ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Υπουργοί στο Πραιτόριο του Μαξίμου

Μοιραστείτε το στο facebook
Προϋποθέσεις πολιτικής αντεπίθεσης προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση με αφορμή τη συμπλήρωση έξι μηνών από την εκλογική νίκη του περασμένου Ιουνίου και την..
έναρξη της νέας, εξαιρετικά δύσκολης χρονιάς.
Ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται για ασφυκτικό έλεγχο του συνόλου του υπουργικού συμβουλίου, από το οποίο ανέμενε πολλά περισσότερα και έχει ήδη δρομολογήσει τις επόμενες κινήσείς του για αναθέρμανση της οικονομίας.
Στο Μέγαρο Μαξίμου θέλουν οι προσεχείς κινήσεις στο πεδίο της ανάπτυξης και των επενδύσεων, π.χ. αποκρατικοποιήσεις, να εξελιχθούν σε«λοκομοτίβα» και γι’ αυτό χρειάζεται η ενεργή στήριξη των υπουργών.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ζητήσει από τους υπουργούς, αναπληρωτές και υφυπουργούς, πλήρη απολογισμό στον τομέα ευθύνη τους, αλλά και να ορίσουν σημεία που θα επιταχύνουν τους ρυθμούς άμεσα για να υπάρξει αύξηση του δείκτη ανάπτυξης.
 Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν πολλές ενδείξεις ότι δεν τρέχει όπως πρέπει η κυβερνητική μηχανή και εκτός από τις επισκέψεις στα υπουργεία που ξεκίνησε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, θέλουν να υπάρξει καταγεγραμμένη η κυβερνητική δραστηριότητα.
Η απόφαση για αξιολόγηση των μελών του υπουργικού συμβουλίου είναι ξεκάθαρη, μετά την επιλογή του Α. Σαμαρά για επιστροφή της κυβέρνησης στην αναζήτηση λύσεων στα τρέχοντα προβλήματα των πολιτών.
Το υλικό που θα συγκεντρωθεί στο γραφείο του Πρωθυπουργού θα αξιοποιηθεί ποικιλοτρόπως για την προβολή των πεπραγμένων της κυβέρνησης, και θα αποτελέσει τον άξονα των απαντήσεων που θα πρέπει να δώσει ο ίδιος άμεσα για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος στις συνομιλίες του, επισημαίνει την ανάγκη να τρέξει η εφαρμογή της προγραμματικής συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού. Στόχος του είναι να καταδειχθεί στην κοινή γνώμη ότι οι εξαγγελίες και οι προγραμματικές δηλώσεις έχουν τεθεί σε εφαρμογή και ως το τέλος της τετραετίας θα έχουν επιτευχθεί όλοι οι στόχοι, ώστε η κυβέρνηση θα κριθεί από τα πεπραγμένα της.
Με αυτό το μοτίβο θα κλιμακωθούν οι προσπάθειες να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία, λόγω των μέτρων. Ειδική επιδίωξη του Μεγάρου Μαξίμου είναι να προλάβουν τις δημοσκοπήσεις που θα αρχίσουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την αρχή του νέου έτους και, ει δυνατόν, να τις επηρεάσουν εμμέσως με την παρατεταμένη προβολή του κυβερνητικού έργου και την ανάληψη πρωτοβουλιών από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος δεν αποκλείεται να αρχίσει και εξορμήσεις στην περιφέρεια.
Ο Α. Σαμαράς, θέλει γρήγορες και αποφασιστικές κινήσεις από τους υπουργούς του, ενώ ζητεί ενίσχυση της εσωτερικής κυβερνητικής συνοχής, ώστε να διαμορφωθούν συνθήκες που θα περιορίσουν τις δυνατότητες της αντιπολίτευσης να δημιουργηθούν εμπόδια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εφαρμόσει τα μέτρα που είναι προαπαιτούμενα για την ομαλή χρηματοδότηση της χώρας.
Παράλληλα ο Πρωθυπουργός έχει ζητήσει, μέσω του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, από τους υπουργούς, να βρουν σύντομα λύσεις σε τρέχοντα προβλήματα, ώστε να διευκολυνθεί η κυβερνητική πολιτική και να τύχει ευρύτερης κοινωνικής στήριξης.
Το άλλο μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει, αυτό του ελλιπούς συντονισμού αποκαθίσταται σταδιακά και δίνει ελπίδες για αντιστροφή του δυσάρεστου κλίματος στο οποίο παγιδεύτηκε η κυβέρνηση σχεδόν αμέσως μετά τον σχηματισμό της.
Η άποψη που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι εκτός από την προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής σε συνδυασμό με τολμηρές πολιτικές πρωτοβουλίες συνιστούν επαρκές πλαίσιο για την ανάκαμψη της κυβέρνησης και την επιστροφή σε κλίμα αισιοδοξίας.
Στο πρωθυπουργικό γραφείο εμμένουν στη θέση τους για την ένταση της κοινωνικής πολιτικής που θα συνδέσει την κυβέρνηση με τα στρώματα που πλήττονται από την κρίση και ελπίζουν να ξαναβρούν την αυτοπεποίθηση που λείπει τους τελευταίους μήνες.
Μάρκος Αυρήλιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου