ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Θέλουμε να γίνουμε ξανά Δύση, ή να περάσουμε στο πρώην ανατολικό μπλοκ;

Μοιραστείτε το στο facebook
Όπως μας πληροφορεί η Eurostat το ΑΕΠ της Ελλάδας βρίσκεται 20%-30% κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ των 27..
Η ευρωπαϊκή υπηρεσία συγκρίνει τις 27 χώρες την τελευταία τριετία χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικούς δείκτες: το ΑΕΠ και την πραγματική ατομική κατανάλωση (ΑΙC).
Και στους δύο δείκτες την πρωτιά κερδίζει το Λουξεμβούργο, διατηρώντας μιαν ανοδική τροχιά σχεδόν συνολικά. Ακολουθεί η Ολλανδία, με μικρή καθοδική τροχιά, η Ιρλανδία (με σαφή καθοδική τάση), η Αυστρία (επίσης), η Σουηδία και η Δανία (επίσης).
Η Eurostat επισημαίνει ότι η ευημερία του Λουξεμβούργου σχεδόν ξεπερνά κατά 2,5 φορές τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Η Ολλανδία, η Ιρλανδία, η Αυστρία, η Σουηδία, η Δανία και η Γερμανία ξεπερνούν κατά 20%-30% τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Το Βέλγιο και η Φινλανδία είναι κατά 10%-20% πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, η Βρετανία και η Γαλλία κινούνται στο 10% πιο πάνω από το μέσο όρο, ενώ η Ιταλία και η Ισπανία βρίσκονται ακριβώς στον μέσο όρο.
Κάτω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο είναι η Κύπρος (-5%), η Μάλτα, η Σλοβενία και η Τσεχία (-15% με -20%), η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Σλοβακία (με -20% ως -30%), η Εσθονία, η Λιθουανία, η Ουγγαρία και η Πολωνία (-30%), η Λετονία (-40%), ενώ τέλος η Ρουμανία και Βουλγαρία βρίσκονται στο -50% με -55%.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η Ελλάδα αρχίζει να πλησιάζει τις χώρες της Βαλτικής, τις πρώην Σοβιετικές χώρες δηλαδή και τις βαλκανικές. Δηλαδή το περίφημο «ανήκομεν εις την Δύσιν» πάει περίπατο.
Απλά εδώ να θυμίσουμε ότι όταν μπήκαμε στην ΟΝΕ το όραμα του κ. Σημίτη ήταν προσεγγίσουμε το ΑΕΠ των πρώτων χωρών της Ευρώπης. Στην πορεία ο τότε πρωθυπουργός και το ΠΑΣΟΚ το ξέχασαν αυτό το όραμα. Μας φόρτωσαν με άχρηστα γήπεδα για τους Ολυμπιακούς, μας έμαθαν για τα καλά τι είναι το γρηγορόσημο, άφησαν ανεξέλεγκτους τους πραιτωριανούς τους να πλουτίζουν.
Στη συνέχεια ήρθε η εποχή της ολίγον παιδικής χαράς για να φτάσουμε εδώ που είμαστε. Ούτε στο 80% του ΑΕΠ των άλλων χωρών δεν είμαστε και συνεχίζουμε. Το ερώτημα είναι ένα: Θέλουμε να συνεχίσουμε να… μοιάζουμε στους Βούλγαρους ή τους Εσθονούς ή θα το πάρουμε χαμπάρι και θα ανατρέψουμε τα πάντα με σκληρή δουλειά; Είναι απλό το ερώτημα: Θέλουμε να γίνουμε ξανά Δύση ή θα περάσουμε οριστικά στο πρώην ανατολικό μπλοκ;
Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου