ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Ταγκό Τσίπρα με το ρεαλισμό. Τώρα δε θέλει να γίνουμε Αργεντινή

Μοιραστείτε το στο facebook
«Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την εμπειρία της Αργεντινήςμε τις ομοιότητες αλλά και τις μεγάλες διαφορές από την..
περίπτωση της Ελλάδαςείναι να δούμε τι πρέπει να κάνουμε προκειμένου να αποφύγουμε τη δραματική εμπειρία της χρεοκοπίας, στην οποία οδήγησε τη χώρα η κυβέρνηση που ήταν προσκολλημένη στις συνταγές της λιτότητας και στις επιλογές του ΔΝΤ. Και ταυτόχρονα να μελετήσουμε σε βάθος τις πολιτικές της παραγωγικής ανασυγκρότησης, της ανάπτυξης, της τόνωσης της κατανάλωσης, που κατάφεραν να οδηγήσουναπό το 2003 και μετάτη χώρα στην ανάκαμψη και στην έξοδο από την κρίση».
Ο Αλέξης είδε το φως το αληθινόν από την Αργεντινή που συνεχίζει το ταξίδι διακοπών μετά… συνομιλιών. Κι εμείς τόσο καιρό να αποφύγουμε την χρεοκοπία δεν προσπαθούμε. Στην Ελλάδα έχουν γίνει τόσα πράγματα μέσα σε τρία χρόνια προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία που ήταν σε πολύ μικρή απόσταση από την Ελλάδα. Δραματικές θυσίες, πολλές φορές με αδικίες, δραματικές διαβουλεύσεις, τεράστιο πολιτικό κόστος για όσους τόλμησαν και συνεχίζουν να τολμούν. Γιατί έγιναν όλα αυτά; Μα για να αποφύγουμε την εμπειρία της χρεοκοπίας, να μη γίνουμε Αργεντινή. Αυτό ακριβώς που ανακάλυψε ο κ. Τσίπρας στη χώρα του…ταγκό. Λέτε να αποφάσισε να χορέψει ταγκό με τη λογική;
Και τώρα, ας θυμηθούμε μια διδακτική ιστορία που έγινε μόλις πριν τρεις μήνες. Στις 7 Σεπτεμβρίου η Βουλή έγινε πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης διότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει: «Πού την βλέπετε την αλλαγή κλίματος;», διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «χαράμισε όσα ο λαός μας κέρδισε μέσα από τις εκλογές και αποτελούσαν την διαπραγματευτική μας δυνατότητα». Ενώ αμφισβήτησε ότι οι αποφάσεις που έλαβε η ΕΚΤ αγγίζουν την Ελλάδα. Εξάλλου, όπως είπε, «η σταθερή, στρατηγική επιλογή του Ευρώ και ο κίνδυνος διάλυσής του, αποτελεί εργαλείο εκφοβισμού των λαών για να περάσουν μέτρα λιτότητας. Δεν μπορεί να πάει μακριά αυτή η βαλίτσα. Μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή, όπως είχατε πει. Πέρασαν δυσκολίες, αλλά κατάφεραν να σταθούν με αξιοπρέπεια στα πόδια τους. Εσείς όμως μας οδηγείτε σε χειρότερες καταστάσεις. Θα έχουμε χάσει πλήρως εθνική κυριαρχία και αξιοπρέπεια, θα ήμαστε υποτελείς και ολόκληρη η Ελλάδα θα έχει γίνει μια Ειδική Οικονομική Ζώνη», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας στον υπουργό Οικονομικών ότι «θα σας χτυπούν την πλάτη και θα ζητάτε άφεση αμαρτιών από την κυρία Μέρκελ».
Όπως όμως υποστήριξε «πολύ σύντομα ο λαός θα σηκώσει κεφάλι και πολύ γρήγορα οι ευρωπαίοι θα έχουν απέναντί τους μια ηγεσία που δεν λέει αυτά που θέλουν να ακούσουν».
Τότε λοιπόν ο κ. Τσίπρας είχε σχεδόν ευχηθεί να γίνουμε Αργεντινή, τώρα γιατί άλλαξε γνώμη; Φωτίστηκε στο  Μπουένος Άιρες που πήγε; Του είπαν εκεί τι σημαίνει χρεοκοπία; Ή μήπως του χάλασε τη μαγιά η εκταμίευση της δόσης και η αλλαγή του οικονομικού κλίματος;
Ίσως δεν είναι αργά να επανέλθει στην πραγματικότητα ο κ. Τσίπρας. Αρκεί να λέει τα ίδια μόλις επιστρέψει και στην Ελλάδα. Να μην μείνει ο ρεαλισμός του στην Αργεντινή και να αρχίσει να λέει πάλι τα ίδια περί χρεοκοπίας μόλις πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα.
Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου