ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Τζαμί για … Γκέι δοκιμάζει τις αντοχές των ισλαμιστών

Το πρώτο τζαμί φιλικό προς γκέι και λεσβίες της Ευρώπης είναι γεγονός. Άνοιξε την Παρασκευή σε ένα προάστιο του Παρισιού και αποτελεί..
αναμφισβήτητα μια πρόκληση για τους μουσουλμάνους που παραδοσιακά καταδικάζουν τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις. Το τζαμί φιλοξενείται στο σπίτι ενός βουδιστή μοναχού και καλωσορίζει εκτός από γκέι και τρανσέξουαλ, ενώ βάζει άντρες και γυναίκες να κάθονται μαζί. Ο ιδρυτής του, ο 35χρονος γαλλο-αλγερινός Λούντοβιχ Μοχάμεντ Ζαχέντ, ενθαρρύνει επίσης της γυναίκες να κάνουν τις παρασκευιάτικες προσευχές, καταργώντας επίσης άλλο ένα ταμπού.

Το τζαμί άνοιξε σε μια περίοδο που οι θρησκευτικοί ηγέτες της Γαλλίας, και φυσικά και οι μουσουλμάνοι, εκφράζουν έντονα την αντίθεσή τους στην πρόθεση των Σοσιαλιστών να νομιμοποιήσουν τους γάμους ομοφυλόφιλων. Η απόφαση της κυβέρνησης Ολάντ έχει διχάσει τη Γαλλία, μια χώρα κυρίως Καθολικών αλλά και πατρίδα 5 εκατομμυρίων μουσουλμάνων.

Τζαμιά gay-friendly υπάρχουν ήδη σε Καναδά, Νότιο Αφρική και ΗΠΑ. «Σκοπός αυτών των μουσουλμάνων είναι να προωθήσουν ένα προοδευτικό Ισλάμ» σχολιάζει η Florence Bergeaud-Blackler, ερευνήτρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Ερευνών και Μελετών του Μουσουλμανικού Κόσμου. Πολλοί θεωρούν επίσης ότι είναι μια ακόμα έκφραση νεαρών μουσουλμάνων που αμφισβητούν τις παραδοσιακές ερμηνείες του Κρανίου, θεωρώντας τες υπέρ-συντηρητικές.

Ιn.reuters.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου