ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Να φοράς σουτιέν ή να μη φοράς;

Μοιραστείτε το στο facebook
Όπως ισχυρίζονται οι επιστήμονες το παραπάνω δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο μια φήμη. Η ιδέα ότι το σουτιέν μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του..
μαστού πράγματι ξεκίνησε τη δεκαετία του ΄90, στη λογική πως ο στηθόδεσμος και ειδικότερα αυτός με μπανέλα, πιέζει λεμφαδένες και οδηγεί σε μια συσσώρευση τοξινών στο στήθος.
Ωστόσο, σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία, δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι οι λεμφαδένες συμπιέζονται από τον στηθόδεσμο. Όπως λένε, η αβεβαιότητα για τα αίτια πρόκλησης καρκίνου του μαστού είναι αυτή που προκαλεί φόβο και οδηγεί σε τέτοιου είδους συμπεράσματα.
Η ιδέα του καρκίνου που προκαλείται από τα σουτιέν προέρχεται από την ανθρώπινη επιθυμία να εξηγήσουμε την ασθένεια αυτή που μας προκαλεί φόβο και αβεβαιότητα, εξηγούν. Με απλά λόγια, οι άνθρωποι ψάχνουμε για κάτι να κατηγορήσουμε, ελπίζοντας ότι αν αποφεύγουμε να φοράμε σουτιέν μπορούμε να αποφύγουμε τον καρκίνο του μαστού.
Οι πραγματικοί κίνδυνοι για καρκίνο του μαστού
* Ενώ τα ποσοστά καρκίνου του μαστού διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή, υπάρχουν πολλοί παράγοντες κινδύνου, όπως η διατροφή, η άσκηση και ο τρόπος ζωής, που είναι πιο πειστικές εξηγήσεις για την ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού. Τα παραπάνω σου δίνουν έναν καλό λόγο για να κόψεις το κάπνισμα και να ξεκινήσεις την άσκηση!
* Σε χώρες όπου οι άνθρωποι έχουν μικρότερη πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη, ο καρκίνος του μαστού δεν διαγιγνώσκεται συχνά ή τουλάχιστον έγκαιρα. Οπότε καταλαβαίνεις τη σημασία που έχει η πρόληψη.
* Η ηλικία και η γενετική είναι παράγοντες που επηρεάζουν την πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του μαστού. Αν λοιπόν υπάρχει κληρονομικότητα φρόντισε να μην αμελείς να κάνεις μαστογραφία αλλά και αυτοεξέταση συχνά.
Όπως λένε οι ειδικοί είναι ασφαλές να φοράς στηθόδεσμο, ωστόσο, αν συνεχίζεις να ανησυχείς συζήτησε το θέμα με τον προσωπικό σου γιατρό. Γνωρίζοντας τους πραγματικούς παράγοντες κινδύνου και κάνοντας υγιείς επιλογές στον τρόπο ζωής μειώνεις τον κίνδυνο, ακόμη και φορώντας το αγαπημένο σου σουιέν!

womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου