ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Δώρο της ΕΕ στον ΟΠΑΠ και σε αυτόν που θα τον αγοράσει

Μοιραστείτε το στο facebook
Μποναμά, τρεις μήνες την πρωτοχρονιά, προσέφερε η Κομισιόν στον ΟΠΑΠ καθιστώντας την εταιρεία ως εξαιρετικά ελκυστική ενόψει της ιδιωτικοποίησής της..
Συγκεκριμένα, η ΕΕ επιτρέπει στην Ελλάδα να επεκτείνει το αποκλειστικό δικαίωμα του ΟΠΑΠ για τα 13 παιχνίδια του μέχρι το 2030 ενώ δίνεται και αποκλειστική άδεια εκμετάλλευσης για τα 35.000 βιντεοτερματικά (VLT) μέχρι το 2022. Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο ΟΠΑΠ θα καταβάλει κατάλληλο τίμημα για τα αποκλειστικά δικαιώματα και την άδεια εκμετάλλευσης VLT και ότι, συνεπώς, δεν αποκομίζει αθέμιτο οικονομικό πλεονέκτημα.
Έτσι, ο ΟΠΑΠ για τα επόμενα χρόνια θα είναι ο μοναδικός παίκτης στην ελληνική αγορά του τζόγου και ο επενδυτής που θα έρθει να τον αγοράσει θα πρέπει να καταβάλει πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, για να εισπράξει πολύ περισσότερα (φυσικά)
Σύμφωνα με τον αρμόδιο για τον ανταγωνισμό αντιπρόεδρο της Επιτροπής Χοακίν Αλμούνια: «η Επιτροπή, ενέκρινε τα μέτρα αυτά βάσει των κανόνων της Ε.Ε. για τις κρατικές ενισχύσεις και αυτό καθιστά δυνατή την έγκαιρη ιδιωτικοποίηση του φορέα τυχερών παιχνιδιών».
Έχοντας εξασφαλισμένο το μονοπώλιο ο Οργανισμός καλείται τώρα να βρει λύση για το διαγωνισμό για τον τεχνολογικό πάροχο ο οποίος έχει παγώσει εδώ και καιρό. Φαίνεται μάλιστα να υπάρχει επιστολή που να ζητείται από τον ΟΠΑΠ να μη λάβει καμιά απόφαση που θα δεσμεύει τον στρατηγικό επενδυτή που θα μπει. Αν, όμως, δεν υπάρξει ολοκλήρωση του διαγωνισμού θα συμβούν τα εξής: Όσοι συμμετείχαν θα πρέπει να αποζημιωθούν ενώ μέχρι να βρεθεί λύση η Intralot του Σ. Κόκκαλη θα έχει την ευθύνη της στήριξης του τεχνολογικού συστήματος με τίμημα 57 εκατ. το χρόνο για το διάστημα 2012-2013.
Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου