ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Σαμαράς:Έκκληση προς όλους για έφοδο στο μέλλον

«Σε κρίσιμες στιγμές υπάρχουν εκείνοι που αντέχουν να πάρουν αποφάσεις και εκείνοι που λιποψυχούν, υπάρχουν εκείνοι που κάνουν το άλμα προς τα εμπρός και..
εκείνοι που μένουν κολλημένοι στις λάσπες του παλιού».
Μ’ αυτή του την αναφορά ο Αντώνης Σαμαράς, στην πιο δραματική ομιλία που έχει κάνει ποτέ από τότε που ανέλαβε πρωθυπουργός, έστειλε μήνυμα σε όλους τους βουλευτές να αντέξουν την πίεση και να ψηφίσουν τα μέτρα στη Βουλή.
Ο πρωθυπουργός περιέγραψε με μελανά χρώματα την εικόνα της οικονομίας σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν πάρει τη δόση, ωστόσο, είπε ότι οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις θα είναι οι τελευταίες.
«Πιθανή έξοδος από το ευρώ θα τίναζε στον αέρα τη Δημοκρατία μας και θα κυοφορούσε τεράστιους κινδύνους σε όλα τα ανοιχτά εθνικά θέματα της χώρα μας», πρόσθεσε ο Αντ. Σαμαράς και συνέχισε: «Μισθοί και συντάξεις  δεν πρόκειται να ξανακοπούν, η  μείωση του ελλείμματος  κατά 13,5 δις ευρώ που είναι συμβατική  υποχρέωση θα είναι η τελευταία… Η ψήφιση των μέτρων θα πρέπει να γίνει άμεσα για να πάρουμε την δόση που μόνο 10% θα πάει στους δανειστές. Παλεύω προσωπικά για να πάρουμε περισσότερα χρήματα ώστε να καλυφθούν οι οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες και να τονωθεί η ρευστότητα. Τα χρήματα που θα μπουν στην αγορά θα είναι περισσότερα από τις περικοπές που θα γίνουν. Μόλις ψηφιστούν τα μέτρα και πάρουμε την δόση θα αρχίσει η ρευστότητα να τροφοδοτεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις και η δραχμοφοβία θα υποχωρήσει ενώ θα αρχίσουν να έρχονται επενδύσεις… Το πρόβλημα δεν είναι αν θα περάσει το ένα ή το άλλο μέτρο σκεφτείτε τι θα γινόταν αν δεν περνούσαν τα μέτρα».
Σε μια εμφανή προσπάθεια να κρατήσει αρραγή την Κ.Ο. του κόμματός εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας, ο κ. Σαμαράς έστειλε μήνυμα σε όλους.
«Μαζί μας είναι και άλλες πολιτικές δυνάμεις που παρά τις διαφορές και τις τριβές του παρελθόντος, παλεύουν και εκείνες για να γίνει η μεγάλη ανατροπή. Ψηφίζοντας τις επόμενες ημέρες αφήνουμε πίσω το παρελθόν. Και μαζί αφήνουμε πίσω όλους εκείνους που πρέπει να την κρατήσουν πίσω. Δημιουργούμε την αναγκαία ευρωπαϊκή συνείδηση».
Επίσης, εμμέσως πλην σαφώς αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σε όσους απεργάζονται την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή. «Ο αγώνας που δίνουμε είναι για την απελευθέρωση των Ελλήνων από τα δεσμά του παρελθόντος. Τις επόμενες ημέρες θα δείξουμε ότι και ενότητα και πείσμα έχουμε».
«Καταλαβαίνω ότι κάποιοι από αυτούς που προχωράμε μαζί διστάζουν. Καταλαβαίνω ότι είναι μεγάλα και κρίσιμα τα βήματα. Κάνω έκκληση να προχωρήσουν μαζί μας. Εμείς κάνουμε έφοδο στο μέλλον κι απελευθερώνουμε τις δυνάμεις της Ελλάδας. Είναι ο αγώνας τους έθνους μας κατά των άκρων και υπέρ των δικαιωμάτων. Κατά της δημαγωγίας και υπέρ της ευθύνης».
Ο πρωθυπουργός έδωσε μήνυμα αισιοδοξίας ότι η εικόνα αλλάζει και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό ενώ χρησιμοποίησε δραματικές εκφράσεις για να πει: «Από την δοκιμασία των επομένων μηνών θα βγούμε πιο δυνατοί. Όσοι μας είχαν γονατισμένους βλέπουν την Ελλάδα να σηκώνεται. Σήμερα ποντάρουν στην επιτυχία μας». Και σε όσους στοιχηματίζουν στην αποτυχία τόνισε:
«Είμαστε ανάμεσα στην Σκύλα και την Χάρυβδη των δυο άκρων. Οι αντίπαλοί μας υπερασπίζονται οχυρά, φέουδα. Φωνάζουν πολύ αλλά δεν προσφέρουν τίποτα απολύτως. Σε κάθε μεγάλη στιγμή μιας χώρας υπάρχουν δύσκολα διλήμματα. Υπάρχουν εκείνοι που αντέχουν κι εκείνοι που λιγοψυχούν. Υπάρχουν εκείνοι που κάνουν το άλμα προς τα εμπρός. Όπως κι εκείνοι που βουλιάζουν στις λάσπες».
Τέλος, επιτέθηκε στους συνδικαλιστές και σε όσους αντιδρούν επειδή χάνουν τα προνόμια. «Κάποιοι συνδικαλιστές ονόμασαν τα προνόμια κατακτήσεις. Ήταν προνόμια που τα απολάμβαναν λίγοι και τα πλήρωνε ο λαός. Απέναντι στις δύσκολες αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε υπάρχουν 2 αντιδράσεις: αυτών που θίγονται άδικα και έχουν φτάσει στα όριά τους. Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που θίγονται γιατί χάνουν προνόμια. Συντεχνίες και επιχειρηματικά συμφέροντα. Τους έχουμε απέναντι και δεν κάνουμε πίσω χιλιοστό. Δεν γίνεται να χαριζόμαστε στα τρωκτικά».
Όπως σημειώνει το Antinews.gr, ο πρωθυπουργός είναι εμφανώς ανήσυχος για την κατάσταση που επικρατεί στα άλλα δύο κόμματα της κυβέρνησης, ωστόσο, φαίνεται ότι σε ότι αφορά τη Νέα Δημοκρατία, έχει κερδίσει το στοίχημα της ενιαίας γραμμής. Όχι με εντολή για κομματική πειθαρχία αλλά με περιγραφή της κατάστασης που βρίσκεται η Ελλάδα και που θα βρεθεί να δεν περάσουν τα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου