ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Απίστευτο, η ΔΑΚΕ είχε 500 στελέχη μέσα στη Βουλή!!!

Μοιραστείτε το στο facebook
Πεντακόσιοι  υπάλληλοι της Βουλής, στελέχη της ΔΑΚΕ αποχώρησαν χθες από τη συνδικαλιστική παράταξη διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές..
κατά 25% στους μισθούς τους. Μάλιστα, οι υπάλληλοι προχώρησαν σε 3ωρη στάση εργασίας απειλώντας ότι θα μπλοκάρουν την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου.
Εντυπωσιακή η είδηση: Κατ’ αρχάς είχε η ΔΑΚΕ 500 στελέχη της μέσα στη Βουλή; Προφανώς οι υπόλοιποι 600-700 να φανταστούμε ότι είναι του υπόλοιπου πολιτικού φάσματος με πρώτο το ΠΑΣΟΚ. Δούλευαν καλά, όπως φαίνεται τα κομματικά ρουσφέτια για τις χρυσοποίκιλτες θέσεις της Βουλής. Τα κόμματα διόριζαν στην υγεία των υπόλοιπων κορόϊδων.
Από την άλλη, προφανώς τα 500 στελέχη της ΔΑΚΕ, ίσως και τα άλλα 500 της ΠΑΣΚΕ, τόσα χρόνια που έπαιρναν 16 μισθούς, επιδόματα τρελά, μπόνους, υπερωρίες, και εφάπαξ 200.000 ευρώ (πέραν αυτού που έπαιρναν ως δημόσιοι υπάλληλοι) δεν είχαν κανένα λόγο να κάνουν απεργίες, ούτε να παραιτηθούν από τα συνδικαλιστικά τους όργανα.
Όμως, μετά τα όσα τραγικά έγιναν εκείνη τη νύχτα στη Βουλή όταν η κυβέρνηση τόλμησε να τους κόψει τα προνόμια και οι εργαζόμενοι έβριζαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους, τώρα επικρέμαται η απειλή του μπλάκ άουτ στο κοινοβουλευτικό έργο. Θα ήταν ωραίο να το δούμε κι αυτό. Να μη λειτουργεί η Βουλή επειδή οι υπάλληλοί της που τόσα χρόνια άρμεγαν τη χρυσή και «ιερή» αγελάδα του Δημοσίου, διαμαρτύρονται γιατί πρέπει κι αυτοί να κάνουν θυσίες.
Τι να πουν δηλαδή οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που δεν είχαν ούτε «δόντι» σε κάποιο κόμμα, και έχουν υποστεί απίστευτα μεγαλύτερες περικοπές;
Πάντως, οι υπάλληλοι της Βουλής ή ορισμένοι από αυτούς δεν έμειναν εκεί. Με μια σκληρή ανακοίνωση μιλάνε για χούντα, προφανώς γιατί βρέθηκε κάποιος να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Δε λέμε, μακάρι να μπορούσαν όλοι οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν τα προνόμια αυτών της Βουλής. Αλλά όταν έχεις πόλεμο, δε μπορεί κάποιοι να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και κάποιοι να κρυφογελάνε σε βάρος της δυστυχίας του άλλου.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που αποτελούν τη σύγχρονη εκδοχή των αναγκαστικών νόμων της χούντας, η τρικομματική κυβέρνηση καταργεί τη θεμελιώδη διάκριση των εξουσιών, το αυτοδιοίκητο της Βουλής και απαξιώνει τη Δημοκρατία.
Χθες το βράδυ, η συγκυβέρνηση προσπάθησε να επαναλάβει τον επικοινωνιακό αντιπερισπασμό που εγκαινίασε στο Μεσοπρόθεσμο. Με αίμα στην αρένα.
Με τη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, για ακόμα μεγαλύτερες περικοπές στους υπαλλήλους της Βουλής, την οποία θέλησε να καταθέσει μαζί με το εξοντωτικό για τη μέση ελληνική οικογένεια και τα μεσαία κοινωνικά στρώματα φορολογικό νομοσχέδιο.
Πάγωσε το νομοσχέδιο, πάγωσε και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Σαυτό το σήριαλ διαρκείας, σεναρίου πολιτικά διεστραμμένων και αδίστακτων εγκεφάλων, ο Πρόεδρος της Βουλής είναι τηλεθεατής. Ακόμα και τη στιγμή που η συγκυβέρνηση υποβαθμίζει το ρόλο του σε εντολοδόχο της εκτελεστικής εξουσίας. Το παραμύθι «περί προνομιούχων και αργόσχολων υπαλλήλων της Βουλής» να σταματήσει τώρα.
Υπενθυμίζουμε στο λαό, αυτό που γνωρίζει η συγκυβέρνηση:
Με τις νέες περικοπές, η μεσοσταθμική μείωση στις αποδοχές των υπαλλήλων της Βουλής ξεπερνάει το 63% σε σχέση με το 2009. Ανάλογη εισοδηματική μείωση δεν έχει υποστεί ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος υπογράφει όλες τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, ούτε ο Πρωθυπουργός, ούτε ο Πρόεδρος της Βουλής και οι βουλευτές, ούτε το πολιτικό σύστημα ούτε καμία άλλη κατηγορία εργαζομένων στο Δημόσιο. Γιαυτό και είναι απαράδεκτες.
Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι παράνομη. Γιατί το ίδιο το Μεσοπρόθεσμο που ψήφισε η τρικομματική κοινοβουλευτική πλειοψηφία πριν από λίγες μέρες, αναστέλλει έως τις 31.12.2016 μειώσεις πέραν του 25% στις συνολικές μηνιαίες αποδοχές των δημόσιων υπαλλήλων από την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Όπως κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα, κρατάμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Πρέπει να τους σταματήσουμε και να τους σταματήσουμε τώρα. Κινητοποιούμαστε δυναμικά για να αποτρέψουμε την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου της τρόικα και κάθε άλλου νομοσχεδίου που καταβαραθρώνει το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού. Η συμμετοχή όλων μας σαυτές τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις είναι επιβεβλημένη».
 Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου