ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Ανδρουλάκης σε Στουρνάρα: Το να ξέρεις ανατομία είναι καλό, αλλά αυτό δεν σε κάνει και χειρούργο – Δεν ψηφίζω τα μέτρα

Συνεχίζεται και σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής η συζήτηση του προϋπολογισμού του 2013, με τις τοποθετήσεις να επεκτείνονται και στα μέτρα του μεσοπροθέσμου προγράμματος..

Ο Μίμης Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ) εκτίμησε πως «το επίσημο σενάριο» δεν έχει μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας και πως δεν το πιστεύει ούτε ο Γιάννης Στουρνάρας, ούτε καν «οι συντάκτες του μεσοπρόθεσμου».

«Καλό είναι να ξέρεις ανατομία, αλλά αυτό δεν σε κάνει και χειρουργό» παρατήρησε για τον καθηγητή υπουργό Οικονομικών ο Μίμης Ανδρουλάκης, δηλώνοντας πως θα καταψηφίσει τα μέτρα για τα εργασιακά. «Δεν μπορώ να αντιμετωπίζω το ασφαλιστικό ως ένα απλώς δημοσιονομικό ζήτημα» ανέφερε, προτείνοντας παράλληλα να υπάρξει ένα προειδοποιητικό ψήφισμα από τη Βουλή των Ελλήνων προς τους δανειστές, που να τους θέτει προ των ευθυνών τους: «Ή αναχρηματοδοτείτε τις τράπεζες μαζί με κούρεμα του χρέους, ή βάζετε μορατόριουμ στις αποπληρωμές, ή θα χάσετε τα λεφτά σας, καθώς μας οδηγείτε σε ακαριαίο θάνατο».
Σε διαφορετική κατεύθυνση κινήθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (ΠΑΣΟΚ), ο οποίος σημείωσε πως «πρέπει να πιστωθεί στα θετικά το ότι για πρώτη φορά επιχειρείται η πιστή υλοποίηση ενός προϋπολογισμού» και πως «συνιστά κατάκτηση η διαδικασία που έχουμε επιβάλει εδώ και τρία χρόνια για μείωση των ελλειμμάτων», καθώς «οφείλουμε μιαν απάντηση, αν στόχος μας είναι να κάνουμε ελλειμματικούς προϋπολογισμούς και αν υπάρχουν άλλοι λαοί που θα χρηματοδοτούν τα δικά μας ελλείμματα».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε πως «το πολιτικό σύστημα οφείλει να υπηρετήσει τη νομιμότητα, εξωστρέφεια, ανταγωνιστικότητα μέσω παραγωγικών δραστηριοτήτων» και πως σήμερα υπάρχουν αυτές οι δυνατότητες, καθώς «η Ευρώπη αλλάζει με τρόπο που μπορεί να ευνοήσει τη χώρα και πρέπει να πάρουμε τα θετικά της αλλαγής αυτής, δημιουργώντας κεφάλαιο αξιοπιστίας».

Ο Αργύρης Ντινόπουλος (ΝΔ), καταφέρθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως στην Ευρώπη δεν έχει συνομιλητές. «Πού έχουν εφαρμοστεί αυτά που προτείνετε; Νομίζετε πως όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από σας. Πείτε μας έναν σύμμαχό σας. Τον μόνο που γνωρίζω είναι ο Μελανσόν στη Γαλλία, που παίρνει 4%. Οδηγείστε σε έναν αυτισμό, εκτός πραγματικότητος» είπε.

«Εμείς δεν ψάχνουμε πρότυπα να ακολουθήσουμε γιατί ποτέ καμιά χώρα με τα δικά μας δεδομένα δεν έχει βρεθεί σε παρόμοια θέση. Εμείς ανοίγουμε δρόμους στην ελπίδα και την κοινωνική ευημερία και δεν ψάχνουμε χρεοκοπημένα μοντέλα να ταυτιστούμε και να τα αντιγράψουμε» απάντησε η Μαρία Διακάκη (ΣΥΡΙΖΑ).

«Η Ιστορία θα καταγράψει αυτές τις τρεις μέρες. Θα καταγράψει τα δικά σας “ναι” και το “όχι” του ελληνικού λαού» προειδοποίησε την συμπολίτευση ο Αντώνης Γρέγος (Χρυσή Αυγή), ενώ ο Γιώργος Γερμενής καταφέρθηκε κατά της φορολογίας τών υπό ελληνική σημαία πλοίων με βάση το τονάζ τους (ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος είχε προτείνει μάλιστα και κίνητρα στους εφοπλιστές για την πρόσληψη ελληνικών πληρωμάτων).

«Η πρότασή σας για επιδότηση των εφοπλιστών θα έπρεπε να σοκάρει τους ιδιοκτήτες των περιπτέρων» απάντησε στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) και συμπλήρωσε: «Ο ακτιβισμός σας φτάνει έως εκεί που σας επιτρέπουν τα αφεντικά σας».

«Είναι ξεκάθαρο ότι ο προϋπολογισμός και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα είναι ένας χάρτης νέων ανθρωποθυσιών χωρίς αντίκρισμα» υποστήριξε ο Νίκος Νικολόπουλος (ανεξάρτητος). «Εκτός απ’ τους ανθρώπους δεν θα ευημερήσουν ούτε οι αριθμοί» προέβλεψε.
«Πώς τολμάτε να αφήνετε απ’ έξω τις κόκκινες γραμμές που είχαμε συμφωνήσει και τα προαπαιτούμενα; Είστε κυβέρνηση συνεργασίας και όχι πλειοψηφίας» ανέφερε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης (ανεξάρτητος).
Για «εκβιασμούς χωρίς αντίκρισμα» έκανε λόγο η Διαμάντω Μανωλάκου (ΚΚΕ), αναφερόμενη στις χθεσινές προειδοποιήσεις του Γιάννη Στουρνάρα περί κινδύνου χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ σε περίπτωση καταψήφισης του προϋπολογισμού και του μεσοπροθέσμου προγράμματος. «Οι λαϊκές οικογένειες βιώνουν ήδη τη χρεοκοπία – και τα μέτρα αυτά, δεν πρόκειται να είναι τα τελευταία» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η βουλευτής του ΚΚΕ.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου