ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Το υποκριτικό ταλέντο του Αρχηγού ΓΕΝ

Μοιραστείτε το στο facebook
Η περίοδος που διανύουμε είναι πέραν από κάθε αμφιβολία εξαιρετικά κρίσιμη για το μέλλον της Χώρας. Ο πρωθυπουργός δίνει ένα..
σκληρό και πολυμέτωπο αγώνα στην Ευρωπαϊκή ένωση αφενός για να εξασφαλίσει την οικονομική βοήθεια που χρειάζεται η Ελλάδα για να ανακάμψει και αφετέρου για να πείσει τους, δύσπιστους πια, εταίρους μας ότι ήμαστε πλέον μια χώρα αξιόπιστη και σταθερή στις δεσμεύσεις της.
Αντίθετα με ότι συμβαίνει στο εξωτερικό είναι αυτά που διαδραματίζονται στο εσωτερικό και μάλιστα από πρόσωπα που κατέχουν εξέχοντες θεσμικούς ρόλους όπως αυτός του αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού.
Μία εβδομάδα έχει περάσει από τότε που ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού αποφάσισε να κάνει την «επανάσταση» του. Ο τρόπος που διάλεξε ήταν να στείλει ένα έγγραφο, στην ουσία,  προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και να ζητά την παρέμβασή της στο υπουργείο οικονομικών για τη μη φορολόγηση του εφάπαξ των στελεχών.
Είναι σαφές, ότι  η τάξη των ένστολων και ιδιαίτερα των στρατιωτικών δοκιμάζεται απάνθρωπα σκληρά με τα νέα μέτρα και τα αναγραφόμενα στο έγγραφο του Α/ΓΕΝ είναι πέρα για πέρα σωστά και γνωστά σε όλους εδώ και καιρό. Όμως, η πράξη του αρχηγού είναι  το λιγότερο υποκριτική και κατακριτέα  γιατί γνώριζε, όπως και οι άλλοι αρχηγοί και ο ΑΓΕΕΘΑ, την κατάσταση που επρόκειτο να  διαμορφωθεί  στα οικονομικά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, δεδομένου ότι ο ίδιος ο ΑΓΕΕΘΑ είχε ενημερώσει, πριν τα μέτρα, τα στελέχη λέγοντας ότι «…Διεξάγω αγώνα μαζί με τους Αρχηγούς των όπλων στο υπουργείο οικονομικών …».
Ο Α/ΓΕΝ, ως άριστος συνεχιστής των πρακτικών αυτών που τον διόρισαν αρχηγό, προσπαθεί με την πράξη του αυτή να διασώσει την υστεροφημία του και να ανεβεί στην εκτίμηση των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού τα οποία, στην πλειοψηφία τους,  δεν τον  εκθειάζουν ούτε ως άνθρωπο ούτε ως αρχηγό. Στο πλαίσιο αυτό είναι και η συνέντευξη που έχει δώσει σε αθηναϊκή εφημερίδα, οι οποία με τη σειρά της την έχει κάνει πρωτοσέλιδο, αδιαφορώντας για το μήνυμα που εκπέμπει κυρίως στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στους εξ ανατολών συμμάχους. Απτή απόδειξη της μεθόδευσης του σκηνικού που στήθηκε αποτελεί το γεγονός ότι ο ίδιος δημοσιογράφος που πήρε την συνέντευξη μία ημέρα πριν να δημοσιευθεί η συνέντευξη ανάρτησε στο διαδίκτυο αυτούσιο το έγγραφο που Α/ΓΕΝ.  
Η παραδοχή από τον Α/ΓΕΝ, ότι ηγείται ενός όπλου που το ηθικό του  έμψυχου  υλικού του  έχει πληγεί  φανερώνει πρώτα απ’ όλα την δική του έλλειψη ηγετικών προσόντων , γιατί η βασική  δουλειά του κάθε αρχηγού είναι να διατηρεί το όπλο, που ηγείται, σε άριστη κατάσταση από πλευράς υλικού αλλά κυρίως από την πλευρά του προσωπικού. Υπογραμμίζουμε την ύπαρξη  παλαιότερων  δημοσιευμάτων που αναφέρονται σε πράξεις  του προαναφερόμενου αρχηγού που μάλλον επιβαρύνουν αισθητά  το πληγέν ηθικό του προσωπικού  του Πολεμικού Ναυτικού , το οποίο πρόσφατα θυμήθηκε να στηρίξει με το κοινοποιηθέν προς όλο το ΠΝ  έγγραφο του (Η παρακμή χτυπά την πόρτα του Πολεμικού Ναυτικού)
Ο Α/ΓΕΝ, θα έπρεπε να είναι συνετός όταν μιλά για «αδικία», «δυσπιστία», «άνιση μεταχείριση», «αμφισβήτηση», «έλλειψη προοπτικής» των στελεχών από τις επελθούσες αλλαγές στις αποδοχές, γιατί οι αλλαγές αυτές έχουν λειτουργήσει προσθετικά στην κατάσταση που ο ίδιος έχει δημιουργήσει ,εδώ και καιρό, με τις οδηγίες του για την χαμηλή βαθμολόγηση των ικανοτήτων των στελεχών, με τις μεταθέσεις τους, με τις διακρίσεις σε κομματικούς πελάτες αυτών που τον τοποθέτησαν στην θέση του,  με την ιδική μεταχείριση υμετέρων και με την σκανδαλώδη μεταχείριση συγγενών του (πρώτου βαθμού).
Η αναφορά του στη δεδομένη δημιουργία «μεγάλου κύματος φυγής» μοιάζει σαν να απευθύνει πρόσκληση στα στελέχη να το κάνουν. Θα ήταν πολύ πιο αντρίκειο  και θα φανέρωνε ηθικό ανάστημα αν τα δίδασκε διά του παραδείγματος υποβάλλοντας, έστω και τώρα την τελευταία στιγμή, την παραίτηση του. Με αυτόν τον τρόπο θα έδειχνε ότι αυτά που λέει τα εννοεί και δεν είναι χαμηλού επιπέδου λαϊκισμός   που του υπαγόρευσαν  οι ένστολοί ψευτοσυνδικαλιστές του επιτελικού του γραφείου.
Αναμένουμε την αντίδραση της  πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας , που είναι αποδέκτης του έγγραφου, πρωτίστως όσον αφορά την ουσία που είναι η διάσωση του εφάπαξ, αλλά και όσον αφορά την πράξη του Α/ΓΕΝ , στον οποίο δεν έχει κανένα λόγο να φέρεται με το γάντι όταν αυτός προσπαθεί να βγάλει την ουρά του απέξω εμφανιζόμενος στα στελέχη ως προστάτης  των δικαιωμάτων τους, τα οποία υπονομεύονται από τους πολιτικούς προϊσταμένους τους.
Ανεξάρτητα της αντίδρασης του ΥΕΘΑ , η άποψη μας είναι ότι το θέμα ξεφεύγει του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και αγγίζει πλέον τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, τον οποίον καλούμε να πράξει τα δέοντα για την περίπτωση ενός ανώτατου αξιωματικού που αψηφώντας τον θεσμικό ρόλο του παραχωρεί συνεντεύξεις που θίγουν την Εθνική άμυνα και προκαλούν ανεπανόρθωτη ζημία, γιατί υπονομεύουν την αποτελεσματικότητα της Ελληνικής αποτροπής.
Κύριε Πρωθυπουργέ  δεν έχετε πλέον κανένα  λόγο να διατηρήσει στη θέση του αυτόν τον Α/ΓΕΝ που ο ίδιος παραδέχεται με τα λεγόμενά του, στο  έγγραφο του, ότι  δεν έχει διατηρήσει ψηλά το ηθικό των στελεχών και  εμμέσως  τα εμβολιάζει με την σκέψη της φυγής, ενώ ταυτόχρονα κινδυνολογεί λέγοντας  ότι η φυγή  θα «ενεργοποιήσει σειρά άλλων παρενεργειών». Όμως, δεν πρέπει να του χαρίσετε την ευκαιρία μίας ηρωικής εξόδου που θα οδηγούσε στη διαδοχή του από τον επόμενο ή μεθεπόμενο στην ιεραρχία, δηλαδή σε έναν νέο Α/ΓΕΝ ευκαιρίας. Υπάρχει και η πρόβλεψη της διαθεσιμότητας, ώστε να τηρηθούν οι νομικές διαδικασίες  που θα δικαιώσουν ή θα καταδικάσουν τις ενέργειές του.
Κύριε Πρωθυπουργέ απαλλάξτε το Πολεμικό Ναυτικό από τα φαντάσματα του παρελθόντος και δώστε του έναν άξιο αρχηγό που θα αναδείξει την  υπερηφάνεια που το διακρίνει την οποία έχει κερδίσει με αγώνες και αίμα.
Ειδικός Συνεργάτης    
ΥΓ
Οι διορισμένοι, πρώην στρατηγοί/ναύαρχοι,  υφυπουργοί  τι κάνουν εδώ και μία εβδομάδα που έχουν λάβει το έγγραφο; Η απάντηση και αυτή τη φορά είναι απολύτως τίποτα και γενάτε το ερώτημα «ποιος ο λόγος της  ύπαρξής τους στο υπουργείο;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου