ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

50 Σοσιαλιστές: Το ΠΑΣΟΚ τέλειωσε! Δεν θα γίνουμε ουρά κανενός!

Μοιραστείτε το στο facebook
Με ένα νέο πολιτικό κείμενο επανέρχεται η Κίνηση των 50 Πατριωτών Σοσιαλιστών, με αφορμή τις πολιτικές διεργασίες μερίδας του σημιτικού και νεοφιλελεύθερου ΠΑΣΟΚ να συγχωνευθεί με τη..
ΔΗΜ.ΑΡ. και άλλων που κινούνται προς τον ΣΥΡΙΖΑ.  Αναρτήθηκε στη σελίδα του facebook Δίκτυο Πολιτών και από εκεί το αναδημοσιεύουμε:
Και τώρα που «έκατσε ο κουρνιαχτός», όπως έγραψε εφημερίδα των Πατρών, είναι η ώρα να ξεκαθαρίσουμε ποιοι είμαστε και τι θέλουμε.
Διαβάσαμε διάφορα όλες αυτές τις μέρες. Γίναμε αρχηγοί κόμματος, ρομαντικοί ιδεαλιστές, καλαμοκαβαλάρηδες, «ψώνια», βαθύ ΠΑΣΟΚ, συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Γευτήκαμε ειρωνικά σχόλια για τις καταλήψεις που συμμετείχαμε ως νεολαίοι, ότι λέμε τον πόνο μας για την χαμένη αίγλη του ΠΑΣΟΚ στο διαδίκτυο και ότι μέχρι εκεί φτάνουν οι φιλοδοξίες και οι δυνατότητές μας και ότι δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να κάνουμε τίποτε περισσότερο.
Για να βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους ξεκαθαρίζουμε ότι η κίνησή μας παρά τα όσα προσπάθησαν στον Τύπο να περάσουν κάποιοι, είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ, με τη Αριστοτελική έννοια του όρου. Πολιτική είναι κάθε ανθρώπινη ενέργεια και πράξη, πόσο μάλλον οι πράξεις πολιτικοποιημένων ανθρώπων που σκέφτονται συζητούν, ανταλλάσσουν απόψεις και αγωνιούν για το μέλλον.
Δεν κρυβόμαστε στο διαδίκτυο ούτε κλαίμε για την χαμένη αίγλη του ΠΑΣΟΚ, όπως έγραψαν κάποιοι άλλοι. Άλλωστε για μας το ΠΑΣΟΚ που αγαπήσαμε και αγωνιστήκαμε δεν υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια.
Είμαστε παντού, σε όλη την Ελλάδα, στα Δημοτικά και Περιφερειακά συμβούλια, στους χώρους δουλειάς, στα καφενεία, συζητάμε, ανταλλάσσουμε απόψεις, και παράγουμε πολιτικό λόγο και έργο.
Γνωρίζουμε τη δυσκολία του εγχειρήματός μας. Μην περιμένετε λοιπόν να δείτε κανέναν από εμάς με φανφάρες και τυμπανοκρουσιές. Κι αυτό γιατί δεν καβαλήσαμε κανένα καλάμι, ούτε διεκδικούμε τις δάφνες και τον τίτλο του «Ψώνιου», κυρίως όμως γιατί το πολιτικό παιχνίδι το ξέρουμε πολύ καλά. Καλύτερα από αυτούς που λένε ότι το γνωρίζουν.
Είμαστε και θα είμαστε εφεξής παντού. Δίπλα σε κάθε δοκιμαζόμενο Έλληνα, αγωνιζόμενοι να αφυπνίσουμε όσους περισσότερους πολίτες μπορούμε, μέχρι στην ανατροπή του σάπιου πολιτικού κατεστημένου. Πιστοί στις αρχές, τις αξίες και τις ιδέες μας που είναι ίδιες εδώ και είκοσι χρόνια.
Φιλοδοξία μας δεν είναι να αποτελέσουμε ούτε συνιστώσα ούτε ουρά κανενός πολιτικού σχηματισμού. Φιλοδοξία μας δεν είναι να στηρίξουμε ή να αναδείξουμε κανέναν κουρασμένο πολιτικό. Όσοι «σιτίστηκαν» μέχρι σήμερα στο πρυτανείο ήρθε η ώρα να αποχωρήσουν είτε το θέλουν είτε όχι.
Δεν διεκδικούμε ρόλο κληρονόμου του νεοφιλελεύθερου ΠΑΣΟΚ. Για τους περισσότερους από εμάς το ΠΑΣΟΚ τελείωσε πριν πολλά πολλά χρόνια και το θυμόμαστε έτσι σαν τα παραμύθια των παιδικών μας χρόνων.
Πριν είκοσι χρόνια, 50 εικοσάχρονα παιδιά καταθέσαμε τις ιδέες, τις απόψεις μας και τα νιάτα μας, στις καταλήψεις και στις πορείες. Τότε κάποιοι έχασαν τον ύπνο τους για μια πενταετία.
Σήμερα είκοσι χρόνια μετά οι ίδιοι άνθρωποι καταθέτουμε τις ιδέες μας, τις απόψεις μας, τις αξίες και τις αρχές μας για να χάσουν πάλι οι ίδιοι άνθρωποι τον ύπνο τους. Σταθεροί σε όσα πιστεύουμε εδώ και είκοσι χρόνια.
Έτοιμοι για νέους αγώνες μέχρι να αφυπνιστεί και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης. Βλέπετε εμείς (δεχθήκαμε και γι’ αυτό ειρωνικά σχόλια) γνωρίσαμε τους καλύτερούς μας φίλους στις πορείες, στις καταλήψεις, στις αντιπαραθέσεις στα αμφιθέατρα, στα πηγαδάκια στην Ομόνοια. Τραγουδούσαμε και γελούσαμε όταν εισπνέαμε δακρυγόνα και βάζαμε τα στήθια μας μπροστά να σώσουμε τους φίλους μας από τα ΜΑΤ του Μητσοτάκη.
Αυτές οι σχέσεις όμως έχουν περάσει δια πυρός και σιδήρου. Έχουν δοκιμαστεί και στα εύκολα και στα δύσκολα. Και όταν χρειάστηκε να ξαναβρεθούμε, ξαναβρεθήκαμε και ήταν σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα. Πιο ώριμοι, πιο δυνατοί, σταθεροί στις αξίες μας με την ίδια θέρμη και αγωνιστικότητα που μας διέκρινε τότε. Γκριζάραμε μόνο λίγο, κάποιοι πήραν και λίγα κιλά παραπάνω, είμαστε όμως εδώ όπως και τότε έτοιμοι για νέους αγώνες.
ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου