ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

O Λοβέρδος ονειρεύεται νέο κόμμα που θα αντικαταστήσει το ΠΑΣΟΚ

Μοιραστείτε το στο facebook







Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του antinews για τη νέα πολιτική κίνηση που ετοιμάζει ο Λοβέρδος και ο Χρυσοχοϊδης οι οποίοι έχουν απομακρυνθεί από το ΠΑΣΟΚ και ετοιμάζονται να δημιουργήσουν ένα νέο..
κεντροαριστερό πόλο που θα αντικαταστήσει το… ΠΑΒΟΚ, δηλαδή τον “Πανελλήνιο Βενιζελικό Όμιλο Κατακαημένων”.
Ο μεν Χρυσοχοϊδης προς το παρόν δεν έχει εκδηλωθεί ανοικτά προς αυτή την κατεύθυνση, ο δε πρώην υπουργός Υγείας και πρώην φίλος του κ. Βενιζέλου, κυκλοφορεί βιβλίο με το οποίο ουσιαστικά προαναγγέλλει τη δημιουργία κόμματος και καλεί σε συστράτευση. Ο Λοβέρδος έγραψε αυτούς τους μήνες της αποχής από την πολιτική το βιβλίο με τον τίτλο «Θέσεις για τη Νέα ελληνική Ανόρθωση» με το οποίο ανοίγει την πόρτα της δημιουργίας κίνησης σοσιαλδημοκρατικής κατεύθυνσης. Το… lοβέρδειο μανιφέστο αναμένεται να προκαλέσει ταραχή στην Ιπποκράτους αφού αναφέρει το τέλος της σιωπής του και την επαναδραστηριοποίησή του: « Έκανα την τελευταία μου απόπειρα να κινητοποιήσω δυνάμεις σε μια κοινή προσπάθεια , περιμένοντας στη συνέχεια και τις ενέργειες άλλων, για μια συλλογική πορεία. Η αναμονή μου, όμως, λαμβάνει, τέλος».
Επίσης, αναφέρει ότι η Ελλάδα χρειάζεται κάτι καινούργιο (με παλιά υλικά όμως) καθώς λέει: «Η Ελλάδα έχει ανάγκη ένα συμμετοχικό ευρωπαίο μεταρρυθμιστικό ριζοσπαστικό σοσιαλδημοκρατικό πολιτικό υποκείμενο. Δεν έχει σημασία αν αυτός ο χώρος, αυτή η παράταξη θα προκύψει από τη μετεξέλιξη υπάρχοντος κόμματος ή τη συγχώνευση ή την εκλογική συμπόρευση υφιστάμενων σχηματισμών ή ακόμα και από την ίδρυση ενός νέου κόμματος που θα συσπειρώσει τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής σοσιαλδημοκρατίας».
Είναι ξεκάθαρος ο πολιτικός του προσανατολισμός ο οποίος έρχεται ουσιαστικά να καλύψει το κενό που αφήνει το ΠΑΣΟΚ και να μαζέψει ξανά τους ψηφοφόρους που βρήκαν ζεστή την αγκαλιά του Τσίπρα.
«Το ερώτημα και το κριτήριο διάκρισης μεταξύ των λαών και των πολιτών τους είναι προφανώς και πρωτίστως η εθνική προέλευση. Σημασία ενίοτε έχουν και ορισμένα στοιχεία της πολιτικής τους οντότητας. Οι Έλυνες και οι Ελληνίδες που θα στηρίξουν τον κατά τ’ ανωτέρω πολιτικό χώρο θα στηρίζουν ένα κίνημα της Κεντροαριστεράς που θα τεθεί οριστικά έξω και εναντίον των παρασιτικών, αντιαναπτυξιακών και βαθύτατα συντηρητικών πολιτικών του παρελθόντος». Πόσο πιο ξεκάθαρος να γίνει;
«Η Ελλάδα έχει ανάγκη την εκπόνηση και την εφαρμογή, εδώ και τώρα, ενός σχεδίου εξόδου από την κρίση και θεμελίωσης της ευημερίας και της αξιοπιστίας. Το εθνικό σχέδιο δεν πρέπει απλώς να εκπονηθεί. Πρέπει να εφαρμοσθεί αμέσως και με επιτυχία» ενώ διαπιστώνει τις ευθύνες των πολιτικών για την οικονομική κατάσταση της χώρας «Αυτό όμως που δεν έγινε πρέπει να γίνει χωρίς καθυστερήσεις , …είναι το σημαντικότερο σήμερα πολιτικό ζητούμενο για την Ελλάδα και τους πολίτες της…Το χρέος για την ανάπτυξη βαραίνει τις πλάτες των πολιτικών. Δυστυχώς αυτό δεν έχει συνειδητοποιηθεί ευρέως», γράφει στο βιβλίο του.
Όμως, μπορεί οι προτάσεις του να είναι… αγαθές, αλλά και ο ίδιος υπήρξε κορυφαίος υπουργός επί χρόνια, οπότε είναι μέρος του προβλήματος, το ξέρει αλλά δεν το γράφει.
Σε κάθε περίπτωση αναμένονται εξελίξεις στον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο καθώς τόσο ο Χρυσοχοϊδης όσο και η Διαμαντοπούλου, ο Παπουτσής και άλλα στελέχη προβεβλημένα και μη έχουν αρχίσει να φεύγουν από τον Βενιζέλο. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με πασοκογενείς που εγκατέλειψαν το κόμμα και πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΔΗΜΑΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου