ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Τη Δευτέρα τα 34,4 δισ – Σενάριο για νέα επαναγορά ομολόγων

Μοιραστείτε το στο facebook
Συνολικά 52 δις ευρώ θα είναι τα χρήματα που θα πάρει η Ελλάδα τους επόμενους μήνες καθώς στα συμφωνηθέντα 44 δις ευρώ θα προστεθούν και άλλα..
8 δις ευρώ για την επαναγορά. Πρόκειται για το επιπλέον δάνειο που θα δώσει ο EFSF στην Ελλάδα ώστε να αγοράσει το χρέος της και να το μειώσει κατά 20 δις ευρώ.
Εκτός σοβαρού απροόπτου, η δόση των 34,4 δις ευρώ θα έρθει στην Ελλάδα ακόμη και την επόμενη Δευτέρα αφού σήμερα το Eurogroup αποφασίζει για την εκταμίευσή της χωρίς άλλες καθυστερήσεις. Το προανήγγειλαν αξιωματούχοι από Γαλλία και Φινλανδία αλλά και από το Βερολίνο. Μοσκοβισί και Ουρπιλάινεν μίλησαν με καλά λόγια για την επαναγορά εκτιμώντας ότι οι υπουργοί Οικονομικών θα δώσουν το πράσινο φως για τη δόση.
Την ίδια στιγμή, ένα νέο σενάριο για μελλοντική επαναγορά των ομολόγων που έχουν ιδιώτες που δεν συμμετείχαν στο πρώτο PSI φέρνουν στο φως εμπιστευτικά έγγραφα του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας. Ήδη, οι κουβέντες για νέο κούρεμα έχουν αρχίσει να ακούγονται καθώς το χρέος της Ελλάδας το 2020 θα είναι 128% του ΑΕΠ αντί 124% του στόχου καθώς η επαναγορά μειώνει το χρέος κατά 9,5 μονάδες αντί για περίπου 11% που υπολογιζόταν στην αρχή.
Για να καλυφθεί το κενό αυτό θα πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα που δεν είναι άλλα από τη νέα επαναγορά ομολόγων που δε μπήκαν το Μάρτιο στο κούρεμα.
Βεβαίως δε θα αποκλείονταν μέτρα όπως επιπλέον μείωση των επιτοκίων για τα διμερή δάνεια ή μείωσης της εθνικής συμμετοχής στα συγχρηματοδοτούμενα έργα.
Η περίπτωση της νέας επαναγοράς συζητείται εφόσον η Ελλάδα πετύχει πλεόνασμα το 2013. Υπολογίζεται ότι οι συνολικές πληρωμές τα επόμενα χρόνια για τα ομόλογα που δεν εντάχθηκαν στο PSI είναι περί τα 5,5 δις ευρώ.
Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου