ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Άρχισε και η φρενίτιδα για το τέλος του κόσμου..

Μοιραστείτε το στο facebook


Κατά τους Μάγια τουλάχιστον, η τελευταία μέρα του κόσμου θα είναι η 21η Δεκεμβρίου του 2012. Τότε τελειώνει ο..
ημερολογιακός κύκλος ενός αρχαίου ημερολογίου και τότε η Γη θα σταματήσει να γυρίζει. Φυσικά επιστημονικές αποδείξεις γι’ αυτό δεν υπάρχουν, όμως μια σχετική φρενίτιδα έχει πιάσει διάφορους ανθρώπους ανά τον κόσμο που σπεύδουν να σωθούν. Τα φαινόμενα μαζικής ψύχωσης είναι όλο και πιο συχνά.
Σε γυναικείες φυλακές στο χωριό Γκορνόγιε της Ρωσίας, κοντά στα σύνορα με την Κίνα, γυναίκες έπαθαν ομαδικό αμόκ και ένας ιερέας επιστρατεύθηκε εσπευσμένα να τις ηρεμήσει. Στα ανατολικά της χώρας, οι πολίτες έσπευσαν να αδειάσουν τα σούπερ μάρκετ από προϊόντα «έκτακτης ανάγκης» όπως κεριά, σπίρτα, κηροζίνη, βότκα, ζάχαρη και κονσέρβες (για τον άλλο κόσμο;). Οι επίσημες αρχές αναγκάστηκαν να επέμβουν, ζητώντας από τους τρεις μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας να σταματήσουν να προβάλλουν εκπομπές με θέμα το τέλος του κόσμου, ενώ σε ανάλογες κινήσεις προέβη και η επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία.
Και μέσα σε όλα αυτά, ήρθε και το «σωτήριο» χωριό Μπουγκαράτς, στη Νότια Γαλλία. Ο λόγος για ένα μικρό –άγνωστο μέχρι πρότινος- χωριό 200 κατοίκων, χωμένο βαθιά μέσα στα Πυρηναία. Τι το ιδιαίτερο έχει; Θεωρείται ιερό και ότι είναι το μόνο μέρος που πρόκειται να γλιτώσει από την επικείμενη συντέλεια της 21ης Δεκεμβρίου. Κι αυτό επειδή πιστεύουν ότι κάτω από το έδαφός του είναι κρυμμένοι εξωγήινοι! Πολλοί μάλιστα επιτήδειοι έχουν εδώ και καιρό αρχίσει να πουλάνε εισιτήρια για το Μπουγκαράτς, μέσω Internet.

Στην υπόθεση πήραν θέση ακόμα και επιστήμονες της NASA, επιβεβαιώνοντας ότι τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί (υπάρχει ακόμα και ιστοσελίδα που το αναλύει επιστημονικά, στο space.com). Όπως αναφέρουν μάλιστα οι επιστήμονες, δέχονται ιδιαίτερα πολλά emails για εκείνη την ημέρα, κυρίως από νέους που δεν μπορούν να φάνε ή να κοιμηθούν από την αγωνία τους, ή έχουν τάσεις αυτοκτονίας.
Για την ιστορία πάντως υπάρχουν πάνω από 11 εξαιρετικά δημοφιλείς, θρησκευτικές η επιστημονικοφανείς, θεωρίες ανά τους αιώνες θεωρίες για το τέλος του κόσμου, όλες εκ των οποίων φυσικά διαψεύσθηκαν. Ο Τζόζεφ Σμιθ, για παράδειγμα, ιδρυτής των μορμόνων, κάλεσε τους ηγέτες της εκκλησίας του το 1835 για να τους πει ότι, κατόπιν θεϊκής συνεννόησης, το τέλος θα έρθει σε 56 χρόνια. Το 1910 δημιουργήθηκε πανικός στις ΗΠΑ από την «πρόβλεψη» ενός επιστήμονα ότι ο κομήτης Χάλεϊ θα πέσει στα κεφάλια τους. Και βέβαια, υπάρχει και ο πολυδιαβασμένος Νοστράδαμος που προέβλεψε ότι τον Αύγουστο του 1999 θα έρθει «ένα κακό από τον ουρανό» που θα μας καταστρέψει. Άλλοι πάλι, όπως συνέβη τον Μάρτιο του 2000 στην Ουγκάντα με το «Κίνημα για την αποκατάσταση των δέκα εντολών του Θεού», όταν δουν ότι το τέλος δεν έρχεται, αποφασίζουν να το δώσουν μόνοι τους αυτοκτονώντας ομαδικά….

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου