Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναζήτηση

To Φροντιστήριο των ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ στα Γρεβενά

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012

Όλοι μαζί για το ελληνικό σχολείο της Κορυτσάς

Γραφει ο εκπαιδευτικός Δ. Πέτκος
Πραγματικά συγκλονιστικό το θέμα της Espresso του Σαββατοκύριακου 29 και 30/12 για το ελληνικό σχολείο της Κορυτσάς...
Η πλήρης κάλυψη από την εφημερίδα σας αποτελεί ίσως το καλύτερο ρεπορτάζ του 2012. Δυστυχώς μας έχουν κάνει να ασχολούμαστε μόνο με δόσεις και μέτρα και παραβλέπουμε τέτοια σοβαρά θέματα.

Είναι ένα ακόμα εθνικό αμάρτημα η εγκατάλειψη αυτής της γωνιάς του Ελληνισμού όπου πάντα η Ελληνική Παιδεία μεγαλουργούσε. Κινδυνεύει μάλιστα να κλείσει το σχολείο αυτό που άνοιξε μετά από δεκαετίες διώξεων, με τον κόπο των εκεί συμπατριωτών μας, εθελοντών από όλη την Ελλάδα και χρήματα του Ελληνικού λαού. Φαίνεται ότι περισσότερο νοιαζόμαστε για τα αμερικάνικα, γαλλικά και γερμανικά εκπαιδευτήρια που τα προβάλουμε και τα προσκυνούμε στην Ελλάδα, παρά για αυτό τον φάρο του Ελληνισμού.
Επί του πρακτέου: Το υπουργείο, τα σχολεία, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές να αγκαλιάσουμε τα Εκπαιδευτήρια «Όμηρος» στην Κορυτσά. Με ηθική και υλική βοήθεια, αδελφοποιήσεις, επισκέψεις, ανταλλαγές και στενή συνεργασία. Είναι ντροπή να τρέχουμε με τα σχολεία μας σε εξωτικές εκδρομές και αμφιβόλου αξίας προγράμματα και να έχουμε εγκαταλείψει τους συμπατριώτες μας, μισή ώρα από τα σύνορα, στην τύχη τους.
Με την πεποίθηση ότι η εφημερίδα σας θα συντελέσει στην αίσια έκβαση της στήριξης των Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων στην Κορυτσά.
Μakpress.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου