ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Η Παιδεία στην Ελλάδα έχει πιάσει πάτο!

Μοιραστείτε το στο facebook
Πιο χαμηλά δε γίνεται για τα ελληνικά πανεπιστήμια. Έχουν πιάσει πάτο. Λίγες εβδομάδες μετά τα όσα συνέβησαν με τα σκουπίδια στο Αριστοτέλειο,.
χθες γράφτηκε ακόμη μια μαύρη σελίδα στην ιστορία των ΑΕΙ της Ελλάδας.
Στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, φοιτητές που διαμαρτύρονταν για την αλλαγή του κανονισμού για τη λειτουργία των εστιών, κράτησαν όμηρο τον αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών υποθέσεων, Χρήστο Κωνσταντάτο, στον οποίο καταλογίζουν αδιαφορία σε ό,τι αφορά την προσπάθειά τους να επικοινωνήσουν μαζί του για τα αιτήματά τους σχετικά με το νέο κανονισμό. Ο ίδιος ο αντιπρύτανης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, είπε ότι τον κρατούσαν 4 ώρες οι φοιτητές και τον εκβίαζαν να υπογράψει ότι αποσύρει τον νέο κανονισμό για τις εστίες!
Μάλιστα  κατήγγειλε ότι μέχρι τώρα, είχαν παρατηρηθεί περιπτώσεις όπου φοιτητές κρατούσαν δωμάτιο στις Εστίες χωρίς να μένουν οι ίδιο μέσα αλλά… το νοίκιαζαν σε άλλους φοιτητές. Οι φοιτητές από την πλευρά τους, με απόφαση της γενικής συνέλευσης των εστιών κάνουν κατάληψη στα γραφεία της διεύθυνσης της Εστίας, από τις 18 Οκτωβρίου,  ενώ την προηγούμενη εβδομάδα συγκέντρωσαν υπογραφές από την φοιτητική κοινότητα του πανεπιστημίου Μακεδονίας για την απόσυρση του νέου εσωτερικού κανονισμού.
Υποστηρίζουν ότι ο νέος κανονισμός καταργεί τον κοινωνικοοικονομικό χαρακτήρα της εστίας και ζητούν να μην γίνεται “ετήσια διαγραφή” των οικότροφων, “να υπάρχει δυνατότητα παραμονής στην εστία για 5 χρόνια, να καταργηθεί το ετήσιο ποσοστό αύξησης των εισοδημάτων των οικότροφων κατά 3%”.
Ο νέος κανονισμός προβλέπει αξιολόγηση των αιτήσεων κάθε χρόνο, δικαίωμα στέγασης μόνο για τα χρόνια κανονικής φοίτησης, καθώς επίσης οι δικαιούχοι να έχουν περάσει κατά 50% τα προβλεπόμενα μαθήματα ανά εξάμηνο.
Σύμφωνα με τον πρύτανη, Γιάννη Χατζηδημητρίου, ο κανονισμός έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ, αλλά δεν μπορεί να εφαρμοστεί εξαιτίας της κατάληψης των φοιτητών στις εστίες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μπουν οι 40 νέοι φοιτητές των εστιών που έγιναν δεκτοί με βάση το νέο κανονισμό.
Το ζητούν δηλαδή οι αρχές; Να γίνεται αξιολόγηση κάθε χρόνο διότι έχουν παρατηρηθεί απίστευτα φαινόμενα. Επενοικιάσεις δωματίων, διαμονή από άτομα που δεν έχουν σχέση με το πανεπιστήμιο και γενικά το απόλυτο μπάχαλο σε χώρους που είναι… άβατο ακόμη και για τις πανεπιστημιακές αρχές οι οποίοι δεν τολμούν να πάνε εκεί διότι κινδυνεύουν με ξυλοδαρμό.
Τον προπηλακισμό δε γλίτωσε πάντως άλλος πανεπιστημιακός. Στο νοσοκομείο έστειλαν οκτώ φοιτητές τον κοσμήτορα της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Σπύρο Παυλίδη. Ποιος ήταν το… λάθος του; Ότι ο κ. Παυλίδης, συγκαταλεγόταν στη λίστα με τους 44 καθηγητές που υπέγραψαν την επιστολή προς την εισαγγελία Θεσσαλονίκης με την οποία κάλεσαν τα ΜΑΤ για να καταστείλουν την κατάληψη των εργολαβικών. Μάλιστα, ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών είχε στοχοποιήσει τον καθηγητή όπως και άλλους.
Οι φοιτητές του επιτέθηκαν μέσα στο γραφείο του στο Πανεπιστήμιο. Ο καθηγητής έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου και νοσηλεύεται.
Αυτά συμβαίνουν εν έτει 2012 στην Ελλάδα και στους χώρους της γνώσης που πηγαίνουν τα παιδιά μας. Γνωστοί –άγνωστοι στοχοποιούν και δέρνουν καθηγητές, κάνουν κατάληψη επί δύο μήνες στις εστίες και κανείς δεν τολμά να πλησιάσει, ρίχνουν σκουπίδια στα αμφιθέατρα, προπηλακίζουν καθηγητές που δεν είναι του γούστου τους.
Πράγματι, η παιδεία στην Ελλάδα έχει πιάσει πάτο.
Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου