ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Το λόμπι της δραχμής έχασε: Η Ελλάδα μένει Ευρώπη

Μοιραστείτε το στο facebook
Το Grexit πέθανε” δήλωσε χθες στις Βρυξέλλες ο Α.Σαμαράς. Και ο Γ. Στουρνάρας πρόσθεσε: “Τα σενάρια τρόμου..
για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και για χρεοκοπία έλαβαν τέλος, όσοι πόνταραν σαυτό έχασαν πολλά χρήματα. Και δεν ήταν λίγοι αυτοί…”
Από εκείνους που έριξαν πολύ χρήμα προβλέποντας την αποβολή της Ελλάδας από την ΕΕ μέχρι τους ξένους και ιδιαίτερα τους εγχώριους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες που ήθελαν μια τέτοια δραματική εξέλιξη είτε για γίνουν αφεντικά στη χώρα είτε για να γλιτώσουν τα θαλασσοδάνειά τους.
Το λόμπι της δραχμής και οι μεγαλοπαράγοντες που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό πιστεύοντας ότι θα γυρίσουν σε μια χώρα που θα έχει φύγει από το ευρώ και θα αγοράσουν τζάμπα τα πάντα. Κι αν υπάρξει μια στιβαρή ηγεσία που δεν καταλαβαίνει τίποτε, όλους αυτούς θα τους τσακίσει, εκεί που πονάνε. Στην τσέπη. Διότι υπάρχουν πολλά ράμματα για τη γούνα τους.
Η ελληνική κυβέρνηση, με τη βοήθεια και των τριών κομμάτων που τη συγκροτούν, άντεξαν στις πιέσεις εσωτερικές κι εξωτερικές κι έφεραν εις πέρας το βασικό στόχο για τον οποίο εξελέγησαν τον Ιούνιο. Φυσικά κανείς δεν παραβλέπει ότι έχουν ληφθεί πολύ σκληρά μέτρα. Ο κόσμος στενάζει, η ανεργία αυξάνεται, η κοινωνία βρίσκεται στα κάγκελα, ενώ η κρίση έχει διαλύσει τα πολιτικά κόμματα κι έχει απαξιώσει όλο το σύστημα.
Κανείς δεν παραγνωρίζει το γεγονός ότι οι απαιτήσεις της τρόικας ήταν εξωφρενικές και οι περισσότερες υλοποιήθηκαν διότι δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς. Είχαμε ξαναγράψει: Με το Μνημόνιο η Ελλάδα κέρδισε μια ευκαιρία. Να διατηρηθεί στη ζώνη του Ευρώ, να μη χάσει τις όποιες συμμαχίες της και να παλέψει για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος. Την πλήρωσε πανάκριβα  αυτή την ευκαιρία, όμως, δυστυχώς οι δανειστές έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι.
Άλλωστε, η ίδια η ζωή έδειξε ότι οι δρόμοι και οι επιλογές δεν ήταν πολλοί, για την ακρίβεια ήταν δύο: Ή ρήξη με τους ξένους και διεθνή απομόνωση, ή αποδοχή των όρων του δανεισμού και τελευταία ευκαιρία. Έτσι έχουν τα πράγματα πλέον, κι ενώ η Ελλάδα έχει λάβει την υπογραφή για την εκταμίευση της δόσης. Τα χρήματα θα αρχίσουν να εισρέουν στην Ελλάδα, θα ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες, θα πληρωθούν όσα οφείλονται σε όλους και θα ανοίξει η αγορά. Το κυριότερο, όμως, που προσέφερε αυτή η απόφαση είναι η οριστική επιστροφή της Ελλάδας στην αξιοπιστία. Οι ξένοι μας εμπιστεύονται ότι μπορούμε να φέρουμε σε πέρας ένα πρόγραμμα. Ελπίζουμε τώρα να μας πιστέψουν και οι επενδυτές και να έρθουν να επενδύσουν στη χώρα μας.
Η κυβέρνηση των τριών κομμάτων είχε μία και μόνη επιλογή. Να πετύχει την εκταμίευση της δόσης. Αν δεν το έκανε, την επόμενη ημέρα θα έπρεπε όλοι μαζί να φύγουν με… ελικόπτερα. Το πέτυχε, έχει κάθε δικαίωμα να αισθάνεται ικανοποιημένη και αισιόδοξη. Αλλά έχει και την ευκαιρία να αναστρέψει την υφεσιακή πορεία της χώρας. Όπως είπε ο κ. Στουρνάρας «ο αγώνας τώρα ξεκινά».
Στο νέο ξεκίνημα της χώρας, ωστόσο, πρέπει να υπάρξει σοβαρότητα, πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ακόμη και η ίδια η κυβέρνηση που της αποδίδουμε μεν τα εύσημα, αλλά που έχει κάνει και λάθη τα οποία πρέπει να διορθώσει. Και λάθη ουσίας και επικοινωνιακά.
Το κυριότερο, όμως, είναι ότι πρέπει να βάλει κάτω το κεφάλι και να δουλέψει. Κυρίως οι «λουφαδόροι» της κρίσης, αλλιώς ας πάνε καλύτερα στο σπίτι τους.
Πρέπει να υπάρξει σοβαρότητα και από τα τρία κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση. Άλλωστε, δεν υπάρχουν πισωγυρίσματα. Ειδικά το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜ.ΑΡ. που ταράσσονται από εσωτερικούς σπαραγμούς, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν τι τελικά θέλουν και να μη βάζουν εμπόδια στην προσπάθεια για ανάπτυξη, δουλειές, μείωση της πρωτοφανούς ύφεσης.
Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει και στην αξιωματική αντιπολίτευση, τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνιστώσες του θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν να είναι σοβαροί, ή αν θα βάλουν μπουρλότο στην προσπάθεια της χώρας για σωτηρία. Ας αποβάλλουν τις συνιστώσες που επιμένουν στην επιστροφή στη δραχμή, ας απομονώσουν τις ακραίες φωνές κι ας συμβάλλουν στον υπέρ πάντων αγώνα της πατρίδας.
Πάνω από όλους κι απ’ όλα είναι η χώρα. Απαιτείται, λοιπόν, ενότητα μπροστά στις νέες προκλήσεις που έρχονται.
Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου