ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΑΟΖ και Μεγάλη Κεντροδεξιά οι επόμενοι στόχοι Σαμαρά

Έξι κινήσεις που θα αλλάξουν την Ελλάδα

Μοιραστείτε το στο facebook

Και τώρα τι; Έχει σχέδιο ο Σαμαράς για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας ή θα αφήσει όπως έκαναν οι προηγούμενοι τη χώρα να βουλιάξει;.
Μπορεί να γίνει ένας νέο Εθνάρχης που θα ξεπεράσει διαχωριστικές γραμμές και θα ενώσει όλη τη χώρα σε μια εθνική προσπάθεια σε ένα όραμα που θα συνδυάζει τα καλά του παρελθόντος με τις προκλήσεις του μέλλοντος;
Είναι ερωτήσεις που κάνει κάθε άνθρωπος στη χώρα αυτή που θέλει να δει διέξοδο, θέλει να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον, πιστεύει ότι μόνο σε μια χώρα που δε θα είναι διχασμένη μπορεί να πάει μπροστά. Η διαπραγμάτευση με την τρόικα  «σφύριξε κι έληξε», τη δόση την πήραμε, θα πάρουμε και τις υπόλοιπες, δρομολογούνται αναπτυξιακές κινήσεις. Η απόφαση του πρωθυπουργού να δεχθεί τη Δευτέρα στο Μαξίμου τους επικεφαλής 16 πολυεθνικών εταιρειών που βρίσκονται στην Ελλάδα δεν είναι απλά συμβολική. Είναι μια κίνηση ηγετική, που ξεπερνά τα ταμπού κι απενοχοποιεί την επιχειρηματικότητα για χάρη της Ελλάδας. Όχι χωρίς κανόνες, αλλά με μια κοινή προσπάθεια να ξεκολλήσει η χώρα από το τέλμα.
Επομένως, εφόσον έχουν δρομολογηθεί κάποια πράγματα θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς τι θα κάνει τώρα αυτή η κυβέρνηση. Κι όμως, τώρα αρχίζει ο μεγάλος αγώνας και ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται ότι έχει φτιάξει έναν οδικό χάρτη για την πορεία της χώρας.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Antinews, αμέσως μετά τις γιορτές κι αφού έχουν κλείσει και τα τελευταία ανοικτά μέτωπα ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε μια σειρά από πρωτοβουλίες μείζονος σημασίας. Αποκλειστικά σας παρουσιάζουμε σήμερα τον οδικό χάρτη για την Ελλάδα των επόμενων δεκαετιών που έχει επεξεργαστεί ο κ. Σαμαράς. Αν θα προχωρήσουν όλες τους οι πρωτοβουλίες κι αν θα είναι επιτυχημένες, θα το δούμε και θα το κρίνουμε. Εχουμε και λέμε λοιπόν:
 1. Ανακήρυξη ΑΟΖ στο Αιγαίο τους επόμενους δύο μήνες …

κaι αφού πρώτα υπάρξει μια σοβαρή επεξεργασία όλων των δεδομένων, ενός λεπτομερούς οδικού χάρτη. Κυρίως το που θα γίνει η ΑΟΖ και πώς θα αντιμετωπιστούν οι εξ ανατολών απειλές. Όμως, ο πρωθυπουργός θεωρεί μείζονος σημασίας την ανακήρυξη ΑΟΖ καθώς οι εξελίξεις σχετικά με τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας, είναι ραγδαίες. Κανείς δε γνωρίζει αν η χώρα κάθεται πάνω σε μια πλούσια πηγή υδρογονανθράκων. Δε θα το μάθουμε ποτέ, όμως, αν δεν το ψάξουμε κι αυτό για να γίνει πρέπει να υπάρχει ΑΟΖ.  Άλλωστε, είναι μια πάγια θέση του Αντώνη Σαμαρά κι έχει επαναλάβει ότι σε χρόνο που θα είναι ο κατάλληλος, θα κάνει τις κινήσεις του. Η ώρα αυτή, λοιπόν έχει φτάσει.
2.  Επεξεργασία νέου νόμου για τη λαθρομετανάστευση.

Αν υπάρχουν καλά στο νόμο Ραγκούση ας μείνουν. Όμως, τα τραγικά λάθη αυτού του νόμου θα αλλάξουν άμεσα. Ήδη έχει γίνει η επεξεργασία ενός νόμου που θα είναι πιο αυστηρός, θα αποτρέπει την ανεξέλεγκτη ροή μεταναστών, δε θα δίνει άδειες παραμονή για ψύλλου πήδημα και δε θα δίνει στις χώρες από τις οποίες προέρχονται οι παράνομοι μετανάστες, την εντύπωση ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι. Αυτό σε συνεργασία με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, που έχει κάνει ικανοποιητική δουλειά με το Ξένιο Δία, αλλά που χρειάζονται πολλά περισσότερα στο Αιγαίο. Ωστόσο, το νέο σχέδιο νόμου θα σέβεται απόλυτα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και κυρίως όσους μετανάστες έχουν δεκαετίες στην Ελλάδα, είναι στην πράξη Έλληνες πολίτες, έχουν γεννήσει εδώ τα παιδιά τους. Δε μπορεί να υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία οι μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς. Όπως και δε μπορεί να νομιμοποιούνται έτσι για πλάκα χιλιάδες άλλοι. Αυτά θα ξεκαθαρίσουν στο νέο νόμο.
3. Επανεκκίνηση της οικονομίας μέσω ενίσχυσης της ρευστότητας.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο Σαμαράς θα πάρει πάνω του το μέτωπο της Ανάπτυξης και σε συνεργασία με ανθρώπους που ξέρουν τη δουλειά θα δημιουργήσει ένα υπουργείο που θα αποτελεί την ατμομηχανή της οικονομίας. Από εκεί θα περνάνε όλα. Κυρίως η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ που μπορεί να δώσει στην Ελλάδα την ώθηση που χρειάζεται χωρίς να κάνει ανάπτυξη με δανεικά, αλλά με κονδύλια που δικαιούται η χώρα. Το πρώτο μέλημα του πρωθυπουργού θα είναι η ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Εκεί θα δοθεί η μάχη η δική του, αλλά και της χώρας.
4. Τέταρτη κίνηση του Σαμαρά είναι η πρωτοβουλία του για αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού μέσω της δημιουργίας μιας μεγάλης Κεντροδεξιάς Παράταξης.

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και θα είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσες τις επόμενες εβδομάδες. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διαλύονται, το ΠΑΣΟΚ δε συγκινεί πια το κέντρο, ο ΣΥΡΙΖΑ «γέρνει» προς το αριστερό άκρο ενώ τη Χρυσή Αυγή πρέπει να την πολεμήσεις αλλά όχι με τα δικά της όπλα, δηλαδή τη βία, την αγένεια, το λαϊκισμό και την φασίζουσα νοοτροπία. Την πολεμάς και τη νικάς μόνο μέσω της βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των παραγκωνισμένων Ελλήνων που πλήττονται από τη φτώχεια, τη λαθρομετανάστευση, την εγκατάλειψη. Ο Αντώνης Σαμαράς πιστεύει ότι μπορεί να ενώσει τους πάντες σε μια εθνική προσπάθεια με κεντροδεξιό χαρακτήρα που δε θα ρέπει προς τον άκρατο εθνοκεντρισμό αλλά δε θα ευρω… λιγουρεύεται κιόλας. Και σ΄αυτή την προσπάθεια κανείς σοβαρός δεν περισσεύει.
5. Πέμπτη κίνηση και ίσως η σημαντικότερη, οι επενδύσεις.

Αυτήν την εβδομάδα ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τις διοικήσεις των 15 μεγαλύτερων πολυεθνικών, όπως η Vodafone, η Unilever, η Procter & Gamble, η Παπαστράτος-Philip Morris κ.ά. προκειμένου να καταρτίσουν μια «εθνική στρατηγική» ανάπτυξης των δραστηριοτήτων τους στη χώρα μας. Η συμφωνία της Cosco Ελλάδος με την αμερικανική εταιρία πληροφορικής HP, για να καταστεί ο Πειραιάς το κέντρο διανομής της για όλη την Ευρώπη, η παραγωγή νέων κωδικών προϊόντων της Unilever, αλλά και η νέα επένδυση της Παπαστράτος-Philip Morris στη χώρα μας δημιουργούν ήδη ένα θετικό κλίμα. Σχεδιάζεται επίσης μια παγκόσμια περιοδεία του πρωθυπουργού επικεφαλής υπουργών, επιχειρηματιών και αξιωματούχων. Κατάρ, Μόσχα , Πεκίνο θα είναι οι πρώτοι σταθμοί.
6. Η τελευταία κίνηση του πρωθυπουργού δεν είναι η έσχατη. Αφορά στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, τα μικρά, καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, θεωρούμε σχεδόν… αναγκαίο κακό, όμως, ευχόμαστε πάντα να αλλάξουν γιατί δεν πάει άλλο.

Την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας που παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις. Ο κόσμος πρέπει να αισθανθεί άνετος και ασφαλής στο ίδιο του το σπίτι και στη δουλειά του ή όταν κυκλοφορεί στο δρόμο. Αλλιώς, ότι καλό κι αν γίνεται αλλού θα πηγαίνει χαμένο.
Καθώς ο Ιανουάριος θα είναι πολυ δύσκολος μήνας επειδή θα αρχίσουν να φαίνονται οι επιπτώσεις στο Μέγαρο Μαξίμου προσπαθούν να αναπτύξουν ένα δίκτυο κοινωνικής προστασίας για τα κοινωνικά στρώματα που βιώνουν περισσότερο την κρίση.
Επίσης,  βελτίωση των υπηρεσιών του δημοσίου, λιγότερη γραφειοκρατεία, προσπάθεια για ένα δημόσιο που θα υπηρετεί τους πολίτες οι οποίοι δε θα αισθάνονται όμηροι των συνδικαλιστών και των «τεμπέληδων». Τέλος, καθημερινότητα είναι η βελτίωση της υγείας και της παιδείας. Μπορεί να φαντάζουν «μικρά» όλα αυτά μπροστά στα άλλα, τα «μεγάλα», όμως, τελικά ίσως είναι το μεγαλύτερο στοίχημα.Αυτές είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες μας οι κινήσεις Σαμαρά για την επόμενη ημέρα. Λέγαμε όταν έγινε η κυβέρνηση ότι είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας για να πάρει τη δόση, να ανασάνει, να αρπάξει το χρόνο που της δίνει η Ευρώπη.
Τώρα, λοιπόν, οι επόμενες κινήσεις θα είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας να επιβιώσει σε ένα περιβάλλον παγκόσμιο που δεν είναι καθόλου καλό.
Θα τα καταφέρει ο Σαμαράς ή θα νικήσουν οι δυνάμεις της οπισθοχώρησης; Ο καιρός θα δείξει.
Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου