ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

«Ανεπαρκείς οι εξηγήσεις Παπαντωνίου»

Μοιραστείτε το στο facebook
Έκθετος παραμένει ο Γιάννος Παπαντωνίου, καθώς η απάντηση που έστειλε στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής για τις σοβαρές..
αποκλίσεις που βρέθηκαν στις καταθέσεις του δεν ικανοποιούν τη Βουλή, η οποία ζητεί εκ νέου εξηγήσεις. Ταυτόχρονα, για την εμπλοκή της συζύγου του στη λίστα Λαγκάρντ δε λέει κουβέντα, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι δεν αναγνωρίζει την ύπαρξή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Real News, ο Γιάννος Παπαντωνίου αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του: «Τα εισοδήματα μου για την περίοδο 1996-2006 έχουν ελεγχθεί και έχει συνταχθεί ειδικό πόρισμα από την Επιτροπή Siemens».


Μόνο που σε αντίθεση με αυτό που πίστευε ο πρώην υπουργός, ο έλεγχος έδειξε σοβαρές παρατυπίες. Ο Γ. Παπαντωνίου είχε καταθέσει όλους τους λογαριασμούς που είχε σε ελληνικές τράπεζες, για να βοηθήσει τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών.


Η έρευνα ολοκληρώθηκε με τη διαφορά ότι οι ορκωτοί λογιστές διαπίστωσαν παρατυπίες στο πόρισμα που εκδόθηκε το Νοέμβριο του 2010 από τον τότε πρόεδρο της επιτροπής οικονομικών των κομμάτων Βαγγέλη Αργύρη. Το πόρισμα εστάλη στην Εξεταστική Επιτροπή της Siemens. Δυστυχώς, λίγο αργότερα η Εξεταστική Επιτροπή ολοκλήρωσε τις εργασίες της, εξέδωσε πόρισμα στις 25 Ιανουαρίου 2011 και το θέμα Παπαντωνίου έμεινε μετέωρο.


Εκείνο το πόρισμα απέστειλε τώρα η Βουλή στον Γ. Παπαντωνίου, το οποίο καταλήγει ως εξής: «Δεν θεωρήθηκαν επαρκείς οι εξηγήσεις και παρέμεινε ανοικτό το θέμα».


Πληροφορίες αναφέρουν ότι τότε ο Γ. Παπαντωνίου δήλωσε συγκεκριμένο λογαριασμό στον οποίο είχε καταθέσει το 1996 ένα μεγάλο ποσό, το οποίο όμως δεν βρέθηκε δηλωμένο στο πόθεν έσχες του συγκεκριμένου έτους, ενώ αποκλίσεις εντοπίστηκαν και σε άλλα έτη.


Η Επιτροπή της Βουλής κατέστησε σαφές στον κ. Παπαντωνίου ότι η Βουλή έχει υποχρέωση να επαναλάβει αναδρομικό έλεγχο από το 1974 μέχρι και το 2006. Η Βουλή θα περιμένει μέχρι την εκπνοή των 20 ημερών, δηλαδή μέχρι τα Χριστούγεννα. Αν μέχρι τότε δεν υπάρχει κάτι νεότερο, ο πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες Θανάσης Νάκος είναι υποχρεωμένος από το νόμο να διαβιβάσει το πόρισμα στον Εισαγγελέα Εφετών, στο ΣΔΟΕ, στην Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος και στο Ελεγκτικό Συνέδριο, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να συνεχίσουν την έρευνα για να αποφανθούν αν δικαιολογούνται οι αποκλίσεις.


Σιωπή για τη λίστα Λαγκάρντ

Ταυτόχρονα, η Επιτροπή της Βουλής ολοκλήρωσε μέσα σε είκοσι μέρες και τον έλεγχο που είχε ζητήσει στις 8 Νοεμβρίου ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης για την εμπλοκή της συζύγου του Γ. Παπαντωνίου στη λίστα Λαγκάρντ.

Οι ορκωτοί λογιστές έκαναν αντιπαράθεση στα εξτρέ που τους είχε δώσει ο οικονομικός εισαγγελέας με τα πόθεν έσχες της περιόδου 2005-2007 και διαπίστωσαν ότι η σύζυγος Παπαντωνίου ουδέποτε είχε δηλώσει αυτά τα χρήματα στη δήλωση που υπέβαλε.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρ. Κουράκου είχε το 2005 στο συγκεκριμένο λογαριασμό το ποσό του 1,7 εκατ. δολαρίων. Ο ίδιος λογαριασμός το 2007 εμφάνιζε το ποσό των 2,2 εκατ. δολαρίων μαζί με τους προβλεπόμενους τόκους.

Εντύπωση προκαλεί ότι ο Γ. Παπαντωνίου αν και κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις και για την υπόθεση της συζύγου του, δεν αναφέρει το παραμικρό στην απάντησή του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου