ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Αντώνης-Έλενα Λυμπέρη: Η άνοδος, και η πτώση..

Δεν είναι η πρώτη φορά που η αγωνία ενός εκδότη για δάνειο από τις τράπεζες..
λαμβάνει κοινωνικοπολιτικές διαστάσεις. Στο πρόσφατο παρελθόν ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο Σταύρος Ψυχάρης του ΔΟΛ είχαν γίνει από δύο χωριά δημοσίως, με αφορμή ένα δάνειο που ζήτησε ο Ψυχάρης από την Εθνική Τράπεζα.

Σήμερα όλο σχεδόν το εκδοτικό κατεστημένο της χώρας περιμένει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών-με την περίφημη δόση-για να συνεχίσει απερίσπαστο το έργο της διαπλοκής ΜΜΕ και εξουσίας με την χορηγία του κράτους, δηλαδή όλων των υπολοίπων πολιτών-κορόιδων. Είναι γνωστό ότι τα θαλασσοδάνεια κρατάνε στη ζωή τους περισσότερους εκδότες, παραδοσιακούς και νεόπλουτους -αλά Εnerga. Όταν σταματήσουν τα δάνεια, όταν λείψει το ρευστό των τραπεζών θα κατεβάσουν ρολά.

Τις τελευταίες ώρες βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα οι εκδόσεις Λυμπέρη, γνωστές για τα βραβεία που έδιναν επί σειρά ετών σε επιτυχημένους άνδρες-βλέπε Χατζηνικολάου-και γυναίκες της χρονιάς. Κάποια περιοδικά έχουν περάσει ήδη στον Φιλιπποπουλο των Αττικών και κάποια άλλα στον Κυριακού, ο οποίος εκτός από τούρκικα διαθέτει και εκδόσεις. Ο Λυμπέρης περιμένει με αγωνία την έγκριση ενός μεγάλου δανείου.
Η σύζυγος του, συγγραφέας Έλενα Μακρή, δεν άντεξε την ψυχολογική πίεση και μετέφερε την αγωνία της στο twitter κάνοντας ευτυχισμένους τους άσπονδους φίλους του οι οποίοι έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν με ειδικά αφιερώματα.
Σερφάροντας για λίγο στο διαδίκτυο θα προσπαθήσουμε να σας μεταφέρουμε την εικόνα απο τα σχετικά δημοσιεύματα. Διαβάζουμε λοιπόν ότι την Τρίτη είναι η μεγάλη ημέρα για έναν από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς Ομίλους της χώρας. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αντώνης Λυμπέρης περιμένει την έγκριση ενός μεγάλου δανείου, το οποίο αναμένεται να δώσει βαθιά οικονομική ανάσα στα μέσα του Ομίλου. Αν αυτό γίνει, τότε επίκειται μετακόμιση σε νέα -όχι τόσο πολυτελή γραφεία- και ίσως παραχώρηση κάποιων τίτλων.

Αν δεν εγκριθεί, αυτό θα σημαίνει άμεση πώληση αρκετών τίτλων, πιθανότατα στον Όμιλο Φιλιππόπουλου ή στη ΔΑΦΝΗ.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες όπως, όμως, και η παραπληροφόρηση. Σε πολλά δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορούσε απο το πρωί η φήμη ότι έκλεισε ήδη ο Όμιλος, ωστόσο η αλήθεια είναι διαφορετική. Υπάρχουν κάποιες ελπίδες, αν και αρκετοί αναφέρουν πως είναι μηδαμινές. Ας ελπίσουμε, όμως, για το καλό των ΜΜΕ και πολλων εργαζομένων ότι τα περιοδικά, αλλά και όλα τα μέσα του συγκεκριμένου Ομίλου θα καταφέρουν να επιβιώσουν.
Οι δημοσιογράφοι του Ομίλου θα ενημερωθούν την επόμενη εβδομάδα. Να αναφέρουμε ενδεικτικά ότι στον Όμιλο ανήκουν τα HELLO, VOGUE, ΕΓΩ, GLAMOUR,LIFESTYLE, STATUS, LUCKY, PREVENTION, 7ΜΕΡΕΣ TV, ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ, MEN's health, FOCUS, GEO, 4 ΤΡΟΧΟΙ, 2 ΤΡΟΧΟΙ και άλλα, όπως φυσικά και οι "VFM", "BEST radio".

Ο Κοσμάς Βίδος θα έδινε την δική του προσέγγιση για το θάνατο του lifestyle μέσα από το «ΒΗΜΑ»
«To lifestyle είναι από τα πρώτα θύματα της οικονομικής κρίσης» δήλωνε η Βίκυ Καγιά, η οποία, σταδιοδρομώντας ως μοντέλο την εποχή των παχυλών αγελάδων, είχε ζήσει από κοντά τη γεμάτη χλιδή ζωή των εν Ελλάδι επωνύμων. Μια καθημερινότητα νεοπλουτισμού και υπερβολών, που αναλωνόταν σε πάρτι, ταξίδια σε κοσμικούς προορισμούς του εσωτερικού (Μύκονος) ή του εξωτερικού, δεξιώσεις σε σπίτια χολιγουντιανής αισθητικής, πλαστικές εγχειρήσεις, εμφανίσεις σε γκαλά, απονομές τηλεοπτικών βραβείων, γάμους εκατομμυρίων, στα μαγκαζίνο «Privé» (με την Ελενα Κατρίτση και το αγαπημένο παιδί της μοναρχίας Χρήστο Ζαμπούνη), «Κάτσε καλά», «Lifestyle»...
Μόδιστροι και μοντέλα, ηθοποιοί, τραγουδιστές και παρουσιαστές, επιχειρηματίες, μεγαλοεκδότες και κοσμικογράφοι, αλλά και άνθρωποι που είχαν τις κοσμικές εμφανίσεις μοναδικό επάγγελμα συνέθεταν μια ιδιόμορφη ελίτ. Mονοπωλούσε τα εξώφυλλα των lifestyle περιοδικών (μεγάλη και η ευθύνη της τηλεόρασης που τους χάριζε ώρες υψηλής θεαματικότητας) ως η (ψευδο)γαλαζοαίματη κάστα που εγκατεστημένη στο ζενίθ της επιτυχίας ζούσε το όνειρο. Ομως, η συγκυρία οδήγησε τη δική της φούσκα σε ένα εκκωφαντικό σκάσιμο. Με τη σύλληψη και τη φυλάκιση του Λάκη Γαβαλά να είναι μία μόνο από τις δραματικές συνέπειες της έκρηξης. Επονται και άλλες...
Το «παράπονο» του Λάκη
Αν η τρίτη (και φαρμακερή, καθώς είχε αποτέλεσμα τον εγκλεισμό του στις φυλακές της Αμφισσας) σύλληψη του Γαβαλά ήταν, σύμφωνα με δήλωση του ίδιου, «πρωτοφανής περιπέτεια», για εκείνους που γνώριζαν την τραγική κατάσταση των ταμείων του (χρέη άνω των 7.500.000 ευρώ!) ήταν αναμενόμενη.
«Είμαι επιχειρηματίας πάνω από τριάντα χρόνια και προσπαθώ τα τελευταία δύο χρόνια να εξυγιάνω την επιχείρησή μου και να ανακάμψω» τονίζει ο ίδιος σε ανακοίνωσή του που διένειμε μετά τη σύλληψή του: «Δυστυχώς, αυτές οι προσπάθειές μου ανακόπτονται και φαίνεται ότι μάλλον τιμωρούμαι αντί να μου δοθεί ευκαιρία να τα καταφέρω ώστε να μπορέσω να ορθοποδήσω. Και μαζί μου να ορθοποδήσουν οι περίπου διακόσιοι εργαζόμενοι που δούλευαν στις επιχειρήσεις μου».
Αργησε πάντως να προβάλει το φιλολαϊκό προφίλ, καθώς η ως σήμερα εικόνα του, τα στιγμιότυπα από την προκλητική ζωή του είναι εξαιρετικά επιβαρυντικά. Οπως προκλητικές ήταν οι δηλώσεις του, δημοσιευμένες (και) στο περιοδικό «Down Town»: «Υπάρχει περιουσία που καλύπτει εις τριπλούν τα χρέη. Οπότε τελειώσαμε. Δεν έχω να απολογηθώ για κάτι. Τα παίρνουνε και τελειώνω. Αν όμως θέλουνε να μην καταρρεύσει η αγορά, θα πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει ο Γαβαλάς».
Από τη Μύκονο στη... χρεοκοπία
Πιστές στη... μόδα της εποχής, η μία μετά την άλλη οι κυρίες που έχουν κάνει καριέρα ως κοσμικές δηλώνουν αίφνης θύματα της κρίσης. Την ίδια στιγμή άνεργοι έχουν μείνει πολλοί σταρ της τηλεόρασης (η οποία μοίρασε αφειδώς δόξα και χρήμα), ενώ οι σχετικές εκπομπές και οι σε απευθείας μετάδοση υπερπολυτελείς γάμοι (Ελένη Μενεγάκη - Γιάννης Λάτσιος, Ευγενία Μανωλίδου - Αδωνις Γεωργιάδης, Πέγκυ Ζήνα - Γιώργος Λύρας, Ανδρέας Μικρούτσικος - Δήμητρα Ρουμπέση, Μιμή Ντενίση - Σωτήρης Πολύζος κ.ά.) έχουν σταματήσει.
Τα φώτα σβήνουν, η νυχτερινή Αθήνα μετρά απουσίες, και ένα από τα περιοδικά που φιλοξενούσε τις κοσμικές περσόνες αναστέλλει την κυκλοφορία του: πρόκειται για το «People», της ΙΜΑΚΟ του Πέτρου Κωστόπουλου, το οποίο έβγαλε στα μέσα Ιανουαρίου το τελευταίο τεύχος του. Αυτό, ενώ η επιχείρηση του «βασιλιά» (κάποτε) των lifestyle εντύπων απειλείται με πτώχευση λόγω οικονομικών προβλημάτων - πληροφορίες θέλουν και το περιοδικό «Nitro» να «ρίχνει αυλαία». Κακές επιχειρηματικές επιλογές; Ή απλώς ήρθε η ώρα του λογαριασμού (ακόμη και με αίτηση συντηρητικής κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα) και ο Κωστόπουλος καλείται να πληρώσει την πλούσια ζωή που έκανε τα τελευταία χρόνια; Τι απέγιναν όμως τα τεράστια κέρδη (από τις πωλήσεις, αλλά και από τη διαφήμιση) του ομίλου τα χρόνια της δόξας του; Σήμερα που δεκάδες εργαζόμενοι στην ΙΜΑΚΟ παραμένουν απλήρωτοι;
Σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι εκδόσεις Λυμπέρη, με τους κοσμικούς ιδιοκτήτες, τον Αντώνη Λυμπέρη και την Ελενα Μακρή-Λυμπέρη, μόνιμους θαμώνες Κολωνακίου, Μυκόνου, βορείων προαστίων και Γκστάαντ που τροφοδότησαν πολλάκις τα δικά τους έντυπα με την υπερπολυτελή τους καθημερινότητα, να καλούνται να λύσουν τον δικό τους (οικονομικό) γόρδιο δεσμό. Τέλος, τον απόλυτο ξεπεσμό του κοσμικού lifestyle σηματοδοτεί η περίπτωση του Ηλία Ψινάκη, ο οποίος εξαργύρωσε το... πριγκιπικό παρελθόν του με ευτελείς εμφανίσεις στην τηλεόραση.
Επιδημία νεοπλουτισμού
Οπως όμως όλοι γνωρίζουμε, ακόμη κι αν «εδώ μας έφτασαν το lifestyle, το κυνήγι του χρήματος, η επίδειξη πλούτου, τα κούφια πράγματα» (Καρυοφυλλιά Καραμπέτη), δεν είναι μόνο οι κοσμικοί που ζούσαν με πολυτέλεια ακραία. Μεροκαματιάρηδες που έκαναν λογαριασμούς εκατομμυρίων στα ανά την Ελλάδα ξενυχτάδικα (αναφέρθηκε σε αυτούς η «βασίλισσα», τότε, της πίστας Καίτη Γαρμπή στους «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη), βιοπαλαιστές με αυτοκίνητα πολλών χιλιάδων ευρώ, γεωργοί με πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων...
Περασμένα (και αδικαιολόγητα) μεγαλεία, η ανάμνηση των οποίων κάνει πιο έντονη την εθνική μας θλίψη. Μόνο κάτι φωτογραφίες, όπως εκείνη που δημοσιεύουν αυτές τις ημέρες περιοδικά (της ΙΜΑΚΟ και των εκδόσεων Λυμπέρη) ειδικευμένα στην... κενότητα των κοσμικών σαλονιών μάς θυμίζουν την όχι τόσο μακρινή εποχή της ασύδοτης ευμάρειας: η Τατιάνα Στεφανίδου, που μέσα από την εκπομπή της «Μίλα» «θρηνεί» ενίοτε για την οικονομική κρίση και τα δεινά του λαού ντυμένη σαν μοντέλο και κρατώντας χάρτινες τσάντες με τη φίρμα Valentino βολτάρει στο εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς. Γιατί υπάρχουν και εκείνοι που επιμένουν να συντηρούν το ξεθωριασμένο παραμύθι τους. Ως πότε;
Επειδή όμως τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι για τον Αντώνη, ας θυμηθούμε μια παλαιότερη συνέντευξή του η οποία με αφορμή το πάθος του για το τένις περιγράφει το success story του εκδότη που βρίσκεται σήμερα στα σχοινιά αλλά δίνει την μάχη του ως την τελευταία στιγμή όπως αρμόζει στους αθλητές.
Κάτι φαίνεται να αλλάζει στο τένις στην Ελλάδα. Τέσσερα χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι Έλληνες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τένις υψηλού επιπέδου. Επαγγελματικού επιπέδου. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η χώρα μας θα φιλοξενήσει τουρνουά Challenger 75.000$...το STATUS OPEN.
Πίσω από αυτή τη διεκδίκηση και μπροστά στην διοργάνωση βρίσκεται ένας άνθρωπος που έχει μία ιδιαίτερη σχέση με τον αθλητισμό... ο Αντώνης Λυμπέρης. Η σχέση του Αντώνη Λυμπέρη με τα σπορ και τον αθλητισμό είναι σχέση ζωής. Πρωταθλητής παίδων του Πανελληνίου Συλλόγου Αθηνών, ποδοσφαιριστής στην ερασιτεχνική ASV Durlach στη Γερμανία, όπου σπούδασε φωτογραφία και σκηνοθεσία, έγινε, επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ο πρωτοπόρος του γουιντσέρφινγκ στη χώρα, εκδίδοντας μάλιστα το 1980 το βιβλίο «Γουιντσέρφινγκ για αρχάριους και προχωρημένους», το οποίο όχι μόνο έγραψε ο ίδιος, αλλά επιμελήθηκε και την εικονογράφησή του υπογράφοντας όλες τις φωτογραφίες της έκδοσης. Το βιβλίο εξελίχθηκε και στο πρώτο του περιοδικό, το «Surf &Ski», σηματοδοτώντας το ξεκίνημα της εκδοτικής του σταδιοδρομίας το 1981. Ιδρυτής του Πανελληνίου Συνδέσμου Γουιντσέρφινγκ και πρώτος διοργανωτής αγώνων ιστιοσανίδας στην χώρα μας, έδωσε το έναυσμα σε σημερινούς πρωταθλητές όπως ο Νίκος Κακλαμανάκης και ο Φίλιππος Αδαμίδης.
Το 1982, εξέδωσε το δεύτερο περιοδικό του, «Ο κόσμος του τένις», με διευθυντή τον Δημήτρη Κωνσταντάρα. Ακολούθησε το 1983 «Ο κόσμος του Video», η «Πλεύση» το 1984 και το «Status» το 1988, το οποίο στιγμάτισε τη σταδιοδρομία του. Σήμερα οι Εκδόσεις Λυμπέρη είναι ο μεγαλύτερος όμιλος περιοδικών στην Ελλάδα, εκδίδοντας τριάντα περιοδικά, ανάμεσα στα οποία το Status, η Vogue, τo 7 Μέρες TV, το Life&Style, το Hello!, το Glamour, το Lucky, το House&Garden, το Men's Health, το Prevention, το Focus, το Αθηνόραμα, oι 4 Τροχοί, το Αuto Bild και το Tηλεκοντρόλ, ενώ εκδίδει το Glamour και το Prevention στη Ρουμανία. Επίσης ο όμιλος διαθέτει δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς (Best Radio και Εν λευκώ). Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ασχολείται ερασιτεχνικά με το τένις. Φέτος τον Απρίλιο το Status γιορτάζει τα 20 του χρόνια και είναι η καλύτερη αφορμή για τη γέννηση ενός ακόμη οράματος: ένα διεθνές επαγγελματικό τουρνουά τένις στην Ελλάδα.

tennisnews.gr: κ. Λυμπέρη χαίρομαι που μιλάμε μαζί για το τένις. Αλλά πολύ περισσότερο χαίρομαι που μιλάμε για επαγγελματικό τουρνουά στην Ελλάδα και όχι για γενικότητες και όνειρα. Πως ξεκινήσατε να ασχοληθείτε με το τένις; Πόσο καιρό παίζετε;
Αντώνης Λυμπέρης: Το τένις μπήκε στη ζωή μου από τα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής σταδιοδρομίας μου, όταν το 1982 έβγαλα το πρώτο περιοδικό για το τένις στην Ελλάδα, τον «Κόσμο του Τένις». Δυστυχώς, εκείνα τα χρόνια, η αγάπη και το πάθος μου για το γουίντσερφιγκ δεν μου άφησε χρόνο να ασχοληθώ πιο ενεργά με το τένις. Έπιασα τη ρακέτα, πολλά χρόνια μετά, το 2002, και από τότε δεν την ξανάφησα. Το τένις είναι ένα σπορ που τα συνδυάζει όλα: μυαλό και φυσική κατάσταση, δύναμη και τεχνική. Τώρα πλέον είναι στις καθημερινές προτεραιότητες μου και είμαι πολύ ευτυχισμένος για αυτό.

tennisnews.gr:Ένας άνθρωπος που ταξιδεύει τόσο πολύ, που παίζει τένις; Τον ακολουθεί στα ταξίδια;
Αντώνης Λυμπέρης: Όπως σας είπα, είναι κομμάτι της καθημερινότητας μου. Προπονούμαι σχεδόν κάθε πρωί στην Πολιτεία με τον φίλο μου και παλιό πρωταθλητή Φώτη Βαζαίο, ενώ τα Σαββατοκύριακα κάνουμε ομηρικά μονά και διπλά με φίλους. Είναι γεγονός ότι λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων μου είμαι αναγκασμένος να ταξιδεύω συχνά στο εξωτερικό, όμως το πάθος μου για το τένις είναι τέτοιο, που σχεδόν κάθε φορά καταφέρνω να ξεκλέβω κάποιες ώρες (συνήθως πολύ πρωινές) και να παίζω. Δεν σας κρύβω δε ότι είναι μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εμπειρία να έχεις την ευκαιρία να γνωρίζεις διαρκώς νέα clubs και προπονητές σε κάθε γωνιά της γης.

tennisnews.gr: Ποιά η σχέση του επαγγελματία, του businessman με το τένις; Είναι μέρος του STATUS του;
Αντώνης Λυμπέρης: «Νους υγιής εν σώματι υγιές». Το τένις, η γυμναστική, η άσκηση είναι απαραίτητη στη ζωή του καθενός. Πολύ περισσότερο σε όποιον έχει ιδιαίτερα επιβαρυμένο επαγγελματικό πρόγραμμα. Δεν είναι θέμα κοινωνικού status, είναι θέμα ψυχικής, πνευματικής και σωματικής υγείας. Εμένα με βοηθάει να εκτονωθώ αλλά και να χαλαρώσω, με κρατάει σε φόρμα μου δίνει ενέργεια και ευεξία για όλη την υπόλοιπη ημέρα.

tennisnews.gr: Επαγγελματικό τουρνουά τένις στην Ελλάδα! Κάποτε ήταν ανέκδοτο. Πώς αποφασίσατε να πάρετε αυτή την πρωτοβουλία; Είπατε ένα ωραίο πρωί, ας κάνουμε και ένα επαγγελματικό τουρνουά στη χώρα μας και το ζητήσατε;
Αντώνης Λυμπέρης: Τεννιστικά ζούμε την εποχή του Φέντερερ μια από τις καλύτερες και ομορφότερες. Παρακολουθώ όλα τα μεγάλα τουρνουά από την τηλεόραση και λυπάμαι που δεν γίνεται κανένα στην Ελλάδα, τη χώρα που διοργάνωσε πρόσφατα με επιτυχία Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν το αξίζουμε ή δεν μπορούμε; Πιστεύω ότι και το αξίζουμε και μπορούμε! Έτσι απλά ένα πρωί, όπως το λέτε, αποφάσισα να πάρω πρωτοβουλία και να συμβάλω στη διοργάνωση ενός επαγγελματικού τουρνουά τένις στην Αθήνα.

tennisnews.gr: Πόσο εύκολο ήταν; Υπήρχαν βοηθοί στην προσπάθεια; Υπάρχει κάποιο lobby στην όλη διαδικασία;
Αντώνης Λυμπέρης: Σας πληροφορώ ότι δεν ήταν καθόλου εύκολο! Πιστεύω ότι ήταν το σωστό timing! Συναντήθηκαν οι κατάλληλοι άνθρωποι την κατάλληλη στιγμή και το πετύχαμε! Ο Αλέξης ο Ζητρίδης, ο Σπύρος Ζαννιάς και το Δ.Σ. της ΕΦΟΑ, ο Παύλος Αποστολίδης και το Δ.Σ. του ΟΑΑ, ο Δημήτρης Σαρατζίδης. Όλοι το θέλανε πραγματικά, όλοι βάλανε μόνο θετική ενέργεια γι’ αυτό και η ATP μας εμπιστεύθηκε. Και όλοι μαζί θα αποδείξουμε ότι όταν συνεργάζονται οι Έλληνες μπορούν να καταφέρουν τα πάντα.

tennisnews.gr:Ποιό ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι στη διεκδίκηση; Ποιά ήταν η πρώτη αντίδραση στην πρόταση σας;
Αντώνης Λυμπέρης: Το δύσκολο ήταν να πειστεί η ATP να μας εμπιστευτεί και να μας το εγκρίνει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Κάναμε την αίτηση την τελευταία ημέρα του 2007 (31/12) για ένα τουρνουά, που θα γινόταν μόλις 3,5 μήνες μετά και μάλιστα για πρώτη φορά. Το επίσημο πρόγραμμα της ATP για το Α’ εξάμηνο του 2008 ανακοινώθηκε την Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2008, δηλαδή έπρεπε για να είμαστε μέσα σ’ αυτό, να μας το έχει εγκρίνει μέχρι τις 4/1/2008, λίγες μόνο μέρες μετά την αίτηση που υποβάλαμε. Ε λοιπόν το καταφέραμε!
Η πρώτη αντίδραση της ΑΤΡ ήταν αρνητική, μας ζήτησαν πολύ ευγενικά να το μεταφέρουμε για Σεπτέμβριο! Εμείς επιμείναμε για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον θέλαμε να συμπέσει με τον εορτασμό για τα 20 χρόνια του περιοδικού μας STATUS, που είναι τον Απρίλιο και δεύτερον θέλαμε να το διοργανώσουμε στον πιο STATUS όμιλο της χώρας, τον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών, ο οποίος ως γνωστό διαθέτει κυρίως χωμάτινα γήπεδα. H ιδανική περίοδος για χωμάτινη επιφάνεια είναι μόνο τότε, αφού όλοι οι αθλητές προετοιμάζονται για το δεύτερο Grand Slam της χρονιάς, το Roland Garos που ως γνωστόν γίνεται κάθε χρόνο στο Παρίσι στα τέλη Μαΐου.
Είχαμε ελάχιστο χρόνο, αλλά καταφέραμε να πείσουμε την ATP να μας εμπιστευτεί.

tennisnews.gr: Τι σημαίνει για τον Αντώνη Λυμπέρη να είναι ο πρώτος που έφερε επαγγελματικό τουρνουά στην Ελλάδα; Έχετε στα σχέδιά σας να λειτουργήσετε σαν "παράγοντας" στο χώρο του τένις;
Αντώνης Λυμπέρης: Mε ικανοποιεί που μπορώ και προσφέρω σε κάτι που αγαπάω. Όχι, δεν είναι στα σχέδια μου να λειτουργήσω σαν «παράγοντας», δεν με ενδιαφέρει και δεν έχω τον χρόνο να ασχοληθώ. Παράγοντας σημαίνει full time job. Πρέπει να ασχολείσαι και να σκέφτεσαι σχεδόν 24 ώρες το 24-ώρο. Δεν είναι πάρεργο. Επίσης δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία μου. Δεν μου πηγαίνει. Όσο μπορώ κι όσο υπάρχουν άνθρωποι συνεργάσιμοι που αγαπούν το τένις ανιδιοτελώς, θα είμαι εδώ, θα συμμετέχω και θα βοηθάω.

tennisnews.gr: Εντάξει το πήραμε. Και τώρα; Εμείς κάναμε Ολυμπιακούς Αγώνες (καλούς βέβαια) αλλά ιδρώσαμε. Πόσο δύσκολο είναι να το διοργανώσεις το τουρνουά; Πείτε μας τι ακολούθησε τον ενθουσιασμό της θετικής απάντησης; Ποιά ήταν η πρώτη κίνηση την "επόμενη μέρα";

Αντώνης Λυμπέρης: O βαθμός δυσκολίας της διοργάνωσης ενός τουρνουά εξαρτάται από τον πήχη που θέλεις να βάλεις. Κι εμείς έχουμε βάλει τον πήχη ψηλά. Πολύ ψηλά! Σκεφτόμαστε και ενεργούμε σαν να διοργανώνουμε όχι ένα τουρνουά των $ 75.000, αλλά των $500.000! Εκεί στοχεύουμε στο μέλλον. Ως Έλληνας φίλος του τένις αισθάνομαι ντροπή να έχουν η Πορτογαλία και η Ρουμανία τουρνουά των 500.000 δολαρίων κι εμείς να χαιρόμαστε, που επιτέλους θα φιλοξενήσουμε ένα επίσημο επαγγελματικό τουρνουά τένις στην Ελλάδα. Είναι σίγουρα ένα πρώτο βήμα, όμως ο στόχος μας είναι υψηλότερος. Ασφαλώς δεν είναι καθόλου εύκολος. Όμως τον προσεγγίζουμε με πίστη, ενθουσιασμό και επαγγελματισμό και γι’ αυτό θα τον πετύχουμε.

tennisnews.gr:Χορηγούς πως βρήκατε; Πως πείσατε τον επιχειρηματικό κόσμο να δώσει χρήματα για ένα άθλημα που δεν το καλύπτει καν η τηλεόραση στην Ελλάδα; Οι προσωπικές γνωριμίες και η εμπιστοσύνη μετά από τόσα χρόνια στο χώρο βοήθησαν;
Αντώνης Λυμπέρης: Θα διαφωνήσω μαζί σας σε ότι αφορά την τηλεόραση. Ποτέ δεν βλέπαμε τόσο πολύ τένις στην Ελληνική τηλεόραση όσο βλέπουμε σήμερα. Ίσως να σας επηρεάζει το γεγονός ότι δεν προβάλλεται από τα «ελεύθερα» κανάλια. Όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες του πλανήτη, έτσι και στην Ελλάδα το τένις καλύπτεται μόνο από τη συνδρομητική τηλεόραση, στη χώρα μας από το Supersport της Nova, που σχεδόν κάθε δεύτερη εβδομάδα μας προσφέρει κι ένα τουρνουά τένις από το διεθνές calendar της ATP και της WTA. Πιστεύω ότι όλοι οι φίλοι του τένις θα βρουν τον τρόπο να δουν τους αγώνες.
Σε ό,τι αφορά τους χορηγούς , όπου υπάρχει επαγγελματισμός οι χορηγοί ακολουθούν. Η αγορά και οι εταιρίες μας ξέρουν και μας εμπιστεύονται. Φυσικά και έπαιξε ρόλο η φήμη μας στον χώρο των media για 27 χρόνια, αλλά και οι προσωπικές γνωριμίες. Όμως στις δουλειές το αποτέλεσμα μετράει. Και κάθε χορηγός θέλει και δικαίως περιμένει να του αποδώσει και το τελευταίο Ευρώ που επενδύει. Κι αυτό θα γίνει. Μια μεγάλη γιορτή του τένις απ’ την οποία θα κερδίσουν όλοι! Οι φίλαθλοι, τα νέα παιδιά και οι αθλητές, η Ομοσπονδία, ο Όμιλος και φυσικά όλες οι εταιρίες που μας εμπιστεύτηκαν και θέλουν να συνδέσουν το όνομα τους με το τένις.

tennisnews.gr: Περιγράψτε μας το ονειρεμένο σας opening match για το τουρνουά και τον ιδανικό τελικό. Περιγράψτε μας αυτό που ο οραματιστής και ρομαντικός Λυμπέρης θα αντίκρυζε με μάτια συγκινημένα.

Αντώνης Λυμπέρης: Kαι στα δύο γεμάτες κερκίδες και καλό καιρό. Τίποτε άλλο. Αυτά μου αρκούν!

tennisnews.gr: Τι θα είναι επιτυχία για το STATUS OPEN; Τι εφιάλτη βλέπετε για το STATUS OPEN;
Αντώνης Λυμπέρης: Όλοι οι ξένοι αθλητές και παράγοντες που θα έρθουν να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Να θέλουν να ξανάρθουν! Να διαδώσουν το τουρνουά και να μας έρχονται κάθε χρόνο και καλύτεροι παίκτες. Δεν έχω εφιάλτες. Όλα θα πάνε καλά.

tennisnews.gr: Πιστεύετε ότι θα μπορέσει να καθιερωθεί ένα επαγγελματικό τουρνουά στην Ελλάδα; Τι χρειάζεται για να γίνει αυτό; Φοβάστε ότι το βάρος μιας αποτυχίας;
Αντώνης Λυμπέρης: Εάν δεν το πίστευα δεν θα το τολμούσα. Θεωρήστε το ήδη πετυχημένο!

tennisnews.gr: Ποιοί παίχτες είναι σίγουροι να έρθουν; Ποιοί μας έχουν ήδη απορρίψει; Ο Παγδατής τελικά θα έρθει; Υπάρχει κάποιο όνομα έκπληξη που θα έρθει και θα θέλατε να το μοιραστείτε μαζί μας;
Αντώνης Λυμπέρης: Δεν γνωρίζω. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται απ’ ευθείας στην ATP. Ξεκινούν περίπου στις 14 Μαρτίου και ολοκληρώνονται νομίζω στις 28 Μαρτίου. Τότε θα ξέρουμε. Ο Παγδατής τελικά δεν θα έρθει. Προσπάθησε να αλλάξει το πρόγραμμα του, αλλά ήταν αδύνατο! Ήταν πολύ αργά όταν τον ειδοποιήσαμε, όταν μας ανέθεσαν το τουρνουά, είχε ήδη δεσμευτεί για ολόκληρο το 2008. Μας υποσχέθηκε όμως ότι θαρθεί το 2009.

tennisnews.gr: Τι θα γίνει με τα εισιτήρια; Ποιά η πολιτική για τις τιμές; Ακριβό εισητήριο για να υπάρχει ποιοτικό κοινό ή φτηνό εισητήριο για να έρθει όλη η οικογένεια;
Αντώνης Λυμπέρης: Οι τιμές στα εισιτήρια θα είναι προσιτές. 5 Ευρώ τις καθημερινές, 15 το Σάββατο και 20 την Κυριακή, στους τελικούς.

tennisnews.gr: Τελικά που είναι το τένις στην Ελλάδα; Ελιτίστικο άθλημα για επιχειρηματίες σε όμορφα clubs; Το παιχνίδι των παιδιών του λαού; Έχει αλλάξει η άποψη του Έλληνα για το τένις;
Αντώνης Λυμπέρης: Το τένις είναι για όλους! Αυτή είναι η ομορφιά του. Μπορεί να παίζεις από 5 έως 95 χρόνων. Ανεξάρτητα οικονομικής κατάστασης. Εκεί που πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη βαρύτητα και να συνδράμουμε είναι στο αγωνιστικό τένις. Να μπορέσουμε να βγάλουμε 5-10 παιδιά να διεκδικήσουν θέσεις στην 100-άδα. Έχει γίνει σημαντική δουλειά από την Ομοσπονδία σε όλη την Ελλάδα, όμως χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια και επιχορηγήσεις απ’ το κράτος. Ο πρωταθλητισμός είναι ακριβό σπορ!

tennisnews.gr: Ποιά είναι τα προβλήματα του αθλήματος στη χώρα; Υπάρχει κάτι που πιστεύετε πρέπει να γίνει και ακόμη καθυστερεί;
Αντώνης Λυμπέρης: Δεν θα ήθελα να μπω σε τέτοια θέματα, άλλωστε δεν είμαι τόσο ειδικός ώστε να απαντήσω υπεύθυνα σε ένα τέτοια ερώτημα.

tennisnews.gr: Και μιά ερώτηση στον τενίστα Λυμπέρη...θα αντισταθείτε στον πειρασμό να παίζετε κεκλισμένων των θυρών ένα match με τον καλύτερο αθλητή που θα έρθει στο STATUS OPEN (εάν ναι, παίρνω τη θέση σας...εάν όχι..να παίξουμε μαζί διπλό);
Αντώνης Λυμπέρης: To τένις είναι ωραίο, όταν παίζεις με κάποιον που μπορείς να γυρίζεις την μπάλα, να είσαι ανταγωνιστικός. Εάν είναι να μην βλέπεις τη μπάλα δεν έχει αξία! Και να είστε βέβαιος ότι στο επίπεδο τουλάχιστον που είμαι εγώ, με κανέναν από τους αθλητές που θαρθούν δεν θα είμαι σε θέση να ευχαριστηθώ τένις. Βέβαια αν ποτέ ερχόταν ο Φέντερερ, τότε θα έβαζα ….. τα δυνατά μου!

tennisnews.gr:
κ. Λυμπέρη σας ευχαριστώ για το χρόνο που διαθέσατε σε αυτή τη συνέντευξη. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εκ μέρους των οπαδών του τένις για την ευκαιρία να δούμε ξανά επαγγελματίες τενίστες στην Ελλάδα. Το tennisnews.gr θα αγκαλιάσει την προσπάθεια στο STATUS OPEN και θα την υποστηρίξει με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί.Αντώνης Λυμπέρης: Σας ευχαριστώ κι εγώ κι εύχομαι να γεμίσουν τα γήπεδα με θεατές από όλη την Ελλάδα!
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΝΑΣ

Πρόσφατα η Έλενα Μακρή Λυμπέρη παρουσίασε το βιβλίο της "Μια ζωή πολλές φορές".

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν σημαίνουσες προσωπικότητες της χώρας όπως Λάκης Γαβαλάς, ο Δημ. Κοντομηνάς, ο Δημ. Καμπουράκης. Ο Καμπουράκης ήταν και ομιλητής.

Ιδού το σχετικό ρεπορτάζ-εικόνες>

Πλήθος επωνύμων(!) έδωσαν το «παρών» στην παρουσίαση του πρώτου μυθιστορήματος της Έλενας Μακρή «Μια ζωή, πολλές φορές» στο Χίλτον. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα πολλοί ήταν εκείνοι που παρακολούθησαν την παρουσίαση με ομιλητές τον Δημήτρη Καμπουράκη, τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Βασίλη Βασιλικό τιμώντας την ισχυρή κυρία των περιοδικών.

Μεταξύ άλλων διακρίναμε την Φαίη Σκορδά, την Νάντια Μπουλέ, την Δούκισσα Νομικού, τον Δημήτρη Κοντομηνά, την Κατερίνα Γκαγκάκη, τη Νατάσα Θεοδωρίδου, τη Γωγώ Μαστροκώστα, τη Λόλα Νταιφά, την Μαρία Κωνσταντάκη, την Βίκυ Καγιά, την Μαριέττα Χρουσαλά, την Τζίνα Αλοιμόνου, την Εύη Αδάμ, τις Αδερφές Αυγερινοπούλου, τον Γιάννη Καζανίδη, τον Μάκη Τσέλιο, τον Τάκη Διαμαντόπουλο, τον Λάκη Γαβαλά κ.α.   
   Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Η υπόθεση του μυθιστορήματος αφορά τη συναρπαστική ιστορία δύο ηρώων και των οικογενειών τους, που ξεκινά προπολεμικά στην ελληνική επαρχία της Θεσσαλίας. Σκιαγραφώντας όλη την ατμόσφαιρα της εποχής, η ιστορία εξελίσσεται με αναπάντεχες ανατροπές στην Αθήνα και την Ευρώπη των δεκαετιών ’60 και ’70, ενώ συνεχίζεται στην Αμερική του ’80. Από τις συνταρακτικές “πολλαπλές” ζωές των ηρώων παρελαύνουν σαν καλεσμένοι αλησμόνητες ελληνικές και ξένες προσωπικότητες του τελευταίου μισού του εικοστού αιώνα. Μύθοι, πρωταγωνιστές και διασημότητες ακροβατούν στις καταιγιστικές εξελίξεις μιας πολυδιάστατης ιστορίας.


nyxtobaths.blogspot.com

Διαβάστε την επιστολή αποχαιρετισμού που έστειλε ο Λυμπέρης στους (πρώην) εργαζόμενους ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου