ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Παπαρήγα:Ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται σε πολύ πιό συντηρητική σοσιαλδημοκρατία από εκείνη της μεταπολίτευσης

Μοιραστείτε το στο facebook
Επίθεση στην κυβέρνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή εξαπέλυσε η γγ του ΚΚΕ, μιλώντας σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη για τα 94 χρόνια του ΚΚΕ..

Επισήμανε ότι «δεν είναι ανεξήγητο όταν έχουν φθαρεί στην λαϊκή συνείδηση τα αστικά κόμματα, να αντικατασταθεί το ψηφοδέλτιο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως δεν είναι ανεξήγητο σήμερα να ψηφίζεται η εθνικοσοσιαλιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, γνήσιο παιδί του συστήματος, χρυσή εφεδρεία του κεφαλαίου».
Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στη Διακήρυξη του, που παρουσιάστηκε στην πανελλαδική συνδιάσκεψη, είχε ολόκληρες φράσεις «αντιγραφή» από θέσεις ακόμα και ορολογίες του ΚΚΕ. Είπε ότι το ΚΚΕ δεν ισοπεδώνει τις διαφορές ανάμεσα στην τρικομματική κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά παρατήρησε πως αυτές δεν απειλούν καθόλου την βιωσιμότητα και μακροβιότητα της φιλομονοπωλιακής πολιτικής.
«Η πρόσφατη συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ λογικά πρέπει να βάλει τέρμα στις αυταπάτες αριστερών αγωνιστών, βασανισμένων από προβλήματα αγωνιστών. Πήρε κλίση καθαρά πιο δεξιά από το φραστικό αριστερό προσωπείο που ντύθηκε στις δύο πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις. Σκεφτείτε τι θα γίνει αν πάρει στα χέρια του την διακυβέρνηση» είπε η γγ του ΚΚΕ και πρόσθεσε:
«Η ΝΔ ως αυθεντικό κόμμα της αστικής τάξης, του κεφαλαίου δεν άλλαξε και δεν αλλάζει, παραμένει ίδια και απαράλλακτη. Το ΠΑΣΟΚ, αστικό κόμμα εδώ και χρόνια, επίσης δεν αλλάζει, αποσαθρώνεται.
» Ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται σε σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία πολύ πιο συντηρητική από την σοσιαλδημοκρατία της μεταπολιτευτικής περιόδου. Σημαντικά τμήματα της αστικής τάξης ακόμα και στα πλαίσια του ευρωπαϊκού κατεστημένου, βλέπουν έστω προσωρινά μια εναλλακτική κυβερνητική λύση στο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, ένα φορέα που μπορεί να παίξει ρόλο στην περιθωριοποίηση του ριζοσπαστισμού, του ΚΚΕ.»
Η κ. Παπαρήγα σχολίασε τις συνεχείς αναφορές στους Μαρξ, Λένιν και Ένγκελς από τον πρωθυπουργό, τον Γ.Στουρνάρα ή άλλα στελέχη: «Δεν είναι η πρώτη φορά που οι θεμελιωτές της θεωρίας του επιστημονικού σοσιαλισμού γίνονται στόχος κακομεταχείρισης, μόνο να θυμίσω ότι οι χειρότεροι βασανιστές τους ήταν οι αυτοαποκαλούμενοι μαρξιστές» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Δήλωσε ότι το ΚΚΕ είναι υπερήφανο για την ιστορία του, αλλά έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι: «δεν βλέπουμε το Κόμμα μας ως το μαγικό ραβδί που θα λύσει τα λαϊκά προβλήματα. Το ΚΚΕ είναι η οργανωμένη συνειδητή πρωτοπορία της εργατικής τάξης.
» Τον 20ό και τον 21ο αιώνα είναι αδύνατο ένας λαός να γίνει πρωταγωνιστής μεγάλων κοινωνικών ανατροπών, να γίνει πρωταγωνιστής στον αγώνα για να κατακτήσει την δική του εξουσία, δίχως να συσπειρώνεται και να συνεργάζεται με μια έμπειρη πρωτοπορία, το ΚΚΕ που πρέπει να αποδειχθεί ότι είναι κόμμα παντός καιρού, σταθερό και έτοιμο σε κάθε φάση να κρατά γερά τον κρίκο χωρίς να χάνει την αλυσίδα. Αυτό το ΚΚΕ χρειάζεται ο τόπος για να γίνει ο λαός αφεντικό».
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου