ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Το τέλος του φορολογικού παράδεισου της Κύπρου φέρνει το Μνημόνιο

Μοιραστείτε το στο facebook
Ένα νέο… Αττίλα, αυτή τη φορά οικονομικό κι όχι εξ Ανατολών, αλλά εκ Δυσμάς, θα ζήσει τα επόμενα χρόνια η Κύπρος μετά την υπογραφή του Μνημονίου..
Κι αν θέλετε να πούμε την αλήθεια, ο βασικός υπαίτιος της καταστροφής της κυπριακής οικονομίας που την εξανάγκασε να υπογράψει συμφωνία με την τρόικα, είναι καθαρά η Ελλάδα. Οι κυπριακές τράπεζες εκτέθηκαν στα ελληνικά τοξικά ομόλογα, κουρεύτηκαν και τελικά προκάλεσαν σεισμό στην οικονομία. Έτσι η κυπριακή κυβέρνηση αποφάσισε να μπει στο μνημόνιο διότι η κατάρρευση των τραπεζών θα οδηγούσε σε κατάρρευση και της οικονομίας.
Ήδη, όπως όλα δείχνουν, θα χρειαστούν περί τα 10 δις ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών που ακολουθούν τη μοίρα των ελληνικών και κινδυνεύουν να παραδώσουν το τιμόνι στους ξένους.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η τηλεόραση του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, από τη μέχρι τώρα μελέτη των δεδομένων της Πίμκο το ποσό αναμένεται να είναι γύρω στα 9.3 δισ.ευρώ κατ’ ανώτατο όριο. Στο ποσό περιλαμβάνεται και το ποσό του 1.8 δισ.ευρώ που έχει ήδη δοθεί από το κράτος στη Λαϊκή Τράπεζα, το οποίο δεν θα έχει πρόσθετες επιπτώσεις στο δημόσιο χρέος.
Η τρόικα είχε περιλάβει στο μνημόνιο ένα προκαταρκτικό ποσό 10 δισ. ευρώ για τις τράπεζες. Το ποσό ανακεφαλαιοποίησης, από το οποίο θα εξαρτηθεί κατά πόσο το δημόσιο χρέος θα είναι διαχειρίσιμο, δηλαδή κάτω από το επίπεδο του 120% του ΑΕΠ, αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα τη Δευτέρα.
Ωστόσο, θα πρέπει να επισημάνουμε ένα σοβαρό κίνδυνο για την Κύπρο. Η παράδοση των κλειδιών των τραπεζών της στους ξένους δανειστές μέσω της ανακεφαλαιοποίησης ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο στους Ευρωπαίους να έχουν πλήρη στοιχεία για τους πελάτες των κυπριακών τραπεζών. Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό για την Κύπρο; Χιλιάδες πελάτες της που κρύβονταν πίσω από την ανωνυμία μιας τραπεζικής κατάθεσης, θα γίνουν γνωστοί στις Βρυξέλλες και στις κοινοτικές αρχές και φυσικά και στο ΔΝΤ.
Αν αυτό δε σημάνει το τέλος του άλλοτε φορολογικού παράδεισου της Κύπρου, τότε τι σημαίνει;
Λέτε γι’ αυτό το λόγο να έβαλε τα κλάματα ο Πρόεδρος Χριστόφιας;
Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου