ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Οι μάγκες και οι…δάγκες επιχειρηματίες

Μοιραστείτε το στο facebook
Όπως σε όλη την καθημερινότητα έτσι και στις επιχειρήσεις υπάρχουν αυτό που λέει ο σοφός λαός: «μάγκες και… δάγκες». Στο ελληνικό επιχειρείν λοιπόν υπάρχουν..
εκτός από μάγκες και ορισμένοι… δάγκες που μόλις είδαν τα δύσκολα την κοπάνησαν για το εξωτερικό, κλείνοντας εργοστάσια, απολύοντας υπαλλήλους και αποστερώντας από την Ελλάδα φόρους και ανάπτυξη.
Εκτός από τις εκατοντάδες επιχειρήσεις που την… έκαναν για άλλες χώρες, όπως η Βουλγαρία, υπήρξαν κι αυτοί που πρόσφατα άλλαξαν έδρα για φορολογικούς λόγους. Να θυμηθούμε την Κόκα Κόλα ή τη ΦΑΓΕ και επίσης να θυμηθούμε ότι τότε γράφαμε ότι το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα, οπότε δεν θα πρέπει να εκπλησσόμαστε με τον ανθελληνισμό ορισμένων.
Κάποιοι, πριν από μόλις ένα μήνα που πίστευαν ότι η ελληνική οικονομία καταστρέφονταν αποφάσισαν να πάρουν τα μπογαλάκια τους και να εξαφανιστούν μη τυχόν και χάσουν τα τεράστια κεφάλαιά τους. Χωρίς να σκεφτούν ότι αφήνουν πίσω τους μια χώρα κατεστραμμένη. Ίσως και να το επεδίωκαν ώστε να γυρίσουν αργότερα θριαμβευτές και να σαρώσουν την Ελλάδα της δραχμής.
Όμως, έστω και δειλά, κάτι αρχίζει να αλλάζει στον τομέα της ανάπτυξης. Το κλίμα βελτιώνεται και τώρα κάποιες ξένες επιχειρήσεις έρχονται να ξεγυμνώσουν τους «δάγκες» που την κοπάνησαν.
Την αρχή έκανε η αμερικανική HP η οποία συμφώνησε με την κινεζική Cosco και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να κάνουν το λιμάνι του Πειραιά πύλη προς την Ευρώπη για όλα τα προϊόντα της. Μεγάλη υπόθεση κι όποιος δεν το καταλαβαίνει είναι ανόητος. Και για να έχουμε καλό ερώτημα: Καμιά ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κατά του κακού αμερικανικού κεφαλαίου που έρχεται στην Ελλάδα, γιατί δε διαβάσαμε;
Εν πάση περιπτώσει, μέσα σε λίγα 24ωρα ήρθαν κι άλλα ευχάριστα νέα στο τομέα των επενδύσεων. Για παράδειγμα, μαθαίνουμε ότι η μεγάλη αμερικανική εταιρεία του λιανεμπορίου, η Wal – Mart ετοιμάζει την είσοδό της στην Ελλάδα μέσω της βορειοελλαδίτικης εταιρείας «Βασίλαγας».
Υπάρχει μάλιστα καταρχήν συμφωνία με την αλυσίδα από τις ΗΠΑ για ανάπτυξη μεγάλων σούπερ-μάρκετ στην ελληνική αγορά αρχής γενομένης από το 2013 και στις περισσότερες πρωτεύουσες νομών.
Τα συγκεκριμένα σούπερ-μάρκετ θα πουλάνε όλων των ειδών τα προϊόντα σε ελκυστικές τιμές, ενώ η επωνυμία τους δεν θα είναι «Wal-Mart», αλλά θα καθορισθεί σύντομα. Η επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ της “Βασίλαγας” και της «Wal-Mart» τοποθετείται χρονικά στους πρώτους μήνες του 2013. Αντιλαμβάνεται κανείς τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν αλλά και το θετικό αντίκτυπο που θα έχει στη διεθνή αγορά. Θα καταλάβουν ότι στην Ελλάδα έχουν αλλάξει τα πράγματα και αξίζει κανείς να επενδύσει. Μάλιστα, μιλώντας από τη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννος Γραμματίδης είπε ότι δύο αμερικανικές εταιρείες ετοιμάζονται να ενισχύσουν την παρουσία τους στην Ελλάδα ενώ μια ακόμη επιχείρηση που διατηρεί Έλληνας ομογενής ετοιμάζεται να εγκατασταθεί στη χώρα μας δημιουργώντας θυγατρική.
Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε την πρόθεση της πολυεθνικής Unilever να φτιάχνει στη χώρα μας τουλάχιστον 13 προϊόντα της.
Όλοι αυτοί είναι λοιπόν μάγκες και δεν είναι… δάγκες  να την κοπανάνε με το παραμικρό, όπως έκαναν ορισμένοι… πολύ Έλληνες.
Όμως, θα πρέπει να πούμε ότι στην αντιστροφή της κατάστασης έχει μερίδιο η κυβέρνηση. Μπορεί τα πράγματα να γίνονται αργά και επώδυνα, όμως, φαίνεται κάτι να αλλάζει σημαντικά. Η Ελλάδα τον τελευταίο καιρό είναι από τις πρώτες χώρες με εντυπωσιακή αύξηση των εξαγωγών της ενώ πολλές ελληνικές εταιρείες κατακτούν με τα προϊόντα τους το εξωτερικό. Φαίνεται ότι η δουλειά, η καινοτομία, η εξυπνάδα αρχίζουν σιγά – σιγά να νικούν τη γραφειοκρατία, τη διαφθορά, την τεμπελιά.
Μάντεις… καλών δε θέλουμε να γίνουμε, αλλά ελπίζουμε να υπάρξει  επενδυτικό μπουμ που θα διαλύσει το μαύρο σύννεφο που έχει σκεπάσει τη χώρα. Αρκεί, φυσικά να πάψει και λίγο ο Τσίπρας που εκβιάζει και εκφοβίζει τους ξένους επενδυτές.
Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου