ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Ολάντ: Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει στο ευρώ

Μοιραστείτε το στο facebook







Μετά την Καγκελάριο της Γερμανίας και ο Πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε σήμερα ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο Ευρώ..

Μετά την συνάντησή του διαρκείας μιάμιση ώρας στο Μέγαρο των Ηλυσίων με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο Φρανσουά Ολλάντ αφού χαιρέτισε τις προσπάθειες του ελληνικού λαού τα τελευταία 2,5 χρόνια,  διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. «Δεν τίθεται θέμα παραμονής (ή όχι) της Ελλάδας στην ευρωζώνη… Είναι μέλος και θα παραμείνει. Περιμένουμε την έκθεση της τρόικας… Αναμένουμε και την Σύνοδο κορυφής τον Οκτώβριο. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γάλλος πρόεδρος.
Στην αρχή των δηλώσεών του, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας χαιρέτισε τις προσπάθειες του ελληνικού λαού τα τελευταία 2,5 χρόνια, τονίζοντας ότι «πρέπει να εχουμε επίγνωση του τι έχει ήδη γίνει», και αφού σημείωσε πως «δεν τίθεται πια θέμα παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ», ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα «είναι και θα παραμείνει» στην ευρωζώνη.
«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Πρέπει να υπάρξουν δεσμεύσεις», πρόσθεσε ο κ. Ολαντ για να επαναλάβει ότι θα πρέπει να αναμείνουμε την έκθεση της τροικας και τη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου.
Αναφορές στις αξίες που ενώνουν τον ελληνικό και το γαλλικό λαό περιελάμβανε η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος διαβεβαίωσε για την αποφασιστικότητα της Αθήνας να πράξει ό,τι απαιτείται για την παραμονή της χώρας στο ευρώ.
«Σήμερα μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω το Γάλλο πρόεδρο και να συζητήσουμε για τις απειλές και τις προκλήσεις με τις οποίες είμαστε αντιμέτωποι. Κάποιοι», τόνισε, «ποντάρουν ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα θα κάνει ό,τι μπορεί για να παραμείνει στο ευρώ και να παίξει το ρόλο που της αρμόζει στην ευρωπαϊκή ενοποίηση».
Η Ευρώπη υπογράμμισε, μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός, σημαίνει δημοκρατία και αξιοπρέπεια γι αυτό οι κοινωνίες πρέπει να κρατούν ζωντανή την ελπίδα, όρθια τη δημοκρατία και ακέραιη την αξιοπρέπεια, ώστε να υπάρχει κοινωνική συνοχή και να μπορέσουν να κρατήσουν ενωμένη τη χώρα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου