πανίδας της περιοχής μας. Μεταξύ των δράσεων που περιελάμβανε το πρόγραμμα ήταν και σχετική ημερίδα για τα μέτρα πρόληψης και τις επιπτώσεις στη χλωρίδα και πανίδα, από τα δηλητηριασμένα δολώματα καθώς υπήρχαν καταγραμμένα έως και 10 περιστατικά ετησίως που αφορούσαν κυρίως αρκούδες εντός και εκτός του Εθνικού Δρυμού αλλά και τσομπανόσκυλα...
Περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου