ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Μητροπολίτης Ναυπάκτου: Φασίστες οι Χρυσαυγίτες

Έστω και με σχετική καθυστέρηση, ο ένας μετά τον άλλο οι μητροπολίτες της Εκκλησίας μας παίρνουν θέση για το φαινόμενο «Χρυσή Αυγή». Είχε προηγηθεί η καθαρή θέση του..
Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και κυρίως η άγια φωνή του μητροπολίτη Σιατίστης ο οποίος πρώτος είχε βγει και είπε ότι ο λόγος της Χρυσής Αυγής δεν έχει καμιά σχέση με το λόγο του θεού.
Έτσι, λοιπόν, ακολουθεί τώρα ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος ο οποίος δηλώνει ξεκάθαρα ότι οι Χρυσαυγίτες είναι φασίστες και ναζιστές. Είναι απαράδεκτες οι ρατσιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών τόνισε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στα μέλη της Χρυσής Αυγής.
«Δεν μπορώ να δεχθώ βιαιότητες εναντίον απλών, φτωχών, ασθενών και απροστάτευτων ανθρώπων. Με συγκλονίζουν πολύ τέτοιες συμπεριφορές, γιατί όλα αυτά είναι αντιχριστιανικά και απάνθρωπα.» Και συνεχίζει: «Δεν κρίνω δηλώσεις των ιεραρχών. Εκφράζω την άποψή μου και προσπαθώ να συντονίζω την πράξη με τον λόγο ή μάλλον προσπαθώ ο λόγος να είναι απόρροια της πράξης. Σε παλαιότερους χρόνους υπήρξαν ιεράρχες οι οποίοι συμμετείχαν στο «ανάθεμα» του Βενιζέλου, ύμνησαν δικτατορικά καθεστώτα, συνεργάστηκαν με τη χούντα. Τέτοια φαινόμενα δεν πρέπει να επαναληφθούν σήμερα από τους ιεράρχες. Πρέπει να διδασκόμαστε από την Ιστορία».
Απλά και ξεκάθαρα πράγματα από ανθρώπους πραγματικά άγιους, που τιμάνε τον όρκο του στο θεό. Οι φασιστικές νοοτροπίες δεν έχουν καμιά σχέση με τον χριστιανισμό και οι Χρυσαυγίτες από παγανιστές έγιναν αίφνης χριστιανοί προκειμένου να αρπάξουν ψήφους. Σιγά – σιγά, όμως, μαζί πολιτικοί, εκκλησία και πολίτες θα πρέπει να συντονιστούν σε μια εθνική συμμαχία κατά του φασισμού που έχει ενσκήψει στην Ελλάδα. Και θα πρέπει να απομονωθούν τόσο οι Χρυσαυγίτες βουλευτές – μπράβοι όσο και αυτοί που νομίζουν ότι το κόμμα του Μιχαλολιάκου είναι αντισυστημικό και αντιμνημονιακό και θα φέρει την επανάσταση στην Ελλάδα κατά του διεφθαρμένου συστήματος.
Επίσης, θα πρέπει να απομονωθούν μητροπολίτες που… γέρνουν επικίνδυνα προς τον φασισμό, όπως ο Πειραιώς Σεραφείμ αλλά και ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος που προ ημερών ανέλαβε… εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής, όντας  καλύτερος κι από τον Κασιδιάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου