ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Έτσι ΔΕΝ θα… πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας

Μοιραστείτε το στο facebook
Παρότι τα τέλη κυκλοφορίας του 2013 δεν αυξήθηκαν, παραμένουν ιδιαίτερα «αλμυρά». Για να μην αναλάβετε τα συγκεκριμένα βάρη, υπάρχουν δύο λύσεις...

Η πρώτη να πουλήσετε το «ρυπογόνο» Ι.Χ. σας και να αγοράσετε ένα καινούριο η μεταχειρισμένο το οποίο όμως να έχει κυκλοφορήσειμετά τον Νοέμβριο του 2010, καθώς τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τους ρύπους. Τα «οικολογικά» αυτοκίνητα, δηλαδή αυτά που εκπέμπουν λιγότερα από 100 μικρογραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα, απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας. Και η δεύτερη λύση είναι να καταθέσετε τις πινακίδες. Για την πρώτη δεν χρειάζονται συστάσεις. Για την δεύτερη όμως θα πρέπει να γνωρίζετε τα εξής:

Για να θέσετε το ΙΧ σε αδράνεια (έτσι λέγεται η διαδικασία κατάθεσης των πινακίδων) πρέπει να κινητοποιηθείτε μέχρι το τέλος του χρόνου καθώς τότε εκπνέει η προθεσμία πληρωμής των αυξημένων τελών κυκλοφορίας.

Η προθεσμία που έχουν στη διάθεση τους οι ιδιοκτήτες για την κατάθεση των πινακίδων εκπνέει την 31η Δεκεμβρίου καθώς αυτή είναι η προθεσμία για την πληρωμή των τελών της επόμενης χρονιάς. Αν παρέλθει αυτή η ημερομηνία ουσιαστικά θα είστε υποχρεωμένος να πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας και για το 2013.

Τα δικαιολογητικά.

Η κατάθεση των πινακίδων γίνεται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Μαζί σας θα πρέπει να έχετε τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

♦ Την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου

♦ Τις πινακίδες τις οποίες θα φροντίσετε να έχετε αφαιρέσει από το ΙΧ σας.

♦ Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) από την οποία να προκύπτει ότι έχει δηλωθεί η ιδιοκτησία του ΙΧ και στην εφορία. Καλού κακού, ας έχετε μαζί σας και ένα αντίγραφο του εκκαθαριστικού στο οποίο επίσης φαίνεται ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.

♦ Ένα αντίγραφο του εντύπου Ε9. Τι δουλειά έχει το έντυπο στο οποίο δηλώνουμε τα ακίνητα που έχουμε στην κατοχή μας; Για να θέσουμε το ΙΧ μας σε ακινησία, πρέπει να αποδείξουμε ότι έχουμε ιδιόκτητη ή μισθωμένη θέση στάθμευσης στην οποία και θα αφήσουμε το όχημα. Αν το δικό σας Ε9 δεν περιλαμβάνει θέση στάθμευσης, θα πρέπει να προσκομίσετε μισθωτήριο συμβόλαιο για μια θέση πάρκινγκ. Εναλλακτικά, μπορεί να προσκομίσει μια βεβαίωση ότι του έχει παραχωρηθεί μια θέση στάθμευσης από κάποιο συγγενικό ή άλλο πρόσωπο.

♦ Το αποδεικτικό ότι έχουν πληρωθεί τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, δηλαδή τα τέλη κυκλοφορίας του 2011.

Η κατάθεση των πινακίδων σημαίνει ότι το Ι.Χ. αδρανοποιείται και οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας παραμένουν στην εφορία για διάστημα ενός χρόνου. Για αυτό το διάστημα το Ι.Χ. δεν μπορεί να κινηθεί και κατά συνέπεια δεν πληρώνονται τέλη κυκλοφορίας για αυτό.

Η αίτηση και η διαδικασία επανεκκίνησης

Στην εφορία, θα σας ζητήσουν να συμπληρώσετε μια αίτηση με τα ακόλουθα στοιχεία:

1. Επώνυμο ή επωνυμία

2. Όνομα

3. Ονομα πατέρα

4. Επάγγελμα

5. ΑΦΜ

6. Διεύθυνση κατοικίας

7. Αριθμός κυκλοφορίας αυτοκινήτου

8. Είδος και χρήση (ΙΧ, επαγγελματικό κλπ)

9. Τόπος ακινησίας

10. Περιφέρεια αστυνομικού τμήματος

11. Ημερομηνία έναρξης ακινησίας

12. Λόγοι που προκάλεσαν την ακινησία

Μαζί με την αίτηση, πρέπει να καταθέσουμε τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας. Οι πινακίδες, παραμένουν στην εφορία για χρονικό διάστημα 12 μηνών ενώ μετά από αυτό το χρονικό όριο καταστρέφονται.

Ολοκληρώνοντας αυτή τη διαδικασία, δεν είστε υποχρεωμένος να πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας του 2013. Το ερώτημα είναι τι γίνεται αν θελήσετε να ξαναβγάλετε το ΙΧ σας στον δρόμο. Αν θελήσετε να ξανακινήσετε το ΙΧ μέσα στο 2013, θα απευθυνθείτε στην εφορία για ανάκληση της αδρανοποίησης. Θα πάρετε πίσω τις πινακίδες αφού πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας του 2013. Αν περάσει το χρονικό όριο του ενός έτους, θα πρέπει να κινήσετε τη διαδικασία έκδοσης νέων πινακίδων.



ksipnistere.blogspot.gr

1 σχόλιο: