ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Γιατί οι άντρες πέφτουν... ξεροί μετά το σεξ

Μοιραστείτε το στο facebook
Μετά το σεξ… ύπνος! Τουλάχιστον αυτό συνηθίζουν να κάνουν οι περισσότεροι άντρες με αποτέλεσμα οι γυναίκες να σκέφτονται ότι δίπλα τους.. υπάρχουν- στην πλειοψηφία τους- αναίσθητοι τύποι. 
Όμως, μία νέα έρευνα επιστημόνων έρχεται να δικαιολογήσει αυτή τη συμπεριφορά τους.

Στην έρευνα που διεξήγαγαν οι επιστήμονες από τον ευρωπαϊκό οργανισμό «The Vitality Show», πήραν μέρος 10.000 άνδρες και γυναίκες.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν μάλιστα ότι ο εγκεφαλικός φλοιός που παίζει ρόλο στην προσοχή, την συνείδηση και την αντίληψη, σταματά να λειτουργεί μετά τον οργασμό.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Sunday Times» ο επιστήμονας, Serge Stoleru, από τη Γαλλία, ανέφερε: «Για τις γυναίκες, φαίνεται να λειτουργεί διαφορετικά. Δεν φαίνεται να έχουν μια τέτοια ισχυρή ανερέθιστη περίοδο και μπορούν να ζητούν περισσότερα, όταν οι σύντροφοί τους θέλουν μόνο να ξεκουραστούν».

Εκτός αυτού, οι άνδρες έχουν ακόμη ένα λόγο να είναι off. Φαίνεται ότι μετά το σεξ, ο εγκέφαλός τους γεμίζει με χημικές ουσίες που περιέχουν υπνωτικό, όπως η σεροτονίνη. 

Παρόμοιες έρευνες συμπέραναν το ίδιο κατά το παρελθόν. Ήδη, το 2005, ερευνητές διαπίστωσαν ότι μετά τη σεξουαλική πράξη, η ροή του αίματος εξαντλεί τους μύες, που αδυνατούν ν παράγουν γλυκογόνο. 

Και επειδή οι άνδρες έχουν συνήθως υψηλότερη πυκνότητα μυών από τις γυναίκες, κουράζονται μετά το σεξ.
«Όσο εκνευριστικό κι αν είναι για τις γυναίκες το να πέφτουν οι άνδρες για ύπνο μετά το σεξ, δεν φταίνε οι ίδιοι. Οι άνθρωποι είναι τα μοναδικά όντα στα οποία ο ύπνος και το σεξ συνδέονται απόλυτα και όσο και αν φαίνεται φτηνή δικαιολογία, υπάρχουν επιστημονικοί λόγοι στο γιατί οι άνδρες είναι κουρασμένοι μετά το σεξ», ανέφερε ο διευθυντής της έδρας Ύπνου στο «University of Surrey», Dr Neil Stanley.

Το μόνο σίγουρο πάντως, ό,τι κι αν δείξουν οι έρευνες των επιστημόνων, είναι ότι το μυαλό των γυναικών εκείνη τη στιγμή δεν θα σκεφτεί τα αίτια της υπνηλίας που υποδεικνύουν οι ειδικοί.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου