ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τραβάει…


Μοιραστείτε το στο facebook
Μαύρα μαντάτα έρχονται στον Αλέξη Τσίπρα εκεί στις όχθες του ποταμού Ορενόκο που βρίσκεται. Οι δημοσκοπήσεις που γίνονται δείχνουν..
ότι τους έχει χαλάσει η σούπα της καταστροφής της Ελλάδας και δεν μπορούν να καρπωθούν τη λαϊκή δυσαρέσκεια.
Στην Κουμουνδούρου υπάρχει έντονος προβληματισμός καθώς η εκταμίευση της δόσης, τα χρήματα που μπαίνουν στην αγορά, οι αποπληρωμές οφειλών και γενικά το κλίμα που δείχνει να βελτιώνεται, έστω και ισχνά, δεν βολεύει τους Συριζαίους.
Εδώ και εβδομάδες ακούμε τον Τσίπρα να προβλέπει ότι το Μάρτιο θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις, εννοώντας εκλογές, κι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Φαίνεται, όμως, ότι οι προβλέψεις του μοιάζουν με αυτές των… Μάγια για την καταστροφή του κόσμου. Άλλωστε, τόσο καιρό την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας προέβλεπαν (ή μήπως εύχονταν;), αλλά τώρα δεν τους βγαίνει το σενάριο.

Η τελευταία δημοσκόπηση της Alco δείχνει ότι η λαϊκή αγανάκτηση δεν μετατρέπεται σε ψήφους προς τον ΣΥΡΙΖΑ και η δυναμική του έχει «ξεφουσκώσει» εκεί γύρω στο 22%. Συγκεκριμένα, στο γκάλοπ ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 22,3% και η ΝΔ ακολουθεί με 20,7%, μια ΝΔ που να θυμίσουμε για όσους το ξεχνούν έχει πάρει πολύ σκληρά μέτρα, έχει υπογράψει τα κακά μνημόνια, έχει φέρει μεσοπρόθεσμα, έχει επικοινωνιακά προβλήματα κι έλλειμμα συντονισμού και γενικά είναι κόμμα που κυβερνά, επομένως δέχεται όλο το ανάθεμα του κόσμου.
Μηνύματα σοβαρού εσωκομματικού μετώπου προκύπτουν κι από τη δημοσκόπηση της Rass για τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο ερώτημα «αν είναι έτοιμος να κυβερνήσει», το 73,8% των πολιτών απαντά «όχι» ενώ την ίδια άποψη έχει το 41,7% των ψηφοφόρων του!
Παρότι η συσπείρωση του κόμματος είναι υψηλή, οι διπλές απαντήσεις δείχνουν ότι ένα ικανό ποσοστό ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ταυτισμένο ή δεν έχει πειστεί πολιτικά με τις θέσεις του Αλέξη Τσίπρα. Η διάσταση των απόψεων εκφράζεται και στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε επιτύχει καλύτερο, χειρότερο ή ίδιο αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα: το 53,2% των ψηφοφόρων του απαντά «καλύτερο», το 33,8% «χειρότερο» και «ίδιο» λέει το 6,9%.

Προσέξτε και το εξής: Πέντε μήνες μετά τις εκλογές και με το πολιτικό σκηνικό να παραμένει… κινούμενη άμμος από τις διεργασίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς και τις ζυμώσεις στη λαϊκή Δεξιά, η κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει την «πρωτιά» στην εμπιστοσύνη των πολιτών έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Με άλλα λόγια, ο πολύ σκληρός χειμώνας που καλούνται να περάσουν οι Έλληνες μπαίνει στη ζυγαριά με την ελπίδα για ανάπτυξη, για αποφυγή περαιτέρω διάλυσης της κοινωνίας. Η δόση που εκταμιεύτηκε, έστω και με χίλια προβλήματα, λειτουργεί ως καταπραϋντικό αλλά και ως ευκαιρία της κυβέρνησης να προχωρήσει στις μεγάλες αλλαγές που θα φέρουν ανάπτυξη.
Από την άλλη, φαίνεται ότι ο κόσμος επιδεικνύει απίστευτη ωριμότητα. Δεν εντυπωσιάζεται με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του κ. Τσίπρα, τρέμει στην προοπτική να αναλάβουν την εξουσία ορισμένοι άσχετοι, χωρίς όραμα μαζί με κάποιους ακραίους. Φοβούνται ότι το συνονθύλευμα αριστερών με ευρωπαϊκή κουλτούρα, παλαιοσοβιετικών, αναρχικών, και «ορφανών» του ΠΑΣΟΚ δε μπορεί να δώσει ελπίδες για κάτι καλύτερο, και για το λόγο αυτό δε δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ψήφο εμπιστοσύνης.
Από την άλλη, πρέπει να παρατηρήσουμε δύο – τρία πράγματα. Πρώτον, πώς ούτε η κυβέρνηση πρέπει να εφησυχάζει. Στην πολιτική δεν ισχύει ότι άμα ο αντίπαλος είναι χάλια, τότε εμείς είμαστε καλά. Πίστωση χρόνου δίνουν οι πολίτες στην κυβέρνηση. Αυτό κανείς δεν πρέπει αν το λησμονεί.
Το δεύτερο είναι ότι ΠΑΣΟΚ με 5,3% και ΔΗΜ.ΑΡ. με 4,1% ασφαλώς δεν πρέπει να είναι ευχαριστημένοι, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει εσωτερικά προβλήματα στα δύο κόμματα, κι αυτό δεν είναι καλό για την τρικομματική κυβέρνηση.
Επίσης, όπως αναμενόταν ξεφουσκώνει το κόμμα του Καμμένου που λαμβάνει 4,5% και συνεχίζει… προς τα κάτω.
Τέλος, δεν πρέπει να παραβλέπουμε τη δυναμική της Χρυσής Αυγής με 10,2% και διαρροές από όλα τα κόμματα, και από τη ΝΔ. Είναι ωστόσο κατανοητό να στρέφεται ο κόσμος που αδικείται σε ένα κόμμα που θέλει να δείχνει αντισυστημικό αλλά που τελικά θα ξεφουσκώσει όσο βελτιώνεται η κατάσταση στην κοινωνία.
Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου