ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Γιατί δεν συλλαμβάνουν και τους υπεύθυνους της Hochtief για το ΦΠΑ;

Μοιραστείτε το στο facebook
Για τη Siemens τα ξέρουμε όλοι. Από τις πλέον διεφθαρμένες εταιρείες του κόσμου που «λάδωνε» και συνεχίζει να «λαδώνει» προκειμένου να κάνει τις δουλειές της..
Είναι η ναυαρχίδα της γερμανικής επιχειρηματικότητας.
Τι να πούμε επίσης για τις γερμανικές Ferostaal ή τη ΜΑΝ, άλλες παλιές αμαρτίες. Τώρα μαθαίνουμε από τον υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη, ότι η Hochtief, η οποία διαχειρίζεται τα δικαιώματα του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος χρωστά στο ελληνικό δημόσιο 150 εκατ. ευρώ από τη μη απόδοση ΦΠΑ. Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη ο κ. Μαυραγάνης επιβεβαίωσε ότι «η οφειλή από τον ΦΠΑ ανέρχεται στο ποσό των περίπου 150 εκατομμυρίων ευρώ» από τη δεκαετία του ’90.
Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά η εταιρεία είχε παρανόμως συμψηφίσει τον ΦΠΑ με άλλες εργασίες. Ο κ. Μαυραγάνης πρόσθεσε ότι η εταιρεία έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη αμφισβητώντας την οφειλή αλλά έχει πληρώσει το 10% που προβεβαιώθηκε.
Στην απάντησή του στη Βουλή είχε δηλώσει ότι «για να μαζευτούν αυτά τα 150 εκατομμύρια ευρώ θα πρέπει να πληρώσουν μισθωτοί και συνταξιούχοι, όταν μια εταιρεία κερδοφόρα, στην οποία οι μέτοχοί της στη Γερμανία έρχονται και κουνώντας το δάχτυλο στην Ελλάδα λένε ότι δεν εφαρμόζει δημοσιονομική πειθαρχία, παρανομεί».
Αυτά λέει ο υπουργός και καλά κάνει. Όμως, αντί για διαπιστώσεις ας κάνουν και κάτι άλλο οι αρχές. Ας πάνε να συλλάβουν πέντε – έξι Γερμανούς όπως κάνουν με τόσους Έλληνες μεγαλο-οφειλέτες, όπως έκαναν χθες με τον Βωβό και δικαίως.
Ακόμη η κυβέρνηση έχει θέσει το ζήτημα στην κ. Μέρκελ; Δε μπορεί να κόβεις τις συντάξεις και τα επιδόματα από ανάπηρους αλλά μια γερμανική εταιρεία να χρωστά τόσα λεφτά για τόσα χρόνια. Που ήταν όλοι αυτοί οι υπεύθυνοι υπουργοί να πάνε να τα εισπράξουν; Μόνο στους πολίτες ξέρουν να στέλνουν την αστυνομία;
Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου