ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Έρχεται το Χάραγμα της Ανθρωπότητας; Μύθοι & Αλήθειες!

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ψήφιση του νέου νομοσχεδίου του Ομπάμα για την Υγεία, που προβλέπει την υποχρεωτική..
ασφάλιση όλων των Αμερικανών ως το 2014. Πέρα από τα θετικά της παροχής ασφάλισης σε 30 εκατ. πολίτες που μέχρι σήμερα δεν είχαν μια τέτοια δυνατότητα, πολλοί πιστεύουν πως πρόκειται για έναν ύπουλο Δούρειο Ίππο. Και αυτό γιατί, κατά μια άποψη, προβλέπει το υποχρεωτικό «τσιπάρισμα» όλων των Αμερικανών, που πλέον θα φέρουν επάνω τους τον Μεγάλο Αδελφό ή κατά άλλους το περίφημο Χάραγμα!

Προ ημερών το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ενέκρινε με οριακή πλειοψηφία το νέο νόμο του Μπαράκ Ομπάμα για την Υγεία, γνωστό στις ΗΠΑ πλέον ως «ObamaCare», προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια. Στόχος του νόμου είναι η παροχή βοήθειας προς τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα που μέχρι σήμερα δεν είχαν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας καθώς δεν μπορούσαν να αναλάβουν το κόστος τους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συνάντησε πολλές δυσκολίες στην προσπάθεια του να «περάσει» τον νόμο αυτό (ήταν άλλωστε μια από τις βασικές προεκλογικές του δεσμεύσεις), καθώς βρήκε απέναντί του τους πολιτικούς αντιπάλους του, 26 πολιτείες, αλλά και διάφορες οργανώσεις επιχειρηματιών και πολιτών που προσέφυγαν για να αποτρέψουν την υιοθέτησή του.

Βασικό τους επιχείρημα ήταν η αντισυνταγματικότητα του άρθρου που ορίζει ότι όλοι οι Αμερικανοί θα πρέπει υποχρεωτικά να ασφαλιστούν μέχρι το 2014, σε διαφορετική περίπτωση θα τους επιβληθεί πρόστιμο. Το δικαστήριο έκρινε πως το πρόστιμο θα επιβάλλεται υπό την μορφή φόρου, συνεπώς δεν υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας.

Πάντως ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Μιτ Ρόμνι, δήλωσε πως όταν εκλεγεί, το πρώτο που θα κάνει είναι να καταργήσει τον συγκεκριμένο νόμο.

Το μικροτσίπ και οι θεωρίες
Τις τελευταίες ημέρες συνωμοσιολογικοί κύκλοι στις ΗΠΑ και την Ευρώπη έχουν πυκνώσει τις δημοσιεύσεις τους αναφορικά με την άποψη που χαρακτηρίζει το νόμο ObamaCare ως έναν Δούρειο Ιππο, μέσω του οποίου θα επιτευχθεί ο απόλυτος έλεγχος όλων των πολιτών στις ΗΠΑ.

Για να στηρίξουν τα επιχειρήματά τους, οι συνωμοσιολόγοι προσπαθούν να «μεταφράσουν» ορισμένες παραγράφους του νόμου που προκαλούν ερωτηματικά. Ενα από τα επίμαχα αυτά σημεία είναι εκείνο που αναφέρεται στο «Αρχείο Ειδικής Κατεύθυνσης Τάξης Β’: Εμφυτεύσιμο Σύστημα Μεταφοράς Ραδιοσυχνοτήτων για την Αναγνώριση των Ασθενών και την Υγειονομική Πληροφόρηση» («Class II Special Guidance Document: Implantable Radiofrequency Transponder System for Patient Identification and Health Information) που περιλαμβάνεται στο νόμο.

Πως «μεταφράζεται» αυτό; Στη βούληση της κυβέρνησης να εμφυτεύσει μικροτσίπ στους ασθενείς σύμφωνα με τα επίσημα πρότυπα ασφάλειας και υγειονομικών προϋποθέσεων, προκειμένου να αναγνωρίζεται ο ασθενής και να αντλούνται οι απαραίτητες πληροφορίες. Χωρίς το τσιπ κανείς δεν θα μπορεί να απολαμβάνει τις παροχές Υγείας που προβλέπονται. Το γεγονός αυτό εκλαμβάνεται από πολλούς ως κανονικό φακέλωμα και πλήρης εφαρμογή του Μεγάλου Αδελφού, ενώ ορισμένοι προχωρούν ένα βήμα παραπέρα και μιλούν για το περίφημο Χάραγμα του Αντιχρίστου που αναφέρεται στην Αποκάλυψη του Ιωάννη. Αντίστοιχες θεωρίες υπενθυμίζουμε πως έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς παράλληλα με την υιοθέτηση των πιστωτικών καρτών, των barcodes στα προϊόντα και τις υπηρεσίες και γενικότερα από τότε που ανακαλύφθηκαν τα μικροτσίπς.

Στην Ελλάδα ανάλογες θεωρίες είχαμε με την περίφημη Κάρτα του Πολίτη (η οποία δεν κυκλοφόρησε ποτέ). Τότε το μενού της συνομωσιολογίας περιελάμβανε ηλεκτρονικό φακέλωμα από τις υπηρεσίες ασφαλείας, καταγραφή όλων των κινήσεων και συναλλαγών του πολίτη που την διαθέτει, αλλά και πώληση των δεδομένων που συλλέγει η κάρτα σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, εταιρείες προώθησης προϊόντων κ.λπ.. Οι τελευταίες θα δημιουργούσαν με βάση τα δεδομένα αυτά το καταναλωτικό ή όποιο άλλο προφίλ του πολίτη τους ενδιαφέρει, προκειμένου να τον προσεγγίσουν και να πουλήσουν προϊόντα και υπηρεσίες.

Ολα αυτά υποτίθεται ότι θα συνέβαιναν με την σταδιακή ενσωμάτωση στην Κάρτα Πολίτη άλλων καρτών, όπως, στην περίπτωση της Ελλάδας, η Κάρτα Υγείας (ΑΜΚΑ) που υπάρχει ήδη, η Φοροκάρτα και η Κάρτα Εργαζόμενου που ίσως έρθουν στη συνέχεια.

Ενα ανύπαρκτο ζήτημα;

Ασφαλώς υπάρχει και ο αντίλογος στα όσα αναφέραμε πιο πάνω. Παρακολουθώντας την τρομοϋστερία που έχει κατακλύσει το διαδίκτυο αναφορικά με το επικείμενο τσιπάρισμα των Αμερικανών πολιτών, η κυβέρνηση Ομπάμα τονίζει ότι ο νόμος δεν απαιτεί από κανέναν να εμφυτεύσει κάποιο τσιπ στο σώμα του.

Απλώς αναμένεται να δημιουργηθεί ένα εθνικό μητρώο-βάση δεδομένων, που θα περιλαμβάνει την κατάσταση των ιατρικών συσκευών και βοηθημάτων που εμφυτεύονται σε ασθενείς και περιλαμβάνει από βηματοδότες μέχρι οδοντικά εμφυτεύματα. Η πρόθεση του μητρώου είναι να συγκεντρωθούν στατιστικά στοιχεία σχετικά με την λειτουργία και την απόδοση των εμφυτευμάτων. Στόχος είναι να διαπιστωθεί πόσο ασφαλή και αποτελεσματικά είναι τα εμφυτεύματα που χρησιμοποιούνται και στη συνέχεια να πραγματοποιούνται βελτιώσεις όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο. Τα εμφυτεύματα λοιπόν θα φέρουν το μικροτσίπ και όχι ο ίδιος ο ασθενής.

…και η ασάφεια

Παρόλα αυτά η ασάφεια στο θέμα παραμένει, καθώς, είτε πρόκειται να βρίσκεται ενσωματωμένο στο εμφύτευμα, είτε αυτόνομα στο δέρμα του, το τσιπ θα εξακολουθήσει να βρίσκεται μέσα στον ασθενή. Θα ρωτήσει κάποιος: Και τι γίνεται με εκείνους τους ασθενείς που δεν έχουν την ανάγκη κάποιου εμφυτεύματος ή βοηθήματος; Απάντηση στο ερώτημα – εκτός από την απλοϊκή ότι «κάποτε θα χρειαστούν»-, δεν υπάρχει. Και ακριβώς εκεί εδράζονται οι θεωρίες που θέλουν την ασάφεια αυτή να έχει έναν απώτερο σκοπό, που δεν είναι άλλος από την απόκρυψη της αλήθειας την οποία κάποιοι καλύπτουν τεχνηέντως με έναν πέπλο μυστηρίου και παραφιλολογίας.

Το κενό ασφαλείας

Ενα ακόμα θέμα που προκύπτει από τα προηγούμενα αφορά την ασφάλεια των δεδομένων που θα συλλέγουν τα μικροτσίπ. Στο παρελθόν έχουν παρατηρηθεί κενά ασφαλείας στην χρήση τέτοιων μεθόδων συλλογής πληροφοριών, όπως για παράδειγμα στην γερμανική Κάρτα του Πολίτη. Στη Γερμανία, λίγο καιρό μετά την εφαρμογή της κάρτας στο πλαίσιο τηλεοπτικής εκπομπής της Deutshe Welle το 2010, έγινε έρευνα κατά τη διάρκεια της οποίας διαπιστώθηκε πως ήταν εφικτή η υποκλοπή των δεδομένων. Μάλιστα αποδείχτηκε πως για να γίνει κάτι τέτοιο, δεν χρειαζόταν κάτι περίπλοκο, αλλά η απλή παρέμβαση ενός συνηθισμένου χάκερ.

Ηταν ένα απλό κενό ασφαλείας ή μήπως η αστοχία αυτή έκρυβε κάτι άλλο; Ισως μια αθέατη στο ευρύ κοινό «κερκόπορτα» που θα εξασφάλιζε πρόσβαση σε άτομα, εταιρείες και μυστικές υπηρεσίες στα κατά τα άλλα απόρρητα στοιχεία της κάρτας; Το ευρύ κοινό, εφόσον δεν ξέρει τι γίνεται πίσω από την πλάτη του, ασφαλώς δεν μπορεί να αντιδράσει. Μόνο του όπλο είναι η ελεύθερη πληροφόρηση…

metafysiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου