ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Τι στην ευχή πραγματικά συμβαίνει στην Αργεντινή...;

Μοιραστείτε το στο facebook
Τι έγινε ρε παιδιά...; H Αργεντινή-το μαύρο πρόβατο-των Αγορών βρίσκεται στο στόχαστρο των κερδοσκόπων...


Μετά τη χρεοκοπία της η Αργεντινή απομονώθηκε.Ξαφνικά βρίσκεται στο Διεθνές Προσκήνιο.Από τη μία η καταδικαστική απόφαση Αμερικάνικου Δικαστηρίου για "κατάσχεση" εκπαιδευτικού πλοίου λόγω των οφειλών της και από την άλλη οι μεγάλες διαδηλώσεις που γίνονται στο Μπουένος Άιρες.


Επειδή πίσω από τα γεγονότα πάντα βρίσκεις την αλήθεια και επειδή δεν έχουμε καθόλου εμπιστοσύνη στις "ειδήσεις των έγκριτων" ψάξαμε λίγο το θέμα.


Βρήκαμε λοιπόν λαβράκι..Η Χριστίνα Κίρχνερ-Πρόεδρος της Αργεντινής-πολύ πιο παντελονάτη από πολλούς Προέδρους,αν και γυναίκα,αποφάσισε πρόσφατα να ιδιωτικοποιήσει την YPF-τη πετρελαϊκή εταιρεία της Αργεντινής που είχε ξεπουληθεί στη REPSOL-πετρελαϊκό κολοσσό της Ισπανίας.


ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ YPF


Η εταιρεία αυτή δημιουργήθηκε το 1923(!!!) με εντολή του Στρατηγού Μosconi.Από το 1907 είχαν ανακαλύψει κοιτάσματα στην Παταγονία.Δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο με εθνικά κεφάλαια της χώρας,και φυσικά ήταν εταιρεία πρότυπο για όλη τη Λατινική Αμερική.Μάλιστα ο "τζίρος" της- λόγω της ταχείας της ανάπτυξης-ήταν ίσος με το ΑΕΠ της κεντρικής επαρχίας του Μπουένος Άιρες.

Τα αποθέματά της,υπολογίζονταν σε 200 δις δολλάρια-η Αργεντινή έκανε στάση πληρωμών σε ομόλογο 128 εκ. δολαρίων,όταν το συνολικό της χρέος ήταν περί τα 160 δις το 2001.

Ο Πρόεδρος Μένεμ-πιστός στις επιταγές του ΔΝΤ αποφάσισε να την ιδιωτικοποιήσει...Πούλησαν λοιπόν προς 19 δολάρια τις μετοχές που άξιζαν διπλά(38 δολάρια),δηλαδή διέθεσαν την εταιρεία στη μισή τιμή και χωρίς να υπολογίσουν εγκαταστάσεις αλλά και αποθέματα-ο ορισμός του ξεπουλήματος που πάνε να κάνουν κι εδώ.


Μάλιστα ο έλεγχος των βαρελιών που αντλήθηκαν βεβαιωνόταν από μια ένορκη δήλωση,χωρίς απολύτως κανένα έλεγχο από το κράτος.


EΠΙΛΟΓΟΣ

Αυτό φυσικά είναι αβάσταχτο για τους τοκογλύφους που κινούν γη και ουρανό.Τώρα θυμήθηκαν τον πληθωρισμό(από το να υποτιμούνται ζωές ανθρώπων είναι καλύτερο πολλές φορές να υποτιμάται το νόμισμα),τώρα τα θυμήθηκαν όλα.Και οργανώνουν δήθεν εξέγερση οι μεγάλοι τοκογλύφοι. 


pikri-sokolata.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου