ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Αλλάξτε το φορολογικό πριν να είναι αργά

Μοιραστείτε το στο facebook
Φαίνεται ότι τζάμπα τα γράφουμε και κανείς δε συγκινείται στην κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο όταν κάνουμε ..
κριτική για το φορολογικό νομοσχέδιο. Τουλάχιστον ας διαβάσουν τα σχόλια για το τι τους λένε οι πολίτες κι ας σταματήσουν το ράβε – ξήλωνε που όμως γίνεται χειρότερα κάθε φορά για τον κόσμο.
Τόσες ημέρες τους λέμε ότι πρόκειται για αυτογκόλ όλη αυτή η συζήτηση για το φορολογικό και για το αν θα ισχύσει το αφορολόγητο των παιδιών ή όχι. Τους κράζουν μέρες τώρα και οι εφημερίδες αλλά και οι πολίτες όταν ακούνε ότι όποιος έκανε το… λάθος να έχει παιδιά θα πληρώσει περισσότερα. Κι από την άλλη ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. προειδοποιούν ότι δε θα περάσουν αυτά τα μέτρα από τη Βουλή, θα υπάρξουν βουλευτές που είναι διατεθειμένοι να καταψηφίσουν.
Ακούει κανείς; Διότι απ’ ότι μαθαίνουμε οι διάφοροι ειδικοί και φωστήρες που έχει στο επιτελείο του ο υφυπουργός κ. Μαυραγάνης, κι όχι μόνο αυτός, καταθέτουν νέες προτάσεις που θα προκαλέσουν αίσθηση, σίγουρα όχι θετική.
Θα τα κάνουν χειρότερα με λίγα λόγια σε μια προσπάθεια να βρουν τη χρυσή τομή και να μην επέλθει σύγκρουση με τα κόμματα της συμπολίτευσης.
Το νέο σενάριο για τη φορολόγηση των μισθωτών και συνταξιούχων προβλέπει διαφορετική φορολογική κλίμακα απ’ αυτή που μέχρι σήμερα διέρρεαν. Την ξανάλλαξαν δηλαδή αλλά μάλλον την έκαναν χειρότερη. Προτείνουν λοιπόν συντελεστή 21% για εισοδήματα έως 18.000 ευρώ αντί για 25.000 που ήταν αρχικά. Επίσης 36% για εισοδήματα από 18.000 έως 26.000 αντί για 25.000 έως 48.000 αρχικά. Και το καλύτερο, θεωρούν πλούσιους όσους έχουν εισοδήματα από 26.000 ευρώ και πάνω και επιβάλουν φορολογία 45%.
Βεβαίως να τονίσουμε ότι δε θα υπάρχει πλέον το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ, επομένως ο φόρος ξεκινά από το πρώτο ευρώ ενώ η μείωση φόρου 1.950 ευρώ θα ισχύει για όλα τα εισοδήματα. Δηλαδή και γι’ αυτόν που έχει 10.000 ευρώ εισόδημα και γι’ αυτόν που έχει 100.000 ευρώ. Δίκαιο, δε μπορεί να πει κανείς…
Πάντως, ένας συντελεστής 45% για εισοδήματα πάνω από 26.000 ευρώ καθιστά στην ουσία το κράτος συνεταίρο στη δουλειά του κάθε μισθωτού.
Όσο για τους έχοντες και παιδιά, οι κλίμακες δείχνουν ότι όσο περισσότερα παιδιά τόσο το χειρότερο αφού η εφορία θα θεωρεί τεκμήριο τη μεγαλύτερη οικογένεια και οι επιβαρύνσεις θα είναι μεγάλες.
Είναι σχεδόν σίγουρο ότι τέτοια μέτρα θα προκαλέσουν θύελλα αντιδράσεων. Και το ερώτημα είναι γιατί τα διαρρέουν αφού ξέρουν ότι θα πέσει «ξύλο»; Και γιατί κάνουν κοπτοραπτική σε ένα νομοσχέδιο που θα έπρεπε να είναι ήδη έτοιμο;
Δεν μπορούν να βρουν μια πιο δίκαιη φορολογική αντιμετώπιση;
Είναι αδιανόητο να ζητάς από πολίτες κατεστραμμένους να πληρώσουν πολύ περισσότερους φόρους, κυρίως από αυτούς που βοηθούν την Ελλάδα να έχει συνέχεια μέσω των παιδιών που μεγαλώνουν.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου