ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Απολύσεις και στον “Ριζοσπάστη”

Μοιραστείτε το στο facebook
Τα τελευταία δύο χρόνια της μεγάλης κρίσης και στα μέσα ενημέρωσης, έχουν χαθεί σχεδόν 5.000 θέσεις δημοσιογράφων ενώ χιλιάδες είναι οι θέσεις τεχνικών,.
διοικητικών, διαφημιστών κ.λπ. Κάθε απώλεια θέσης εργασίας ασφαλώς δεν είναι καθόλου καλό νέο. Το ίδιο λοιπόν λέμε και για το χαμό που γίνεται αυτή την περίοδο στο Ριζοσπάστη όπου το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ ανακοίνωσε στην… ΚΟΒ της εφημερίδας ότι θα κάνει απολύσεις γιατί τους χτύπησε η κρίση.
Τα προηγούμενα χρόνια, δημοσιογράφοι μέλη της Ένωσης Συντακτών, κι όχι μόνο, πήγαιναν στα μέσα ενημέρωσης που γίνονταν απολύσεις κι έβριζαν τους ανάλγητους κεφαλαιοκράτες που διώχνουν τον κοσμάκη. Μάλιστα, στελέχη του ΠΑΜΕ, από τα σκληροπυρηνικά, έστηναν απεργίες, έβαζαν ομάδες περιφρούρησης, προπηλάκιζαν όσους ήταν εναντίον τους, έκαναν ντου σε εφημερίδες και κανάλια διότι τότε «έκαναν επανάσταση» στους άθλιους πλουτοκράτες των μέσων ενημέρωσης. Τώρα που οι σύντροφοι του πολιτικού γραφείου που δεν είναι κεφαλαιοκράτες, κάνουν απολύσεις, τι έχουν να πουν όλοι αυτοί οι συνδικαλισταράδες που έκαναν την επαναστατική γυμναστική τους στου κασίδη το κεφάλι;
Μάλιστα, ο Ριζοσπάστης που υπερασπίζεται πάντα τα δικαιώματα των εργατών έχει το θράσος να δημοσιεύει και άρθρο εξαπολύοντας επίθεση σε όσους γράφουν για τις απολύσεις. Γράφει στο άρθρο:
«Μιλάνε και γράφουν για τις απολύσεις στον «Ριζοσπάστη» εκείνα τα ΜΜΕ που, με λύσσα υπερασπίζονται ένα σύστημα σάπιο, που τρέφεται από τη μαζική ανεργία, που γεννά φτώχεια και εξαθλίωση, που δεν μπορεί και δε θέλει να εξασφαλίσει στους άνεργους μέτρα ουσιαστικής προστασίας, όπως ζητάει το ΚΚΕ και παλεύουν τα ταξικά συνδικάτα” αναφέρει το άρθρο και επισημαίνει ότι “κουνάνε το δάχτυλο στο ΚΚΕ” εκείνοι που βρέθηκαν απέναντι σε κάθε εργατικό αγώνα, ενώ στις επιχειρήσεις τους έχουν σαρώσει κάθε εργατικό δικαίωμα.
Υπογραμμίζει, επίσης, ότι τα ΜΜΕ των επιχειρηματιών-ιδιοκτητών που επιτίθενται στο ΚΚΕ “είναι επιχειρήσεις που χρηματοδοτούνται από άλλες οικονομικές δραστηριότητες, αφού ανήκουν σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, εισηγμένους στο χρηματιστήριο, ενώ στα κανάλια και τις εφημερίδες τους οργιάζουν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι απολύσεις, οι κάθε είδους εκβιασμοί“.
Ο «Ριζοσπάστης», ο «902», η «Τυποεκδοτική» δεν είναι καπιταλιστικές επιχειρήσεις. Δε λειτουργούν με σκοπό το καπιταλιστικό κέρδος. Είναι επιχειρήσεις και Μέσα προπαγάνδας της πολιτικής και των θέσεων του ΚΚΕ. Το εκδοτικό του Κόμματος έχει στόχο να διασφαλίσει ότι η φωνή του θα ακούγεται κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και αποκλεισμούς” αναφέρει το άρθρο, στο οποίο υπενθυμίζεται ότι, το ΚΚΕ έχει ενημερώσει με δημόσιες παρεμβάσεις για την δύσκολη οικονομική κατάσταση που επιδεινώθηκε και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και “οδήγησε στην υπαγωγή της «Τυποεκδοτικής» στο άρθρο 99 και στο κλείσιμο του τηλεοπτικού «902» με τις αναγκαστικές αυτές επιλογές να ζημιώνουν πρώτα απ΄ όλα το ίδιο το κόμμα.”
Η μείωση του προσωπικού του «Ριζοσπάστη» έρχεται σε συνέχεια άλλων αποφάσεων για τον περιορισμό των εξόδων του κόμματος, που αφορούν πρώτα και κύρια τα επαγγελματικά του στελέχη, μέλη και στελέχη που εργάζονται στο ΚΚΕ, για να μπορεί να ανταποκρίνεται στη δράση του. Ακόμα και στο «Ριζοσπάστη», η απόφαση για μείωση του προσωπικού πάρθηκε αφού εξαντλήθηκε κάθε άλλο μέσο, που δεν έθιγε τους εργαζόμενους στην εφημερίδα. Δεν έγιναν μειώσεις μισθών, όπως σε όλα τα αστικά ΜΜΕ” επισημαίνεται στο κείμενο, το οποίο καταλήγει:
Και η κρίση δείχνει πως το παλιό σάπισε και πως οι εποχές που ζούμε κυοφορούν το καινούργιο. ΄Όλοι εμείς που το κόμμα μάς χρέωσε στη δουλειά του ΄Ριζοσπάστη΄ ο οποίος επί 94 χρόνια στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό των εργαζομένων, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να ανταποκριθούμε“.
Βέβαια, ο Ριζοσπάστης ξεχνά τα προνομιακά συμβόλαια για εκτυπώσεις στα πιεστήριά του και τις «χορηγίες» κάποιων επιχειρηματιών. Αλλά όλα αυτά είναι καπιταλιστικά, δεν έχουν να κάνουν με το καλό ΚΚΕ.
Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου