ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Αμνήστευση της φοροδιαφυγής στο εξωτερικό για να σωθεί η οικονομία

Μοιραστείτε το στο facebook
«Φέρτε πίσω τα λεφτά για να γλιτώσετε» είναι ο τίτλος της συνέντευξης του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στο Βήμα...
Μάλιστα ο υπουργός προειδοποιεί όσους έβγαλαν στο εξωτερικό τα λεφτά τους ότι θα ελεγχθούν σκληρά κι ότι δε θα πρέπει να περιμένουν αμνήστευση των πράξεών τους.
Επίσης, αναφέρει ότι  για τη λίστα Λαγκάρντ: «Έχω δώσει σαφείς οδηγίες να γίνουν εξαντλητικοί έλεγχοι από το ΣΔΟΕ για όλους τους φορολογούμενους που φέρονται να είναι καταθέτες μεγάλων ποσών στο εξωτερικό, βάσει των στοιχείων που έχουν περιέλθει στις ελληνικές φορολογικές αρχές από φορολογικές αρχές του εξωτερικού».
Σεβαστοί οι ευσεβείς πόθοι του κ. Στουρνάρα και της κυβέρνησης ότι θα φοβηθούν όσοι έβγαλαν παράνομα τα λεφτά τους στο εξωτερικό και θα εμφανιστούν, θα πληρώσουν κανένα πρόστιμο, θα επιστρέψουν στις ελληνικές τράπεζες και ούτε γάτα, ούτε ζημιά.
Και μακάρι με ένα τελεσίγραφο, με μια σκληρή προειδοποίηση και με την απειλή ότι δε θα αμνηστευτούν οι πράξεις τους, όλα τα λαμόγια που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα λεφτά που έβγαλαν στο εξωτερικό, να τρομάξουν και να έρθουν τρέχοντας στην Ελλάδα.
Πολύ φοβούμαι ότι ο κ. Στουρνάρας ματαιοπονεί και – με όλο τον σεβασμό – θα κάνει μια πολύ μεγάλη τρύπα στο νερό. Άλλωστε, τη γνώμη μας τη γράψαμε σε προηγούμενη ανάρτηση που λέγαμε ότι καλύτερα να εκμεταλλευτούμε τους λογαριασμούς στο εξωτερικό παρά να κυνηγάμε χίμαιρες σαν κι αυτές που σύντομα θα καταλάβει ότι κυνηγά και η κυβέρνηση.
Κι εξηγούμαστε: Ποιος θα κάνει τους ελέγχους ώστε να βρεθούν όλοι οι παράνομοι που έβγαλαν τα λεφτά τους; Το ΣΔΟΕ; Ας γελάσουμε. Αυτοί δεν μπορούν να κάνουν έλεγχο στο ντελίβερυ της γειτονιάς θα κάνουν στους μεγαλοκαρχαρίες; Κι ας πούμε ότι πιάνουν 10-20 από τη λίστα Λαγκάρντ που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τις καταθέσεις τους. Άντε 30 αν κουραστούν πολύ. Αυτοί θα είναι και μόνο αυτοί;
Όπως ξαναγράφαμε οι άλλες λίστες με τους χιλιάδες καταθέτες στο εξωτερικό πώς και πότε θα ελεγχθούν; Εδώ έκαναν 2 χρόνια να ανοίξουν τη λίστα Λαγκάρντ, μας κοροϊδεύουν ότι θα κυνηγήσουν το «μαύρο χρήμα»;
Από την άλλη, παράνομο χρήμα είναι αυτό που έβγαλαν μερικές χιλιάδες απελπισμένοι και φοβισμένοι Έλληνες που τα έβαλαν σε ξένες τράπεζες; Όλοι εκείνοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι πολιτικοί, οι νταβατζήδες, και γενικά η ελληνική διαπλοκή που έβγαλε τεράστια «κατάμαυρα» κεφάλαια στο εξωτερικό μέσω off shore θα μείνει στο απυρόβλητο;
Να δείτε που το τελεσίγραφο Στουρνάρα θα πιάσει τόσο σε κάτι «ψαράκια» και οι καρχαρίες θα γελάνε με την… τρομακτική απειλή του υπουργού Οικονομικών.
Και κάτι άλλο πολύ σοβαρό: Αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι κλεισμένοι στις βιλάρες τους κυβερνητικοί παράγοντες, σύμβουλοι και αξιωματούχοι που ασχολούνται με τα φορολογικά είναι ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΦΥΛΑΕΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΣΤΟ ΣΕΝΤΟΥΚΙ. ΤΑ ΔΙΣ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΚΡΥΜΜΈΝΑ ΣΕ ΥΠΌΓΕΙΑ, ΝΤΟΥΛΑΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΕΝΤΟΝΙΑ. Πως θα αντιδράσουν οι κατέχοντες όταν ακούνε τον Στουρνάρα να δηλώνει ότι θα τιμωρήσει σκληρά την φοροδιαφυγή των καταθέσεων; ΘΑ ΤΑ ΘΑΨΟΥΝ ΠΙΟ ΒΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝΠΟΤΕ.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
Για το λόγο αυτό πιστεύουμε ότι είναι λάθος η επιλογή να αποκλειστεί η αμνήστευση των κεφαλαίων που έφυγαν στο εξωτερικό. Είναι λάθος δηλαδή να μη βγει ένα φιρμάνι που θα λέει ότι κανείς από όσους πήραν την περιουσία τους και την τοποθέτησαν στις εξωτικές νήσους δε θα διωχθεί αρκεί να πληρώσει ένα εύλογο τίμημα. Δεν καταλάβαμε, το ελληνικό δημόσιο χρήματα δεν χρειάζεται; Τώρα θα μας πειράξει από πού θα προέρχονται αυτά τα λεφτά;
Έχω π.χ. 10 εκατ. στο εξωτερικό που τα έβγαλα από μίζες. Αντί να μου πει το κράτος φέρε τα επτά  και καθάρισες, περιμένει πότε οι… έλεγχοι του ΣΔΟΕ θα αποδώσουν και θα με πιάσουν; χα χα χαχαααααα
Ξεκάθαρα λοιπόν, να αμνηστευτούν τα δις ευρώ που έχουν βγει στο εξωτερικό και να πάρει το κράτος 10-20 δις για να γλιτώσει η ελληνική οικονομία. Έτσι πρέπει να γίνει αντί να ευελπιστούμε πότε θα φοβηθούν ή θα φιλοτιμηθούν όσοι έχουν υπεράκτιες εταιρείες στα Μπαρμπέιντος.

Για να είμαστε πάντως δίκαιοι, γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση έθεσε το θέμα αυτό στην τρόικα η οποία δεν το θέλει να ακούσει τίποτα και απαίτησε να μην μπει στο τραπέζι. Ως γνωστόν άλλωστε η φορολογική αμνήστευση ήταν και προεκλογική θέση του ίδιου του Σαμαρά. Παρομοίως αδιάλλακτη ήταν και η στάση της Τρόικα στο θέμα της μείωσης του ΦΠΑ εστίασης, αλλά εκεί Σαμαράς – Στουρνάρας κτύπησαν το χέρι στο τραπέζι και δεν τους πέρασε.

Το ίδιο πρέπει να γίνει και στο άλλο θέμα με την Τρόικα. Δεν μπορεί από τη  μια ζητά έσοδα και από την άλλη επιμένει στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Μα για να γίνει αυτό στην Ελλάδα πρέπει πρώτα να περάσουν 20-30 χρόνια, να στηθούν ελεγκτικοί μηχανισμοί σωστοί και αδιάφθοροι, να αλλάξει όλο το κράτος, να συνεργαστεί με ξένες χώρες η Ελλάδα και… ζήσε Μάη μου. Μέχρι τότε «στην υγεία των κορόιδων, οι καρχαρίες».
 Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου