ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Δεν συμφώνησαν στο Eurogroup για την Ελλάδα- Γιούνκερ, στις 26 Νοεμβρίου οι τελικές αποφάσεις

Μοιραστείτε το στο facebook
Έπειτα από συνεδρίαση 10 και πλέον ωρών φαίνεται πως οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών δεν κατάφεραν να φθάσουν σε συμφωνία για την Ελλάδα!.

Ωστόσο, σε δήλωσή του ο Προέδρος του Eurogroup Jean-Claude Juncker εξέφρασε την ικανοποίησή για την συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ της τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης  σχετικά με την επικαιροποίηση  των όρων  του προγράμματος.
Το Eurogroup σημείωσε με ικανοποίηση ότι όλες οι προηγούμενες ενέργειες που απαιτούνται πριν από αυτή τη συνάντηση έχουν επιτευχθεί σε ικανοποιητικό βαθμό.
Αυτές οι προσπάθειες καταδεικνύουν την ισχυρή δέσμευση των ελληνικων αρχών στο πρόγραμμα προσαρμογής.
Το Eurogroup επαίνεσε τις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλονται από τις ελληνικές αρχές και τους πολίτες.
Στο πλαίσιο αυτό, το Eurogroup είχε μια εκτενή συζήτηση και πρόοδο για να προσδιορίσει ένα συνεκτικό σύνολο αξιόπιστων πρωτοβουλιών με στόχο την πραγματοποίηση μιας περαιτέρω ουσιαστικής συμβολής στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
To Eurogroup διέκοψε τη συνεδρίασή του για να καταστεί δυνατή η επεξεργασία περαιτέρω τεχνικών λεπτομερειών σχετικά με ορισμένα στοιχεία αυτού του πακέτου. To  Eurogroup θα συνέλθει εκ νέου τη Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι φαίνεται να έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους ως προς τη στήριξη της Ελλάδος, αλλά οι διαφωνίες με το ΔΝΤ για την βιωσιμότητα τους χρέους παραμένουν αγεφύρωτες.
Νωρίτερα η συνεδρίαση είχε σταματήσει για ένα διάλειμμα το οποίο χρησιμοποιήθηκε για επί μέρους διμερείς συνομιλίες αλά όπως όλα δείχνουν δεν υπήρξε τελικά απόφαση για την Ελλάδα και σε ότι αφορά την εκταμίευση της δόσης και κυρίως σε ότι αφορά το χρέος.
Εκτιμάται ότι θα υπάρξει ένα κοκτέιλ μέτρων που θα επιχειρεί να αντικαταστήσει το κούρεμα που ζητά το ΔΝΤ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες προτάθηκε η χορήγηση στην Ελλάδα 10ετούς περιόδου χάριτος για να αποπληρώσει τους τόκους των δανείων από το EFSF κάτι που θα έδινε ανάσα 44 δισ. στην ελληνική οικονομία.
Στο τραπέζι έπεσε επίσης το ενδεχόμενο επαναγοράς ομολόγων αξίας 35 – 40 δισεκατομμυρίων σε χαμηλότερη αξία, αλλά στα 30 λεπτά κι όχι στα 25 λεπτά που είχε αρχικά δημοσιοποιηθεί. Επίσης συζητούν την μείωση του περιθωρίου κέρδους των επιτοκίων στα διμερή δάνεια με την Ελλάδα, στις 25 μονάδες βάσης από τις 150, κάτι στο οποίο αντιτίθεται η Γερμανία.
Επειδή, πάντως, η Κ. Λαγκάρντ επιμένει στο κούρεμα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο κοκτέιλ μέτρων θα περιλαμβάνεται και το κούρεμα του ελληνικού χρέους αλλά από το 2016 και μετά. Μέχρι τότε η ελληνική οικονομία θα στηριχθεί με τα μηδενικά επιτόκια, το πάγωμα της αποπληρωμής τόκων ή ακόμη και τη δυνατότητα επαναγοράς χρέους.
Για τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενημέρωσε τους Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη.
Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου