ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Η βοήθεια στην Ελλάδα έρχεται και τα Hedgefonds άρχισαν να σπεκουλάρουν δισεκατομμύρια

Μοιραστείτε το στο facebook
Δημοσίευμα στο Spiegel-Online, με τίτλο «Ελληνική βοήθεια: Τα Hedgefonds σπεκουλάρουν για δισεκατομμύρια», αναφέρει:..

Οι τζογαδόροι ετοιμάζονται ήδη για την επόμενη επιχείρηση διάσωσης της Ελλάδας, εκμεταλλευόμενοι τις χρονοβόρες διαπραγματεύσεις των ευρω-δισωστών. Γιατί, ενώ οι πολιτικοί ακόμα συζητούν, τα Hedgefonds ετοιμάζονταν ήδη για τα πιθανά σενάρια, όπως αυτό της επαναγοράς χρέους.
Η σπέκουλα περί επαναγοράς ελληνικών ομολόγων από την κυβέρνηση στην Αθήνα ανεβάζει ήδη τις τιμές τους στα ύψη. Ενώ οι ευρω-διασώστες κωλυσιεργούν, πολλοί κερδοσκόποι έχουν ήδη ξαναμπεί στην αγορά ελληνικών ομολόγων. Είναι ένα απόλυτο.”No Brainer“ δήλωσε ο Hans Humes, επικεφαλής του Hedgefonds Greylock Capital της Νέας Υόρκης. Σε ελεύθερη μετάφραση: Όποιος δεν συμμετέχει στον τζόγο με τα ελληνικά ομόλογα, το φταίξομο δικό του. Οι υπολογισμοί του Humes του βγήκαν: Μέσα σε λίγους μήνες μπόρεσε να υπερδιπλασιάσει όσα πόνταρε.
Επαγγελματίες επενδυτές σαν τους Greylock, Third Point, Fir Tree Partners ή Appaloosa Management φέρονται να έχουν ήδη από το καλοκαίρι καλυφθεί με ομόλογα μετά το κούρεμα του χρέους για την Ελλάδα. Ήταν μεγάλη ευκαιρία, δεδομένου ότι στις αρχές Ιουνίου τίτλοι δεκαετούς διάρκειας τελούσαν υπό διαπραγμάτευση ακόμα σε τιμή κάτω από 15 μονάδες, που σημαίνει ότι ονομαστική αξία ενός ευρώ την αγόραζαν για 15 σεντ. Για να μπορέσουν όμως να τα εξαργυρώσουν, πρέπει ο οφειλέτης να παραμείνει ικανός για πληρωμές. Αυτό για την Ελλάδα ήταν μέχρι πρόσφατα κάτι το πολύ αβέβαιο.
Επειδή οι τζογαδόροι αισθάνονται και πάλι ασφαλείς, από τα μέσα της εβδομάδας διεξάγεται ένα είδος ράλι στις τιμές των ομολόγων. Στο μεταξύ, τα 10ετή ελληνικά ομόλογα κυμαίνονται πάλι πάνω από τις 35 μονάδες, πράγμα που σημαίνει επίσης ότι μια επαναγορά χρέους θα κόστιζε πλέον πολύ περισσότερο απ’ ό,τι πριν λίγους μήνες και τα Hedgefonds θα ανταμείβονταν για τα ρίσκα που πήραν.
Από το ελληνικό Υπ. Οικονομικών ακούγεται ότι ήδη γίνονται προετοιμασίες για μια τέτοια επαναγορά ομολόγων. Αν οι Υπ. Οικονομικών της Ευρωζώνης συμφωνήσουν σ’ αυτό, η διαδικασία θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.
Σήμερα ελέχθη στην Αθήνα ότι το ΔΝΤ συμφώνησε να θεωρήσει βιώσιμο το ύψος του χρέους στο 124% του ΑΕΠ για το 2020.
Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου