ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Εξισωτική αποζημίωση στους αγρότες: το πρώτο ισοδύναμο μέτρο

Μοιραστείτε το στο facebook







Ξεκινά από τη Δευτέρα 20 Αυγούστου η καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης στους αγρότες, ύψους 160 εκ. ευρώ. Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση χθες από το..
υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από την εξεύρεση των αναγκαίων εθνικών πόρων.
Η πληρωμή αφορά 70.000 περίπου δικαιούχους, κυρίως κτηνοτρόφους ορεινών, μειονεκτικών και νησιωτικών περιοχών και αναμένεται να συμβάλει στην ανακούφισή τους, διευκολύνοντάς τους να προμηθευτούν έγκαιρα ζωοτροφές σε πιο συμφέρουσες τιμές.
Η καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης ήταν μία από τις  τρεις δεσμεύσεις που ανέλαβε προεκλογικά ο Αντώνης Σαμαρά και υλοποιείται πρώτη παρά τις αντίξοες συνθήκες. Πρόκειται ουσιαστικά για ισοδύναμο μέτρο η εξεύρεση του οποίου κατέστη δυνατή μετά τις περικοπές στις αποδοχές του πρωθυπουργού, των μελών της κυβέρνησης, βουλευτών, δημάρχων κλπ
Όπως εξήγησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος «μία από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης ήταν να εξευρεθεί το δημοσιονομικό ισοδύναμο από τις περικοπές στις αποδοχές του πρωθυπουργού και των μελών της κυβέρνησης, καθώς και τη μείωση στα ενοίκια που καταβάλλει το Δημόσιο. Με τα χρήματα που εξοικονομούνται, δημιουργείται ένας «κουμπαράς» και έτσι θα καταβληθεί στους κτηνοτρόφους το σύνολο της εξισωτικής αποζημίωσης, την οποία ως γνωστόν είχε περικόψει η προηγούμενη κυβέρνηση».
Η καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης στους δικαιούχους αφορά το 100% του ποσού που δικαιούνται, με βάση τα δικαιολογητικά που έχουν προσκομίσει, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας. Αν για κάποιο δικαιούχο υπάρχουν προβλήματα δικαιολογητικών ή προφανή σφάλματα στην αίτησή του, θα δοθεί η δυνατότητα διόρθωσης μέσα στον Αύγουστο και η πληρωμή του θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου