ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Πρέπει να υπάρχει και τσίπα κύριε Τσίπρα

Μοιραστείτε το στο facebook
Σε μια αμιγώς πολιτική ομιλία που απουσίαζε παντελώς το σχέδιο για την οικονομία και για την Ελλάδα και με τσιτάτα και συνθήματα από αυτά που ακούγαμε..
τις προηγούμενες δεκαετίες γι’ αυτό και καταστραφήκαμε, αναλώθηκε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα χθες το βράδυ στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρόεδρος Αλέξης επιχείρησε να δώσει ένα τόνο ενότητας στις συνιστώσες που άλλη γέρνει από τη μια και άλλη από την άλλη. Μίλησε για το σοσιαλισμό του 21ου αιώνα και για «ένα κόμμα της κοινωνίας και όχι ένα κόμμα του κράτους και του συστήματος, να φτιαχτεί ένα κόμμα εργαζομένων και όχι κόμμα ειδικών».
Έκανε λόγο για ρήξεις και μεταρρυθμίσεις, για καταγγελία του Μνημονίου και μια μάχη στο κατεστημένο. «Συγκροτούμε έναν πολιτικό φορέα δημοκρατικό, συμμετοχικό, ζωντανό. Που πρώτα θα παλεύει στο εσωτερικό του για να μην νικήσει η συντήρηση, για να μην γίνει ποτέ κατεστημένο».
Είπε ότι είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν (ο Λαφαζάνης από κάτω μάλλον θα έβγαζε φωτιές) τονίζοντας:
«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη ευθύνη. Σαν έτοιμοι από καιρό. Αφού οι αναλύσεις και οι προβλέψεις μας εδώ και χρόνια -όπως παραδέχονται όλοι πια εντός και εκτός Ελλάδας- δικαιώθηκαν πλήρως, μπορούμε να αναλάβουμε την διακυβέρνηση του τόπου».
Το κλειδί είναι η λέξη δικαιώθηκαν. Δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια έκαναν αναλύσεις και έπεσαν μέσα σε όλα. Το γεγονός ότι πριν μια εβδομάδα έλεγαν ότι δε θα πάρουμε τη δόση, ότι η κυβέρνηση ηττήθηκε, ότι η Ευρώπη μας εγκατέλειψε και άλλα πολλά που διαψεύστηκαν γρήγορα, δεν πτόησε το «αριστερό αγόρι»
Συνεχίζοντας την ομιλία του επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης και των κομμάτων που την υποστηρίζουν λέγοντας ότι «απέναντί μας έχουμε ένα κλειστό κύκλωμα. Ένα κατεστημένο που δε μπορεί να παράξει τίποτα καινούργιο, τίποτα δημιουργικό.
Από το σύστημα προπαγάνδας του μνημονιακού κατεστημένου, από αυτό το ενιαίο πια κέντρο εκδοτών, καναλαρχών και γραφείων επικοινωνίας των τριών μνημονιακών κομμάτων, το τελευταίο διάστημα εκπορεύεται το ίδιο μονότονο μήνυμα. Αφού απέτυχαν να μας αντιμετωπίσουν με τις ανιστόρητες θεωρίες τους περί των δύο άκρων, σήμερα μας λένε πως θέλουμε να μοιάσουμε με κομμάτια του πολιτικού συστήματος που σήμερα καταρρέει και με τα κόμματα του χθες».
Τώρα του φταίνε τα μίντια για τη θεωρία των άκρων. Ο Παναγούλης που απειλεί με λιντσαρίσματα δεν είναι άκρο; Ο άλλος που μίλαγε για «κουτσό» Σόιμπλε τι ήταν; Το στέλεχος που ζητούσε επανάσταση με τα όπλα στους δρόμους τι ήταν;
Όλοι οι άλλοι που μας απειλούν με επιστροφή στη δραχμή τι είναι; Και οι φίλοι του κ. Τσίπρα που ανέχονται τη μπαχαλοποίηση των πανεπιστημίων δεν είναι άκρα;
Πρότεινε σε όλους τους ψηφοφόρους «να εμπιστευτούν μία αριστερή κυβέρνηση. Να εμπιστευτούν μία δημοκρατική κυβέρνηση, μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας».
Έχει χάσει κάθε μέτρο ο κ. Τσίπρας που θεωρεί εαυτόν μοναδικό δημοκράτη. Κι όλους τους άλλους τι τους θεωρεί δηλαδή;
Κατηγόρησε τις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς και ιδίως το ΚΚΕ υποστηρίζοντας ότι «την εχθρότητα, όμως, και ειδικά την εχθρότητα που προέρχεται από δυνάμεις της αριστεράς, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε. Μας προκαλεί θλίψη και πολλά ερωτηματικά η στάση της ηγεσίας του ΚΚΕ. Μας ενοχλεί, όμως, να μας ασκείται κριτική από τα αριστερά μας με τα επιχειρήματα της δεξιάς».
Άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Σαμαρά τονίζοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση στη πραγματικότητα δε κυβερνά, παριστάνει ότι κυβερνά. Ακολουθεί πιστά την γραμμή ό,τι πουν οι δανειστές».
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας είπε ότι σήμερα «ήρθε η ώρα όλοι μαζί να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα. Για το νέο κόμμα της αριστεράς και των δημοκρατικών δυνάμεων. Για το νέο κόμμα του σοσιαλισμού του 21ου αιώνα».
Η ομιλία του λοιπόν γράφτηκε με τον τρόπο που θα άρεσε σε στελέχη όπως ο… Γιώργος Πάντζας. Γιατί στους ανθρώπους που είναι ρεαλιστές, που βλέπουν που πάει η οικονομία, η Ευρώπη και ο κόσμος, δε μπορεί να άρεσε. Ούτε μια πρόταση για το πώς αυτή η χώρα θα πορευτεί τα επόμενα χρόνια. Με τι λεφτά; Με τα πετρέλαια του Τσάβες;
Καμιά απάντηση στα κρίσιμα θέματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία. Τι γίνεται με τη βόμβα της λαθρομετανάστευσης; Τι γίνεται με τα πανεπιστήμια, με τους ανέργους; Πώς θα βρουν δουλειά όταν δε γίνονται επενδύσεις στην Ελλάδα κι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί τους υποψήφιους επενδυτές ότι θα τους στείλει στα δικαστήρια;
Πώς θα αποκαταστήσει τις αδικίες ο κ. Τσίπρας; Με τα δανεικά από τη Ρωσία;
Και το κυριότερο: Μιλά ο κ. Τσίπρας για επιστροφή στο λαό από αγνούς αγωνιστές της Αριστεράς. Είδε το ακροατήριό του; Αγνοί αγωνιστές είναι ο Κοτσακάς, η Κατσέλη, ο Αρσένης, η Σακοράφα, ο Κουρουμπλής, ο Μιχελογιαννάκης και όλοι οι πασοκοαναθρεμμένοι;
Πρέπει να υπάρχει και λίγη… τσίπα κύριε Τσίπρα.
Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου