ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Διέλυσαν την αγορά του τζόγου, χάνουν τεράστια έσοδα ( Γράφει αναγνώστης)









Προσπάθησε να ρυθμίσει την αγορά του τζόγου το ΠΑΣΟΚ, αλλά τελικά την απορρύθμισε ακόμα περισσότερο και φτάσαμε στο εξής εκπληκτικό!..

Νομιμοποιήθηκαν οι παράνομοι μπουκ που γράφουν παιχνίδι με το τεφτέρι στα καφενεία, όπως τα παλιά καλά χρόνια, οι μεγάλες εταιρίες έφυγαν από το προσκήνιο και όσες έμειναν κάνουν παράνομα διαφήμιση γιατί το κράτος δε μπορεί να τους ελέγξει, τα ΜΜΕ (όχι μόνο τα παραδοσιακά αλλά κυρίως τα αθλητικά) κλείνουν ή γράφουν τεράστιες ζημιές γιατί δε μπορούν να πάρουν διαφήμιση. Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Είναι και τα άλλα ΜΜΕ, τα σάιτ που μετέφεραν ξαφνικά τους σέρβερ στο εξωτερικό,έχουν άλλη έδρα και παίρνουν διαφήμιση.
Στο μεταξύ το ελληνικό κράτος, που έδωσε κάποιες προσωρινές άδειες τον Ιανουάριο του 2012 υπό το καθεστώς της οικειοθελούς φορολόγησης, δεν έχει εισπράξει τίποτα και φυσικά από αυτές τις εταιρίες ελάχιστες (όχι περισσότερες από τρεις – τέσσερις) κάνουν διαφήμιση. Όλες οι εταιρίες όμως, χαλαρές και άνετες, παίρνουν στοίχημα με κάθε τρόπο και επειδή λείπει από το κράτος ο ελεγκτικός μηχανισμός δηλώνουν ότι θέλουν.
Δηλαδή τίποτα! Δε συζητάω για αυτές που εξακολουθούν να παίρνουν στοίχημα και ούτως ή άλλως δεν δίνουν πουθενά αναφορά και απλά φτιάχνουν το ταμείο τους!
Και υπάρχει και ο ΟΠΑΠ. Που έχει το μονοπώλιο για το στοίχημα, όμως κινείται με τη σειρά του να μπει στο on-line αλλά την ίδια ώρα συζητείται και η πώληση του 29% των μετοχών του. Με το νομοσχέδιο όμως για το τζόγο που ψηφίστηκε πέρυσι τον Αύγουστο, αυτό που καταφέρνει η κυβέρνηση (η προηγούμενη το έκανε αλλά αυτή που ανέλαβε τώρα θα κληθεί να το διαχειριστεί) είναι να σαμποτάρει εξαρχής την ιδιωτικοποίηση γιατί όποιος αποφασίσει να αγοράσει τον ΟΠΑΠ, προφανώς και θα συνυπολογίσει σε ποιο περιβάλλον θα δραστηριοποιηθεί. Και με το υπάρχον περιβάλλον, όχι 1 δις ευρώ αλλά ούτε 500 εκ ευρώ δε μπορεί να πάρει η κυβέρνηση. Και όλα αυτά χωρίς να μπει κανείς σε διαδικασία αποτίμησης με βάση τη χρηματιστηριακή αξία.
Κάτι πρέπει να κάνει και τάχιστα η κυβέρνηση για το θέμα των τυχερών παιγνίων. Και αν δει την υπόθεση από τη σωστή σκοπιά μπορεί να πετύχει πολλά. Να δημιουργήσει έσοδα, να πάρει φόρους, να δώσει δουλειές σε πολλούς κλάδους, να στείλει μήνυμα για επενδύσεις! Και όλα αυτά χωρίς να ενοχλήσει κανέναν, καμία κοινωνική ομάδα, δίχως να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό.

Ένας αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου