ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Στα λευκά τα χιονοδρομικά της χώρας

Μοιραστείτε το στο facebook
Οι πρώτες πυκνές νιφάδες χιονιού έκαναν την εμφάνισή τους στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας. Σε αρκετά βουνά το τοπίο «άσπρισε»...
ολότελα και οι υπεύθυνοι «τρίβουν» τα χέρια τους από ικανοποίηση καθώς ο χειμώνας φαίνεται πως ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τα 40 εκατοστά έφτασε το χιόνι στο Πισοδέρι της Φλώρινας, τα 30 εκατ. στη Βασιλίτσα Γρεβενών, τα 25 εκατ. στο Καρπενήσι και τα 10 εκατ. στα «3-5 Πηγάδια» της Νάουσας.

Στα «λευκά» ντύθηκαν, επίσης, το Καϊμακτσαλάν Πέλλας και το Σέλι Ημαθίας, εκεί όπου σημειώθηκαν το πρωί και οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες, -10 και -6 βαθμοί Κελσίου, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις αναμένονται νέες χιονοπτώσεις αλλά και τσουχτερό κρύο το Σαββατοκύριακο. Σε περίπτωση που επαληθευτούν, τα χιονοδρομικά κέντρα θα μπορέσουν να ανοίξουν τις πύλες τους για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

«Έχουν πέσει τα πρώτα χιόνια στις κορυφές των βουνών. Εάν πέσει άλλη μία τέτοια ποσότητα χιονιού τις επόμενες ημέρες θα στρωθούν οι πίστες και θα ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα. Ο χειμώνας ξεκίνησε θετικά και στόχος μας να μπορέσουμε να υποδεχτούμε τον κόσμο πριν από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδας και υπεύθυνος στα «3-5 Πηγάδια» της Νάουσας Χρήστος Παππάς.

Οι εργασίες συντήρησης των αναβατήρων, ο καθαρισμός των μονοπατιών και η διαμόρφωση των πιστών έχουν ήδη ολοκληρωθεί και ο Δεκέμβρης φαίνεται να ξεκίνησε καλά για τους λάτρεις του σκι και του σνόουμπορντ, που μπορούν να αρχίσουν σιγά -σιγά να ετοιμάζουν τον εξοπλισμό τους. Μάλιστα, υπάρχουν και χιονοδρομικά που διαθέτουν τεχνητή χιόνωση, τα οποία και θα λειτουργήσουν νωρίτερα.

Στο μεταξύ, ως θετικό βήμα προς την ενίσχυση του χειμερινού τουρισμού και των χειμερινών αθλημάτων χαρακτηρίζουν οι υπεύθυνοι των χιονοδρομικών κέντρων την απόφαση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου να εγκρίνει τη χορήγηση αιγίδας για το 1ο πανελλήνιο πρωτάθλημα μαθητών και φοιτητών.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο χιονοδρομικό κέντρο Σελίου, στις 17 και 18 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Χιονιού και μπορούν να συμμετέχουν οποιοσδήποτε μαθητής, αρχάριος ή έμπειρος στο σκι.

«Τέτοιες παρεμβάσεις είναι σημαντικές γιατί η πολιτεία δείχνει να αντιλαμβάνεται πως και τα χειμερινά αθλήματα χρήζουν προσοχής. Είναι σημαντικό να εμπλέκεται η εκπαίδευση με τα χιονοδρομικά κέντρα. Θα ήταν εξίσου ευχάριστο οι μαθητές μέσα από σχολικά προγράμματα και μονοήμερες εκδρομές να είχαν επαφή με το βουνό και το σκι» πρόσθεσε ο κ. Παππάς.  

ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου