ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Μήνυμα του βουλευτή Γρεβενών για την Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με αναπηρία

Η 3η Δεκεμβρίου έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία. Η ημέρα αυτή υπάρχει για να μας υπενθυμίζει πως συνυπάρχουμε με τα ΑμεΑ,
μοιραζόμαστε τον ίδιο κόσμο, τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες ελευθερίες. Δυστυχώς στη χώρα μας, τα άτομα που ανήκουν σε αυτή την ομάδα ανθρώπων δεν αντιμετωπίζονται με τη δέουσα προσοχή. Η αναπηρία είναι ένα κοινωνικό ζήτημα και μας αφορά όλους.
Για την Ελλάδα όπου οι συνθήκες στις οποίες καλούνται να ανταπεξέλθουν τα Άτομα με Αναπηρία δεν είναι οι ιδανικότερες, θα πρέπει να γίνει μία γενναία στροφή στην κατεύθυνση της καταπολέμησης των διακρίσεων και στην προστασία των δικαιωμάτων τους, μέσα από βασικές δικλείδες προστασίας που θα δημιουργήσει και θα εφαρμόσει ουσιαστικά το κράτος.
Η λήψη μέτρων για την ενθάρρυνση και ενίσχυση της συμμετοχής ομάδων που είναι θύματα άνισης μεταχείρισης, στον κοινωνικό βίο και την επαγγελματική ζωή είναι άκρως απαραίτητη.
Το κράτος, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η κοινωνία αλλά και ο καθένας από εμάς, έχουμε το χρέος να αγκαλιάσουμε τη διαφορετικότητα, να αφουγκραστούμετις ανάγκες της και να ενισχύσουμε την ανάπτυξη πραγματικών σχέσεων ισότητας και κοινωνικής αλληλεγγύης.
Το δικαίωμα στη ζωή αποτελεί αξίωμα· Δεν έχει και δεν επιδέχεται καμία εξαίρεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου