ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Οι νταβατζήδες της διαπλοκής χάνουν την πίτα και επιτίθενται στην κυβέρνηση

Μοιραστείτε το στο facebook
Έχουμε χάσει τη μπάλα με τα βρόμικα παιχνίδια που παίζονται τον τελευταίο καιρό από την διαπλοκή με πρωτεργάτη τον Σταύρο Ψυχάρη...

Εκεί που λες ότι ηρέμησαν τα πράγματα, να’ σου ένα δύο δημοσιεύματα και κάνουν άνω – κάτω την Ελλάδα. Κι αυτό το παιχνίδι το γνωρίζουν καλά οι παραδοσιακοί εκδότες που είχαν μάθει να είναι τα καλομαθημένα παιδιά του συστήματος.
Η οικονομική κρίση έχει φέρει μεγάλες ανατροπές στο εκδοτικό – δημοσιογραφικό σινάφι και στις σχέσεις του με την εξουσία. Δε μπορούμε ούτε εμείς να τα παρακολουθήσουμε που πιστεύουμε ότι είμαστε και μέσα στα πράγματα. Έχουμε γράψει κατά καιρούς για τη διαπλοκή, το ρόλο των media και τον κίνδυνο που έχει η κυβέρνηση να υποταχθεί στα συμφέροντα. Αλλά τον τελευταίο καιρό έχει χαθεί το τόπι από τις κοσμογονικές αλλαγές.
Διαβάζουμε και μένουμε άφωνοι, εφημερίδες να αγκαλιάζουν με θέρμη την… ελπίδα της Ελλάδας, τον ΣΥΡΙΖΑ. Ξαφνικά το… τσιπράκι που έδινε συνεντεύξεις μόνο στους Schoolligans παίζει πρώτο τραπέζι πίστα. Οι άλλοτε «εχθροί» της αριστεράς να έχουν ανακαλύψει ότι ο Αλέξης είναι ο εκλεκτός των Αμερικανών ενώ όλοι οι άλλοι οι ξεπουλημένοι πολιτικοί πρέπει να παραμερίσουν για να έρθει ο σωτήρας.
Βλέπουμε δημοσιογράφους που καλοταϊστηκαν από το ΠΑΣΟΚ τώρα να μη βάζουν ούτε σε μονόστηλα τους υπουργούς που κάποτε αποθέωναν.
Η Καθημερινή του Alexis έγινε ξάφνου… αντικειμενική. Αυτή που προεκλογικά έπαιζε με χίλια τον Τσίπρα τώρα ζητάει από τον Σαμαρά να της δώσει ένα άρθρο ή μια συνέντευξη και πράγματι στο Κυριακάτικο φύλλο της έχει άρθρο του πρωθυπουργού μετά την επιτυχία της συμφωνίας.
Το Πρώτο Θέμα φιλοξενεί σήμερα την πρώτη συνέντευξη του πρωθυπουργού μετά τις Βρυξέλλες, η ίδια εφημερίδα που δεν έχει πρόβλημα να πάει όπου φυσάει ο άνεμος.
Ενώ το Κυριακάτικο Έθνος φιλοξενεί την πρώτη συνέντευξη του Γιάννη Στουρνάρα μετά από την πολύμηνη μάχη για να βρεθεί μια λύση για την Ελλάδα. Είναι η εφημερίδα του Μπόμπολα που προφανώς επιθυμεί σταθερότητα, έργα, έργα και πάλι έργα.
Οι δε νέοι παίκτες στο χώρο των media κινούνται κατά πώς τρέχει το χρήμα της διαφήμισης ή που πιστεύουν ότι θα κάτσει η μπίλια του Τσίπρα. Κλασικό παράδειγμα, οι “6 ημέρες” του Αντώνη Δελατόλα. Ο κουμπάρος των υπουργών της ΝΔ, στέλεχος επί χρόνια του Μπόμπολα, βρήκε(;) λεφτά και πήρε το Ποντίκι και τώρα άνοιξε και την ελληνική…. Liberation αλλά με απλήρωτους συντάκτες. Και ξαφνικά αυτός ο εκδότης που επί χρόνια ήταν (και είναι) στήριγμα του συστήματος, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους μνημονιακούς δημοσιογράφους του ΔΟΛ και του Πήγασου, όπως είπε, που έγραφαν για όλα τα καλά του Μνημονίου και τώρα επειδή βλέπουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει μέλλον το γυρίζουν. Οι τιμητές της δημοσιογραφίας… Αλλά ο καθένας έχεις την ιστορία του και όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους.
Και πάμε στον ΔΟΛ τώρα που, όπως έχουμε γράψει κάνει τον τελευταίο καιρό μια θεαματική κωλοτούμπα. Αρχικά το Βήμα και πρώτος ο Ψυχάρης έγραψαν για την Ελλάδα που μπαίνει σε κλίμα υποτέλειας, που οι επίτροποι θα έρθουν και θα καταλάβουν τις τράπεζες. Δε συνέχισε φυσικά ότι αν γίνει αυτό πώς θα παίρνει ο ίδιος τα θαλασσοδάνεια.
Το συνέχισαν και άλλες εφημερίδες το θέμα με τις τράπεζες που χάνονται λόγω της ανακεφαλαιοποίησης και θα περάσουν στα χέρια ξένων. Προφανώς οι εκδότες – επιχειρηματίες φοβούνται ότι θα χάσουν την κουτάλα με την οποία έπαιρναν τα δανεικά λες και ήταν φασολάδα σε συσσίτιο. Ή μήπως το ίδιο δε γίνεται και με τον ΟΠΑΠ; Ήδη κάποιοι καλοθελητές βγάζουν την οργή τους μέσω δημοσιευμάτων γιατί η «κακή» κυβέρνηση θα την παραδώσει στους ξένους, οπότε πάει το χρήμα που δινόταν χωρίς κανένα έλεγχο.
Αλλά ας γυρίσουμε στα εκδοτικά. Με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσαν όλοι πως τα Νέα του Σαββάτου έχουν ένα πρωτοσέλιδο που στη δημοσιογραφική πιάτσα λέγεται «ξέσκισμα» στον Γιάννη Στουρνάρα. Με τίτλο ο Ηρώδης είναι γυμνός κι ένα αστείο σκίτσο του υπουργού, ο Ψυχάρης τον δίνει βορά στον ελληνικό λαό θεωρώντας τον υπαίτιο για το φορολογικό νομοσχέδιο και τα αφορολόγητα για παιδιά. Χωρίς φυσικά να έχει κλείσει το νομοσχέδιο τα Νέα ανοίγουν πόλεμο με τον Στουρνάρα. Γιατί άραγε; Η ίδια εφημερίδα που προσκυνούσε στη μεγαλοφυία του κ. Στουρνάρα ακόμη και από τότε που ήταν σύμβουλος του Σημίτη, τώρα τον «θάβει»; Και μάλιστα λίγες ημέρες μετά τη συμφωνία των Βρυξελλών που ακόμη και για εκείνους που διαφωνούν, διέσωσε τη θέση της χώρας στην ΕΕ. Ακόμη και τον… πατέρα του Ψυχάρη, του Καρακούση ή του Μεμή των Νέων να είχε σκοτώσει ο υπουργός δε θα έβγαζαν τέτοιο μένος. Γιατί άραγε; Μήπως επειδή ο Στουρνάρας είναι αμετάπειστος σε ότι αφορά το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών; Μήπως οι τραπεζίτες που είναι φιλαράκια του Ψυχάρη, του Μπόμπολα και πολλών άλλων εκδοτών έχουν αρχίσει ένα υπόγειο lobbying προκειμένου η κυβέρνηση να κάνει πίσω και να σώσει τα σεντούκια των τραπεζιτών;
Κι ενώ γίνονται όλα αυτά έχουμε και άλλη μια ανατροπή. Ο Ψυχάρης άνοιξε πόλεμο και με τον παπανδρεϊσμό που τόσο πιστά υπηρέτησε, με το αζημίωτο. Αρχικά άνοιξε πόλεμο με τον Απ. Κακλαμάνη, ιστορικό στέλεχος του παλαιού ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας τον ως «εφαψία» του δικτάτορα Ιωαννίδη. Και στο Βήμα της Κυριακής έβαλε στην πρώτη σελίδα (μαζί με το Πρώτο Θέμα) την είδηση της πιθανής εμπλοκής της Μαργαρίτας Παπανδρέου στη λίστα Λαγκάρντ.
Τι τρέχει λοιπόν; Τι παιχνίδια παίζονται Διότι όλα αυτά δεν είναι τυχαία γεγονότα;
Θέλει ο Ψυχάρης μεγαλύτερο μερίδιο της πίτας; Ζητά περισσότερη διαφήμιση, μεγαλύτερα δάνεια; Μήπως εξυπηρετεί συμφέροντα κάποιων που θα ήθελαν να δουν την κυβέρνηση να καταρρέει κι αυτοί να κάνουν πάρτι με καλεσμένο τον εύκολα (και λόγω απειρίας) Τσίπρα;
Κανείς δεν ξέρει τι παιχνίδι παίζεται πίσω από τις κουρτίνες. Όμως, η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει τα μέτρα της με βασικό ένα: Καμιά ανοχή στους νταβατζήδες του παρελθόντος που θέλουν να γίνουν νοματαίοι και στην Ελλάδα της οικονομικής καταστροφής. Είτε είναι εκδότες, είτε επιχειρηματίες, είτε τραπεζίτες.
Αριστερός Ψάλτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου