ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Τι μας ελκύει περισσότερο σε άνδρες και γυναίκες


Το να είναι ένας άνδρας χαρούμενος και...

"φωτεινός" δεν αποτελεί πάντα συνταγή επιτυχίας, τουλάχιστον με το άλλο φύλο. Μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα διαπίστωσε ότι οι βαρείς και μελαγχολικοί άνδρες αρέσουν περισσότερο στις γυναίκες, ενώ αντίθετα οι ανάλαφρες και χαμογελαστές είναι αυτές που έλκουν περισσότερο τους άνδρες. Για πρώτη φορά, μια επιστημονική μελέτη ανακαλύπτει ότι το χαμόγελο δεν είναι εξίσου σέξι για τα
δύο φύλα και δείχνει ότι η "αποτύπωση" της ευτυχίας στο πρόσωπο, μέσω του χαμόγελου, είναι ένα πρωτίστως γυναικείο σεξουαλικά επιθυμητό χαρακτηριστικό και όχι ανδρικό.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Τζέσικα Τρέισι του Τμήματος Ψυχολογίας του πανεπιστημίου British Columbia, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Emotion" (Συναίσθημα) του Αμερικανικού Ψυχολογικού Συλλόγου, στην οποία αναφέρεται το πρακτορείο Ρόιτερ, έδειξαν εκατοντάδες φωτογραφίες του αντίθετου φύλου, οι οποίες έδειχναν ανθρώπους με διαφορετικές συναισθηματικές καταστάσεις, σε περίπου 1.000 άτομα, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι στη συνέχεια κλήθηκαν να "βαθμολογήσουν" τις φωτογραφίες, ανάλογα με το βαθμό σεξουαλικής γοητείας.

Διαπιστώθηκε, έτσι, ότι οι άνδρες που θέλουν να "ρίξουν" μια γυναίκα, έχουν αυξημένες πιθανότητες να το πετύχουν αν δείχνουν μελαγχολικοί και, παράλληλα, αποπνέουν δύναμη και περηφάνια (ψηλά το κεφάλι, φουσκωμένο το στήθος κλπ.). Λιγότερο σέξι δείχνουν οι ελαφρώς ντροπαλοί, οι οποίοι, πάντως, είναι περισσότερο γοητευτικοί σε σχέση με όσους δείχνουν πολύ χαρούμενοι και ανάλαφροι ή κάπως ένοχοι.

Αντίθετα, οι άνδρες προτιμούν πρωτίστως τα χαμογελαστά γυναικεία πρόσωπα και πολύ λίγο έλκονται σεξουαλικά από γυναίκες που αποπνέουν αυτοπεποίθηση και περηφάνια. «Οι άνδρες που χαμογελούν δεν θεωρούνται ιδιαίτερα ελκυστικοί από τις γυναίκες. Αντίθετα, οι γυναίκες που χαμογελούν είναι απολύτως ελκυστικές. Με διαφορά, αυτή η έκφραση είναι η πιο γοητευτική που μπορεί να πάρει μια γυναίκα», δήλωσε η Τρέισι.

Οι ερευνητές δεν είναι βέβαιοι γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα, πάντως θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι έχει βαθιές εξελικτικές ρίζες, αλλά και πολιτισμικές. Πιθανώς, όπως είπαν, ένα μεγάλο χαμόγελο κάνει έναν άνδρα να χάνει την αρρενωπότητά του (τον δείχνει λιγότερο κυριαρχικό και δυνατό) ή τον εμφανίζει... απελπισμένο για σεξ.

Επιπλέον, η έρευνα ενισχύει την αντίληψη -που έχει φανεί και από άλλες μελέτες- ότι οι γυναίκες έλκονται από τα "κακά παιδιά". Παράλληλα όμως -και αυτό ισχύει και για τα δύο φύλα- οι άνθρωποι δεν παύουν να βρίσκουν το άλλο φύλο αρκετά γοητευτικό, όταν διαπιστώνουν πάνω του -στις εκφράσεις του προσώπου και στη "γλώσσα" του σώματος- μια ελαφρά συστολή.

Από την άλλη, οι ερευνητές διευκρίνισαν ότι τα συμπεράσματά τους αφορούν μόνο την πρώτη "σέξι" εντύπωση και καθόλου δεν συμβουλεύουν τους άνδρες να υιοθετήσουν ένα μελαγχολικό και βαρύ στιλ στην μακρόχρονη σχέση με μια γυναίκα, γιατί κάτι τέτοιο πιθανότατα θα γυρίσει "μπούμερανγκ" σε βάρος τους.

kamikazi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου