ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Τι περιλαμβάνει η Αποκάλυψη που προέβλεψαν οι Μάγια - Η αλήθεια πίσω από τον μύθο

Μοιραστείτε το στο facebook
Πλησιάζει Δεκέμβριος και οι τουρίστες έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν μαζικές κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Ριβιέρα Μάγια και της..
Γουατεμάλα, για να μάθουν τι πραγματικά συμβαίνει με την επερχόμενη Αποκάλυψη που είχε διαδοθεί ότι προέβλεψαν οι Μάγια ότι θα γίνει στο τέλος του φετινού Δεκέμβρη.
Αφορμή για την ιστορία περί αποκάλυψης στάθηκε το πέτρινο Ημερολόγιο της Μεγάλης Μέτρησης (γνωστό και ως Μνημείο 6. ή Λίθινη Πλάκα του Τορτουγκέρο,) το οποίο ανακαλύφθηκε το 1915 και οι αρχαιολόγοι υπολογίζουν ότι κατασκευάστηκε απτό τους Μάγια περίπου το έτος 669 στο νοτιοανατολικό Μεξικό. Ωστόσο σύμφωνα με τους ειδικούς, ο σάλος που προκλήθηκε, οφείλεται σε παρερμηνεία του Ημερολογίου, αφού ο αρχαίος λαός των Μάγια δεν αναφέρθηκε σε καμία καταστροφή.

Στην πραγματικότητα, η λίθινη πλάκα αφηγείται τη ζωή και τις μάχες ενός ηγεμόνα της εποχής, του Μπαχλάμ Ατζάου, ο οποίος ήθελε να προγραμματίσει την έλευση του θεού. Η τελευταία μέρα του Ημερολογίου είναι η 23η Δεκεμβρίου του 2012 και όχι η 21η και δεν σηματοδοτεί τίποτα άλλο πέρα από το τέλος ενός κύκλου.


«Οι Μάγια είχαν μία κυκλική ιδέα περί χρόνου. Δεν τους απασχολούσε το τέλος του κόσμου» εξηγεί ο Μεξικανός αρχαιολόγος Χοσέ Ρομέρο.


Η λίθινη πλάκα, είναι σπασμένη σε έξι σημεία και τα διάφορα κομμάτια της εκτίθενται σε μουσεία των ΗΠΑ και του Μεξικού, ενώ η πρώτη μελέτη της έγινε το 1978 από Γερμανό ερευνητή. Έκτοτε, πολλοί αρχαιολόγοι εξέτασαν τη σημασία της και συμφωνούν ότι αναφέρεται στην 23η Δεκεμβρίου, ωστόσο διάφορες εξωπραγματικές εμηνείες έχουν γίνει κατά καιρούς για το τι θα συμβεί εκείνη τη μέρα.


Η απάντηση του Ρομέρο είναι μάλλον καθησυχαστική: «Η τελευταία επιγραφή αναφέρεται στις 23 Δεκεμβρίου του 2012 αλλά το κεντρικό θέμα του Μνημείου 6 δεν είναι η ημερομηνία, δεν πρόκειται για προφητείες ή για το τέλος του κόσμου. Είναι η ιστορία του τότε ηγεμόνα Μπαχλάμ Ατζάου» εξηγεί και προσθέτει «είναι απλά η αρχή ενός νέου κύκλου, αυτό είναι όλο»


Παρότι οι Μάγια προφήτευαν, ασχολούνταν κυρίως με γεγονότα που αφορούσαν το άμεσο μέλλον και συνδέονταν με φαινόμενα της καθημερινής ζωής, όπως βροχοπτώσεις, ξηρασίες ή σοδειές ενώ στην πραγματικότητα δεν ασχολήθηκαν ποτέ με κάποιου είδους Αποκάλυψη, η οποία μάλιστα θα γινόταν και σε τόσο μακρινό μέλλον.


skandalistis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου