ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Ο Σαμαράς αισιοδοξεί, αλλά επιβάλει σιγή ασυρμάτου στο Μαξίμου

Μοιραστείτε το στο facebook
Προ των πυλών είναι ο μεγάλος συμβιβασμός ΔΝΤ και Βερολίνου και στο Μέγαρο Μαξίμου διαπιστώνουν ότι υπάρχουν πάρα πολλές πιθανότητες στην έκτακτη Σύνοδο του..
Eurogroup να εξευρεθεί λύση. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αισιοδοξεί. Δεν πολυμιλά με τους συνεργάτες του. Είναι προσηλωμένος στον εθνικό στόχο και έχει αλλεπάλληλες επικοινωνίες με κεντρικά πρόσωπα της διαπραγμάτευσης.
Ο Πρωθυπουργός, αν και λιγομίλητος, δείχνει πιο σίγουρος απ’ ότι ήταν πριν την πρόσφατη έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. Οι συναντήσεις, οι επαφές και οι συνομιλίες που είχε, είτε διά ζώσης, είτε μέσω τηλεφώνου, γέμισαν τις πρωθυπουργικές μπαταρίες με αισιοδοξία.
Οι ώρες είναι κρίσιμες και ο Σαμαράς ξέρει ότι δεν έχει περιθώρια να κάνει πολλούς ελιγμούς. Η μπάλα είναι σε άλλο γήπεδο. Ο ίδιος έκανε ότι ήταν να κάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό και επέδειξε διαπραγματευτική ικανότητα, ακυρώνοντας εν πολλοίς την ανυπόστατη κριτική της αντιπολίτευσης.
Η επιλογή του Πρωθυπουργού να εμπλακεί πιο ενεργά στο τέλος της διαδικασίας και να πάρει ο ίδιος πάνω του το παιχνίδι, έβαλε την Ελλάδα ξανά στο παιχνίδι. Της έδωσε πιθανότητες και πλέον έχει την εικόνα πως η Ελλάδα αργά τη Δευτέρα θα λάβει τις χρηματοδοτικές ανάσες που χρειάζεται για να συνεχίσει, ώστε να συνεχίσει τη μεγάλη κούρσα στον ωκεανό και να φθάσει στην Ιθάκη της Ανάπτυξης.
Σε διαφορετική περίπτωση, ο Αντώνης Σαμαράς ως άλλος Οδυσσέας πρέπει να ετοιμάζεται για μια μακρά Οδύσσεια και πολλές περιπέτειες για τη χώρα, καθώς το ελληνικό σκάφος και οι πολίτες του θα τραβήξουν τα πάνδεινα.
Η συνεδρίαση του Eurogroup αποτελεί ορόσημο για τις περαιτέρω πολιτικές εξελίξεις, καθώς από την έκβασή του θα κριθεί και το πώς θα παιχτεί το πολιτικό παιχνίδι στην Ελλάδα για το επόμενο διάστημα και θα διαμορφώσει τους πολιτικούς όρους.
Ο Σαμαράς περιμένει να λάβει την ανάσα που χρειάζεται για να μην περιέλθει η χώρα σε ισχυρή περιδίνηση και απεύχεται το χειρότερο σενάριο για την Αθήνα που είναι η νέα αναβολή.

Ένα πιθανό νέο ναυάγιο θα οδηγήσει σε προβληματικές καταστάσεις, αφού θα ενισχύσει την κριτική της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης και θα επιβαρύνει το κλίμα στην κοινωνία.
«Δεν μπορώ να σκεφθώ ότι θα περάσει η Δευτέρα χωρίς συμφωνία. Δεν θα αντέξουμε όχι εμείς, αλλά και ίδια η Ευρώπη θα πληγεί ανεπανόρθωτα, γιατί θα δείξει πως δεν μπορεί να δώσει λύσεις» λέει σε συνομιλητές του ο Πρωθυπουργός.
Η φράση αυτή είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο και αποφεύγουν να συζητάνε εναλλακτικά σενάρια, εάν επέλθει ένα νέο ναυάγιο.
Μάρκος Αυρήλιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου