ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ οι αρχαιολόγοι που εισήλθαν σε τάφο των Μάγια για πρώτη φορά!

Μοιραστείτε το στο facebook
Το κόκκινο-αίμα στους τοίχους είναι το στοιχείο που έπληξε τους αρχαιολόγους του « Εθνικού Ινστιτούτου του Μεξικού, Ανθρωπολογίας και Ιστορίας..
( INAH ), που για πρώτη φορά είχαν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν έναν τάφο 1.500 χρόνων, που η ύπαρξη του ήταν γνωστή από το 1999, αλλά δεν ήταν σε θέση να εισέλθουν μέσα, ενώ τώρα εισήλθαν χάρη σε ένα ανιχνευτή εξοπλισμένο με μία μίνι φωτογραφική μηχανή.Εκτός από τα κόκκινα έργα ζωγραφικής, ο τάφος περιέχει επίσης 11 πλοία και διάφορα κομμάτια από νεφρίτη.
Το κόκκινο σύμβολο του αίματος ήταν δύναμη ζωής για τους Μάγια, που συχνά χρησιμοποιούνται για να διακοσμήσουν τους τάφους των βασιλέων, λέει ο David Stuart του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Όστιν. Αλλά η ταυτότητα του επιβάτη του δεν είναι ακόμη γνωστή.
Ο τάφος βρίσκεται στο Palenque, στο νότιο Μεξικό, που ήταν ένα σημαντικό πολιτικό και θρησκευτικό κέντρο των Μάγια 500 - 700 π.Χ., και είναι τώρα ένας από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους στην Αμερική.
Πιστεύεται ότι ο τάφος φρουρεί τα ερείπια του B'ahlam K'uk » , ο οποίος βασίλεψε 431 - 435 μ.Χ. και ήταν ο ιδρυτής της δυναστείας Pakal . Όμως, σύμφωνα με τους ερευνητές, το στυλ του τάφου αναφέρονται σε μεταγενέστερη περίοδο. Η Palenque ήταν μία από τις μεγαλύτερες πόλεις των Μάγια, όπου οι αρχαιολόγοι έχουν βρει πληθώρα επιγραφές, ανάγλυφα, και αρχιτεκτονικές δομές τεράστιας επιστημονικής αξίας.
Η έλλειψη πρόσβασης στον τάφο, σημαίνει ότι αυτές οι εννέα ανθρώπινες φιγούρες που υπάρχουν ζωγραφισμένες στους τοίχους του τάφου διατηρήθηκαν. Δεν ξέρουμε ποιος ή τι αντιπροσωπεύουν αυτά τα στοιχεία, αλλά από το ύφος του σχεδιασμού χρονολογούνται μεταξύ 400 και 550 μ.Χ., που αντιστοιχεί στην πρώτη φάση των πόλεων-κρατών των Μάγια.
Οι βυσσινί τοιχογραφίες οι οποίες είναι το κύριο χαρακτηριστικό του τάφου είναι πραγματικά αρκετά ασυνήθιστες για το Palenque, τοποθεσία γνωστή για την πολύ ρεαλιστικές εικόνες, λέει ο Στιούαρτ, ενώ μοιάζουν σαν να ήταν ζωγραφισμένες με βιασύνη. Η αυτοκρατορία των Μάγια, 250 - 900 μ.Χ. εκτείνεται από το νότιο Μεξικό και τη Γουατεμάλα, μέσω του βόρειου Μπελίζ.
Η απεικόνιση των εννέα προγόνων φαίνεται να βρίσκεται και σε άλλες πραγματικές ταφές του Παλένκε, όπως το μεγάλο τάφο του ίδιου του Pakal που βρίσκεται στο ναό των επιγραφών.
Αν ο νέος τάφος, όπως υποψιάζονται οι ερευνητές, είναι μεγαλύτερος από των Pakal, θα μπορούσε να προσφέρει πολύτιμα στοιχεία για την περίοδο πριν από το διάσημο βασιλιά.
Μελλοντικές ανασκαφές θα βοηθήσουν να προσδιορίσουν με βεβαιότητα την ταυτότητα του νεκρού. Η ομάδα INAH αποτελείται από περίπου 60 άτομα, αλλά στον τάφο μπορεί να εισέλθουν κατ 'ανώτατο όριο σε ομάδες των δύο ή τριών, και είναι εξοπλισμένοι με ειδικές στολές για να αποφεύγεται η αλλοίωση της θερμοκρασίας και υγρασίας στο εσωτερικό του.



ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ οι αρχαιολόγοι που εισήλθαν σε τάφο των Μάγια για πρώτη φορά!

ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ οι αρχαιολόγοι που εισήλθαν σε τάφο των Μάγια για πρώτη φορά!

ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ οι αρχαιολόγοι που εισήλθαν σε τάφο των Μάγια για πρώτη φορά!

logiosermis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου