ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Νέο, καλύτερο σενάριο για τη φορολογία στα ακίνητα

Μοιραστείτε το στο facebook
Νέο ευνοϊκό σενάριο για τη φορολογία των ακινήτων, προέκυψε από τη σύσκεψη της Διακομματικής Επιτροπής που επεξεργάζεται τον νέο..
Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Η πρόταση που φαίνεται να προωθείται είναι να υπάρξει αφορολόγητο όριο 50.000 ευρώ αντικειμενική αξία και οι συντελεστές να ξεκινούν από 1 τοις χιλίοις (για πολύ χαμηλής αξίας ακίνητα) και θα φτάνουν έως και τα 2,5 τοις χιλίοις. Αυτό σημαίνει ότι για ακίνητο αξίας 50.000 ευρώ ο φόρος θα είναι 50 ευρώ ετησίως. Επίσης, υπάρχει πρόταση για ατομικό αφορολόγητο πράγμα που σημαίνει ότι αν ένα σπίτι αξίας 90.000 ευρώ μοιράζεται από 50% στο σύζυγο και τη σύζυγο τότε δε θα πληρώνεται φόρος αφού θα είναι κάτω από το αφορολόγητο (45.000 ευρώ).
Στη σύσκεψη, εξετάστηκαν επίσης η φορολογική αντιμετώπιση των αγροτεμαχίων και των ακινήτων των επιχειρήσεων. Σε ό,τι αφορά τα αγροτεμάχια της Αττικής τα οποία έχουν πολύ υψηλή αντικειμενική αξία, εξετάζεται να υπάρξει συντελεστής απομείωσής της για να μην υπάρξει υπερβολική φορολογική επιβάρυνση σε βάρος της αγροτικής παραγωγής. Πιθανότατα να μείνουν αφορολόγητοι όσοι έχουν μόνο μικρά οικόπεδα ή κάποια εκτός σχεδίου αγροτεμάχια, αλλά αν τυχόν έχουν κάποιο σπίτι τότε θα φορολογούνται για το σύνολο της περιουσίας τους μαζί και με τα οικόπεδα.
Η τελική πρόταση θα κατατεθεί στους πολιτικούς αρχηγούς οι οποίοι θα πάρουν και τις τελικές αποφάσεις. Ωστόσο, προκύπτει ένα μεγάλο πρόβλημα. Η πρόβλεψη για τα έσοδα από ακίνητα είναι 3 δις ευρώ ετησίως και με την παραπάνω πρόταση δημιουργείται μαύρη τρύπα 1 δις. Για το 2013 αυτή θα καλυφθεί από την είσπραξη των χαρατσιού το οποίου θα πληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο. Αλλά από το 2014 προκύπτει πρόβλημα και θα πρέπει να βρουν πώς θα καλύψουν το κενό.
Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου