ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Καρχαρίας τραυμάτισε 23χρονη στην πλαζ Βουλιαγμένης

Είναι γεγονός! Λευκός καρχαρίας εθεάθη και τραυμάτισε 23χρονη στην πλαζ της Βουλιαγμένης την ώρα που η νεαρή μαζί με αρκετά ακόμα άτομα,..
περίπου 200, κυρίως νεαρής ηλικίας βρίσκονταν στο νερό κάνοντας σερφ!

«Ήμουν κοντά της όταν ήρθε ο καρχαρίας. Η θέα του πτερυγίου στην επιφάνεια μας πανικόβαλε. Άρχισε να δαγκώνει τα φινάκια. Επικράτησε πανικός! Πολλά παιδιά ούτε καν τον είδαν και κατάλαβαν ότι κάτι τρέχει από τις φωνές. Ερχόμαστε για σερφ εδώ και πολλά χρόνια στη Βουλιαγμένη. Εκτός από τους αχινούς που ξεβράζει ο νοτιάς, δεν έχουμε ποτέ δει ούτε ζαργάνα!» είπε ανέφερε ένας άλλος σέρφερ, που βρισκόταν στη θάλασσα την ίδια ώρα.

Ήταν περίπου 9 το πρωί και ενώ η κοπέλα περίμενε ήδη για 45 λεπτά το επόμενο κύμα, ο καρχαρίας κινήθηκε ανάμεσα από πολλούς ανθρώπους που κάθονταν εκείνη την ώρα πάνω στα σερφ τους, αλλά επέλεξε για θύμα του την 23χρονη κοπέλα. Τα σαγόνια του τραυμάτισαν τη νεαρή στο αριστερό πόδι και έκοψαν στα δύο τη σανίδα της. Μετά την πρώτη αυτή επίθεση το κήτος εξαφανίστηκε στα ανοιχτά και οι παρευρισκόμενοι σέρφερς, έμειναν όπως ήταν επόμενο σύξυλοι , βοήθησαν την κοπέλα να βγει στην ακτή και να μεταφερθεί στο Ασκληπιείο της Βούλας. Το Λιμενικό εκκένωσε την παραλία και έπειτα από πολύωρη αναζήτηση βρήκε και θανάτωσε τον καρχαρία.

Η νεαρή αθλήτρια, σύμφωνα με τους γιατρούς που την παρακολουθούν φοβήθηκαν μήπως λόγω του σοβαρού τραύματος η κοπέλα χάσει το πόδι της. Κάτι που δεν θα συμβεί τελικά, αφού κατάφεραν να γλιτώσουν την κοπέλα κάνοντας της αρκετά ράμματα. Όπως όλα δείχνουν η 23χρονη σέρφερ , μετά από φυσιοθεραπεία, θα καταφέρει να δαμάσει τα κύματα ύστερα από μερικούς μήνες.

Εντύπωση έχει προκαλέσει η επίθεση αυτή του καρχαρία στις αρχές αφενός γιατί επίθεση καρχαρία είχε να συμβεί πολλά χρόνια στις ελληνικές θάλασσες και αφετέρου επειδή ο λευκός καρχαρίας δεν είναι είδος που συναντάται στην ανατολική Μεσόγειο. Περιβαλλοντικές οργανώσεις έχουν εκφράσει τη διαμαρτυρία τους για το γεγονός πως ο καρχαρίας που επιτέθηκε στην 23χρονη θανατώθηκε από το Λιμενικό, τονίζοντας πως θα έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος προκειμένου να εξοικειωθεί με το περιβάλλον του.

Ένα πάντως είναι το συμπέρασμα… εμείς οι θερινοί κολυμβητές που βλέπουμε «μαριδούλα» στη θάλασσα και πανικοβαλλόμαστε, θα κάνουμε μακροβούτι στην άκρο- άκρο-ακροθαλασσιά!

lay-out.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου